Nem borult a papírforma Sopronban

Alacsony színvonalú meccsen az esélyes Fenerbahce magabiztosan győzött Sopronban a női Euroligában

Uniqa Euroleasing Sopron - Fenerbahce 52-69 (9-18, 16-20, 14-17,13-14) 

A korábbi évekkel ellentétben, amikor egy-egy török együttes soproni fellépése alkalmával a teljes vendégszektort megtöltötték az Ausztriában dolgozó vendégmunkások, most csupán 20-25 elszánt sárga-fekete sálas biztatta a vendégeket.

Rengeteg hibával kezdtek a csapatok, közel 2 és fél perc elteltével született meg az első kosár Lavender révén. 3 és fél perc elteltével Crvendakics egy jó büntetője jelentette az első hazai pontot, majd 1-6 után, a 4. perc végén Simon szerezte az Uniqa első mezőnykosarát. A negyed közepén, mintha a pár ével ezelőtti győri bajnokcsapat edzésen lettek volna, Ciglar varázsolta ki a labdát Hollingsworth kezéből, majd végigvezette, s ügyes kosarat szerzett. Alacsony színvonalú játék mellett tartotta előnyét a Fener. A negyed végén pedig egy Quigley vezette 8-2-vel növelte előnyét a helyzeteket nehezen kialakító, s azok többségét kihagyó hazaiak ellen.

A második negyed elején cserejátékosai, Lelas, Határ, valamint a triplát dobó Dubei jóvoltából 7-2-vel szorossá tette a meccset az Uniqa, s nem sokkal később Hollingsworth megkapta a 3. személyijét. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a csapatok. Az Uniqa próbált gyorsan játszani, s sikerült is helyzeteket kialakítania rendezetlen védelem ellen. Egy ilyet követően Simon triplát dobott, ám erre a duplát dobó Veramejenka, valamint a triplával jelentkező Coleman révén 5 ponttal felelt a Fener. A félidő végét jelző dudaszó pillanatában pedig Coleman dobott még egy triplát.

A második félidőt a hosszabb sérülése után visszatérő Zsovárral kezdte a Sopron, Quigley révén triplával a Fener. 2 perc elteltével Honti csente el a labdát Quigley elől, s dobott ziccert. Lavendert nem tudta tartani a palánk alatt az Uniqa, amelyet Zsovár és a triplát dobó Honti próbált versenyben tartani. Amikor lett volna esély a 10 pontos lélektani határon belülre kerülni, Coleman és Lavender révén egy 8-0-lal 20 pont fölé hizlalta előnyét a török csapat. A szakasz vége, miközben Hollingsworth kipontozódott, a Soproné volt, de a Fener biztos vezetését nem fenyegette veszély.

A záró szakaszt muszáj volt lejátszani, s ez a kötelességszerű jelleg mindkét csapat játékán érződött. Sterbenz László talán már a hét végi miskolci rangadóra gondolva sokat cserélt, próbálta nagyjából egyenletesen elosztani a terheket, hogy mindenki eleget játsszon, de pihenhessen is.

Sopron: CIGLAR 12, Fegyverneky 6, Simon 5/3, Crvendakics 1, Krnjics. Cs.: Honti 5/3, LELAS 13/3, Határ 4, Dubei 3/3, Zsovár 2, Weninger 1.

Fenerbahce: Vardarli 4, QUIGLEY 15/3, COLEMAN 10/6, LAVENDER 18, Hollingsworth 4. Cs.: Veramejenka 8, Cakir, Nacickaite 3, Dogan 2, Korkmaz 2, Canitez 3/3, Gülcan.


Sterbenz László: - A Fener ellen nincs esély nyerni, ha úgy dobunk, mintha fedő lenne a gyűrűn. A tizenegy játékos közül senki nem találta "góllövő cipőjét"

George Dikulakosz: - Tudtuk, hogy erősebb a keretünk a Sopronénál, de sok csapat megszenvedett már itt, így az elejlétől próbáltunk szervezetten, koncentráltan játszani, hogy megnyugtató előnyt szerezzünk. Ez sikerült, később próbáltunk új dolgokat is gyakorolni, de természetesen közben játékosaim végig komolyan vették a meccset, és a győzelem mellett ennek is örülök. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus