Női Euroliga: A Sopron Polkowicében is győzött

Nagyon hullámzó első félidő után, szoros végjátékban győzött a Sopron Basket a Polkowice otthonában, így két mérkőzés után továbbra is hibátlan a női Euroligában.

Női Euroliga, Csoportkör, A-csoport, 2. forduló
CCC POLKOWICE - SOPRON BASKET 70-73 (22-10, 14-28, 15-14, 19-21) 

CCC Polkowice: Dikaioulakou 12/3, Holmes 11/3, Clark 23/6, Spanou 6, Fagbenle 12 Cs.: Sandric 4/3, Gajda 2, Leciejewska - 

Sopron Basket: Fegyverneky 6/3, Turner 4, Crvendakic 9/3, Milovanovic 13/3, Langhorne 10 Cs.: Jovanovic 16/3, Dubei 9/3, Salvadores 6, Határ -, Weninger 

A Sopron Basket hivatalos honlapja, a wb-sopron.com számolt be a mérkőzésről:

A remek Euroliga rajt után Polkowicében is szerettük volna megőrizni veretlenségünket a nemzetközi porondon. 

Majdnem végigtámadtuk az első percet, de kosarat belőle nem tudtunk felmutatni. A lengyelek sem céloztak jobban, így az első találatra több, mint két percet kellett várni. Aleks tett vissza szemfülesen egy lepattanót (2. perc 0-2). Vendéglátónknál a WNBA bajnok Fagbenle nevéhez fűződött az első pontos megmozdulás. Sajnos egy elkésett faulttal Jecánál becsúszott egy sportszerűtlen hiba, melyből Babkina (férjezett nevén már Dikaioulakou) vezetéshez juttatta a narancs mezeseket (4. perc 3-2). A negyed derekán még mindig csak négy pont szerénykedett a nevünk mellett (5. perc 7-4). Elsőként Zsófi kapott pihenőt, a helyén Angela érkezett. A 6. perc kezdetén Roberto Iniguez az időkérés mellett döntött (7-4). A 7. percben Jecát látta szabálytalannak a grúz játékvezető hölgy, mely a második faultja volt klasszisunknak. Tina váltotta a parketten (11-8). A negyed hajrájában pillanatok alatt megduplázta a különbséget a Polkowice. Sőt, Fagbenle duplája után már 10 pontos hátrányban találtuk magunkat az agresszíven védekező lengyelekkel szemben(9. perc 18-8). 20-8-as állásnál Aleks szerzett harciasan labdát, majd fejezte be kosárral az akciót. A negyedet végül Spanou ziccere zárta (22-10). 

Egész pályás letámadással igyekezte zavarni a labda felhozatalát ellenfelünk, de álltuk a sarat. Angela szlalomjának jutalma két pont lett, ahogy Aleks forintos átadását is gólra váltotta Crystal. Nem is késlekedtek az időkéréssel a túloldalon (12. perc 22-14). Nagyon nehéz volt helyzetbe kerülni a lengyel védők szorításában, így kellettek a bravúr megmozdulások is. Szerencsére volt belőle pár (15. perc 26-21). Védekezésben többször figyelmetlenek voltunk, melyeket rendre kosárral büntettek Holmes-ék. A 17. perc végén Tina csökkentette három egységre a hátrányunkat (17. perc 32-29). A 18. percben az egyenlítés is összejött! Aleks maradt egyedül a hármasnál (18. perc 32-32). A 19. percben Yvonne révén a vezetést is magunkénak tudhattuk (32-34). Sajnos az utolsó másodpercekben Clark rutinosan megcsinálta magának a helyzetet. Két pont így is maradt az előnyből (36-38). 

Szép összjátékkal indított a Polkowice, majd Babkina és Jeca hintett egy-egy triplát (22. perc 41-41). Két perc, 7 lengyel pont. Muszáj volt időt kérnünk (23. perc 48-41). Debi szép tempóval, majd egy sarokból eleresztett triplával vetette észre magát. Most az ellen jelezte időkérését (25. perc 48-47). Úgy tűnt, átmenetileg bedeszkázták a gyűrűket (28. perc 48-47). Sajnos nem mi mozdultunk el előbb a holtpontról. Clark vágott be egy triplát a 28. perc végén (51-47). Tina húzott elő egy duplát (kellett hozzá Zsófi csodás átadása), majd egy triplát, és már nálunk volt a minimális előny (30. perc 51-52). 

Szép támadás végén Jecát találtuk meg labdával, de jött rá a válasz Clarktól (53-54). A 32. percben ismét lengyel előnyt regisztrálhattunk. Gajda lépett meg Yvonne mellett (55-54). Sandric triplája faulttal együtt is a gyűrűben landolt. Mindez négy pontos akciót eredményezett (34. perc 61-56). Yvonne megszokott pontjai nagyon hiányoztak, dobása most sem ért célba. Fagbenle ugyanakkor hatékonyan dolgozott és hét pontra növelte a lengyel előnyt (35. perc 63-56). Hasonló volt a forgatókönyv tavaly is, akkor jól jöttünk ki belőle. Zsófit sem zavarta, hogy faultolták (35. perc 63-60). Crystal a festékben volt kétszer is eredményes (37. perc 63-64). Az utolsó három percet Clark büntetői indították, melyek közül egy jutott célba (66-64). Zsófi a legjobbkor dobott egy hármast (38. perc 66-67)! Kereken két perc maradt vissza. Kivédekeztük a lengyel akciót, majd szépen körbejárattuk a labdát, melynek végén Aleks a sarokból dobott tempót (66-69). Spanou a dudaszó pillanatában talált be, Zsófi tempója ugyanakkor kiperdült. Spanou kezébe került ismét a labda a támadás vége felé, de ezúttal betörés közben elcsúszott. A feldobás szituáció nekünk kedvezett. 21 másodperc maradt vissza, időt kértünk (68-69). Yvonne kapta a labdát, Babkina rögtön faultolta. A büntetők a helyére kerültek. 20 másodperc maradt hátra, de előbb következett a Polkowice időkérése (68-71). Egy dupla nem volt elég számukra, az időkérés során felvázolt figura azonban nem jött ki, így a kialakult könnyű ziccert választották. Időt kértünk 16 másodperccel a vége előtt (70-71). Faultra számíthattunk ezúttal is, mely nem is maradt el. Ezúttal Jeca állt oda a büntető-vonalhoz. Nem hibázott (70-73)! Több időkérésre nem volt lehetősége ellenfelünknek. A lengyel tripla elszállt, a lepattanót pedig összeszedtük! Fontos győzelmet arattunk! 

Roberto Iniguez: Az első és a harmadik negyedben is rosszul kezdtünk, de mindkétszer visszajöttünk a mérkőzésbe. Bennünk volt a vasárnapi bajnoki, de tanultunk belőle. Rendkívül koncentráltak voltunk a végén és ezen az úton kell továbbhaladnunk. Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra!

Dubei Debóra: Nem volt rendben a védekezésünk, ez okozta a rossz kezdést. Fokozatosan javultunk, ebből kifolyólag tudtunk könnyű gólokat találni. Büszke vagyok a csajokra, igazi csapatmunka volt! 

Forrás - wb-sopron.com
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus