Nem jutott a négy közé a címvédő

A Győr lesz a Sopron ellenfele az elődöntőben. A negyeddöntő harmadik meccse ellentétes félidőket hozott. A bajnokot a meccs elején állva hagyó Győr 23 pontos előnyt szerzett szünetig. A harmadik negyed után csupán 6 pont volt a hazai csapat előnye, izgalmasnak ígérkezett a záró szakasz, amelynek közepén az addig pont nélküli Koch zsinórban szerzett 8 pontja eldöntötte a meccset és a párharcot.

CMB Cargo UNI Győr - PINKK Pécsi 424   66-57 (24-8, 18-11, 9-26, 15-12)

Tamara Radocaj duplával, Laklóth Anna triplával indított. Jamierra Faulkner villant a túloldalon, majd jött Vajda, aki előbb egy kosár plusz büntetős akciót mutatott be, majd az Annák akciója végén Laklóth átadása után duplát dobott. 10-2-es hazai vezetésnél időt kért David Leman. Utána sem változott a játék képe, lényegében csak egy csapat volt a pályán. A 7. percben 16-2-t mutatott az eredményjelző. Ezt követően kezdett "életjeleket adni" a bajnok, amely a negyed hajrájában légiósai révén kiegyenlítetté tette a játékot, első 8 pontján testvériesen megosztozott a csapat 4 légiósa. A negyed Milica Ivanovics kosár plusz büntetős akciójával, s 16 pontos győri vezetéssel zárult.

Gyorsan kerek 20 pontosra nőtt a hazai előny, a második negyed Radocaj és Vajda 1-1 duplájával indult, ráadásul Elisabeth Egnell mind a két büntetőjét kihagyta. A folytatásban Vajda és Laklóth jóvoltából állandósult a Győr 20 pont körüli előnye, előbbi már a 16. percben dupla-duplával (12 pont, 10 lepattanó) állt. A félidő hajrájában Ruják Nóra triplája a bajnok első magyar pontjait jelentették, Radocaj azonnal hármassal felelt. A félidő utolsó percében még Ivanovics is beemelt egy triplát. 23 pontos győri vezetéssel vonultak szünetre a csapatok (42-19).

Szünet után Ruják és Faulkner egy-egy triplájára építve egy 8-2-es rohammal jelezte a bajnok: nem mondott le a győzelemről, s vele együtt a négy közé jutásról. Ekkor a hazaiaknak nem jött, illetve nem ment be semmi, tovább "robogott" a Faulkner vezette PINKK, és a negyed közepén a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát, 14-2-re nyerve a szakasz első felét. E kritikus helyzetben Radocaj egy kosár plusz büntetős akcióval tolt egyet a hazai csapat elakadó szekerén. Sarok Nikolett triplával felelt, majd Loucie Halvarsson duplája után 10 ponton belülre kerültek a vendégek. A negyed hajrájában Egnell triplájával majd duplájával 6 pontra zárkózott fel a címvédő (51-45).

Tetézte a Győr nehézségeit, hogy a záró szakasz elején Vajda megkapta a 4. hibáját. Faulkner faragott tovább a vendégek hátrányán, győri részről ismét a szünet után eléggé magára maradó Radocaj volt eredményes. Stewart ismét 4 pontra hozta föl a vendégeket, amikor Koch Dóra pillanatai következtek: előbb triplát majd duplát dobott, utána pedig egy kosár plusz büntetős akcióval vétette észre magát: az egymaga vezette 8-0-lal lélegzethez juttatta csapatát. Ruják hozta vissza 10-re a PINKK-et, erre azonban Vincze felelt. Ivanovics triplája pedig két és fél perccel a befejezés előtt - amellyel 15 pontra nőtt a Győr előnye - végképp megpecsételte a bajnokcsapat sorsát, a Győr jutott az elődöntőbe. Vajda Anna 12 pontja mellé 18 lepattanót szerzett.

Győr: Radocaj 20/3, Koch 8/3, Ivanovics 11/6, Laklóth 12/6, Vajda 12/3. Cs:  Czirják, Horváth K., Vincze 2, Török 1.

PINKK: Faulkner 11/3, Sarok 6/3, Egnell 13/3, Őri, Stewart 8. Cs: Halvarsson 7, Ruják 8/6, Sánta 2, Domokos 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus