Női Eb: szenzációs magyar győzelem Csehország ellen!

Nagy-Bujdosó és Fegyverneky vezérletével nagyszerű győzelmet aratott a magyar válogatott, ezzel tovább is jutott az Eb csoportköréből.

Női Európa-bajnokság, csoportkör, 2. mérkőzés

Csehország - Magyarország 70-74 (20-24, 18-14, 12-17, 20-19)

Magyarország: Vandersloot 10, Fegyverneky 20/3, Simon 7/3, Krivacsevics 1, Nagy-Bujdosó 21/15
cserék: Raksányi 3, Medgyessy -, Határ 6, Zele 6

Csehország legjobb dobói: Hanusova 17/3, Vaughn 14, Elhotova 14/6

Statisztika itt elérhető!

Jól kezdett a magyar válogatott, Fegyverneky és Vandersloot is hozta a pontokat, vezettek is a mieink 11-6-ra. Az első negyed második felében fordult a kocka és egy 11-4-es rohammal fordított Csehország, de Nagy-Bujdosó triplájával ismét beindult a magyar szekér és az első negyed végén 24-20-ra Simonék álltak jobban. A második negyed elején kicsit beragadt válogatottunk támadásban, az addig remekül működő gépezet kicsit akadozni kezdett, több volt az ütközés, több volt a védekezés mindkét csapat részéről. A nagyszünetig ment az adok-kapok, de a második negyed végére 13 pontig jutó Fegyverneky remek teljesítményének köszönhetően nem kerültünk hátrányba: 38-38-cal fordultak a felek.

A harmadik negyed nem kezdőd9tt jól a mieink számára, hiszen bő öt percig egyáltalán nem talált a gyűrűbe a magyar csapat - az agresszív védekezésnek köszönhetően azonban a csehek sem léptek meg, "csak" egy 6-0-t tudtak futni. Határ remek mozdulata törte meg a csendet, majd a center még két duplát berámolt, ezzel begyújtotta a rakétákat, Nagy-Bujdosó sorozatban két triplát is elsüllyesztett, ezzel fordított a magyar válogatott és öt ponttal vezetett a záró etap elején. A jó dobóformát a kisszünet sem zavarta meg, Nagy-Bujdosó negyedik hármasát is a helyére küldte, majd egy közelit is hozzátett, de a kialakult hétpontos előny elég hamar elfogyott, sőt, az egyenlítésért támadhattak a csehek. Nagy-Bujdosó azonban tarthatatlannak bizonyult, sőt, az utolsó percbe fordulva Fegyverneky is elsüllyesztett egy hármast - ismét visszaállt a hétpontos különbség, innen pedig már nem rontotta el Stefan Svitek alakulata.

A magyar csapat így a spanyolok elleni vereség után megszerezte első, kulcsfontosságú győzelmét az Eb-n, következőleg az ezúttal 22 pontos vereséget szenvedő Ukrajnával találkozik majd. A továbbjutás viszont már ezzel is megvan!

fotó, slide: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus