Nem jutott tovább a PINKK

Hazai pályán 73-61-re kikapott a belga Namur együttesétől a magyar bajnok PINKK-Pécsi 424 és ezzel nem jutott tovább az Európa Kupában.

PINKK-Pécsi 424 – Belfius Namur Capitale 61-73 (23-19, 11-22, 20-15, 7-17)
Komló, Európa Kupa, H-csoport, 5. forduló

Mindent vagy semmit: nagyjából ez lehetett a mottója a PINKK-Namur összecsapásnak. A magyar bajnoknak győznie kellett a belgák ellen, hogy megmaradjon az esélyük a továbbjutásra. Ellenkező esetben a Namur csatlakozik a Sopronhoz a H-csoport továbbjutójaként.

Többször volt idén gondja a kezdéssel a Keyt ezúttal is nélkülöző baranyaiaknak, ám ezúttal két perc után már 7-2-re vezettek. A vendégek a negyed derekára „ébredtek”, de 9-9 után Faulkner vezetésével irányította a játékot a PINKK. A hátvéd mellett Stewart is ponterősen kosarazott és a padról beszálló Katona is kosárral jelentkezett – 23-16 után viszont a vendégek legjobbja, Butler triplája szűkítette a különbséget.

A folytatásban tovább jött fel a Namur, amelyben Butler a 12. percben már 13 pontnál tartott (25-24). Sarok kosara még magyar előnyt jelentett, de ezt követően átvette a játék irányítását a belga csapat. Butler továbbra is megállíthatatlannak bizonyult, hozzá csatlakozott a palánk alatt Aleksandravicius, így már nyolc pont volt a különbség „oda”. Őri triplája törte meg a PINKK gyenge perceit, de a félidőben így is 41-34-re vezetett a Namur.

Jól jött a szünet a vendéglátóknak, Faulkner pedig érezhetően egy fokozattal feljebb kapcsolt. Az amerikai révén a negyed közepén kétszer is két pontra zárkózott a PINKK, de a vezetést nem sikerült visszavenni – a változatosság kedvéért Butlernek „köszönhetően”. Roberto Hernandez időkérése úgy tűnt jó ütemben érkezett, hiszen Stewart révén közeledett a PINKK, Őri második hármasánál pedig végre egyenlő volt az állás (54-54).

A záró szakaszt sajnos borzasztóan kezdte a magyar együttes. Hat perc alatt csupán egy Stewart kosarat lehetett feljegyezni, a túloldalon viszont Butler már a harmincas határt súrolta – ami ennél is nagyobb baj, hogy a különbség Lawless demoralizáló hármasával a tízet lépte át (58-69). Innen pedig már nem volt visszaút a PINKK számára, a belgák egy extra egyéni teljesítménnyel végül 73-61-re győztek. Ezzel biztossá vált, hogy a csoport záró fordulójától függetlenül a Sopron és a Namur jutott tovább, a PINKK-Pécsi 424 pedig búcsúzott a sorozattól.

PINKK: Faulkner 15/3, Ruják 6, Gémes-Sarok 9/3, Őri 6/6, Stewart 14. Csere: Putnina 6, Katona 5, Nagy D., Sánta.

Namur: Dubuc 7/3, Butler 31/6, Orekhova 5, Lawless 10/6, Aleksandravicius 14. Csere: Deneil, Sissoko 6.

Fotó: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus