Női Euroliga: megvan az első győzelem

Remek első félidő után a másodikban ugyan bajba került a bajnok és kupagyőztes Uniqa Sopron a spanyol Salamanca elleni Euroliga mérkőzésen, ám a végjátékban új erőre kapott s nyert, ezzel megszerezte első győzelmét a sorozatban.

Uniqa Sopron - Perfumerias Avenida Salamanca 73-67 (29-13, 15-13, 9-21, 20-20)

Jól kezdett a Sopron, 1 perc elteltével Halvarsson duplájával, majd Fegyverneky triplájával 5-0-ra vezetett. Remekül "pörgött" az Uniqa, 11-2-re is vezetett, majd tartotta közel 10 pontos előnyét. A szédületes első negyed Simon egy és Crvendakics két triplája után 16 pontos soproni vezetéssel zárult. A második negyed elején kiegyenlített játék mellett tartotta 15 pont körüli előnyét a Sopron, amely a szakasz közepén Krnjics és Fegyverneky pontjaival 20 fölé nőtt. A félidő hajrájában egy 7-0-lal 15-re feljött a Salamanca, de a félidő Simon triplájával, s 18 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második félidőt Vitola kosaraira építve 6-0-lal indította a spanyol együttes. Közel 3 perc elteltével a Határ ügyes passzát pontokra váltó Krnjics szerezte szünet után az első hazai pontokat, ez azonban nem hozott áttörést, sorra maradtak ki a hazai dobások, viszont a Salamanca nagyon belelendült. A harmadik negyed első 5 és fél percét 15-2-re hozták a vendégek, s 5 pontra  feljöttek. Csaknem 7 perc elteltével Halvarsson szerezte a Sopron második mezőnykosarát a negyedben. Ezzel átmenetileg átlendült a holtponton az Uniqa, Ciglar triplája, majd Halvarsson újabb kosara után 12-re nőtt az előny. A szakasz azonban Dominguez és Marginean jóvoltából egy 6-0-s spanyol részhajrával zárult, a befejező negyed előtt 6 ponttal vezetett az Uniqa.

A záró szakasz elején gyorsan feljött 2 pontra a Salamanca. A folytatásban Ciglar tett róla előbb duplával, majd triplával, hogy ne forduljon a kocka. A túloldalon Gemelos emelt be egy hármast. Crvendakics három büntetőből egyet dobott be, Gemelos újabb hármasával ismét 2 pontra csökkent az előny. Újra Halvarsson villant, de a vendégek vérszemet kaptak, s Rodriguez, Gemelos és Ndour révén a negyed közepén egy 7-0-s rohammal átvették a vezetést. Időkérés után Simon triplájával egalizált a Sopron. Fej-fej mellett haladtak a felek, kétszer az Uniqa egalizált, ám Crvendakics triplájával visszavette a vezetést szűk másfél perccel a vége előtt. Az utolsó percben pedig Fegyverneky kosara, majd Ciglar büntetői eldöntötték a meccset a Sopron javára.

Sopron: Ciglar 10/6, FEGYVERNEKY 15/3, SIMON 12/9, HALVARSSON 12, KRNJICS 14. Cs: CRVENDAKICS 10/9, Weninger, Zsovár, Határ.

Salamanca: DOMINGUEZ 12, Gidden 6, MARGINEAN 8, GEMELOS 14, Ndour 9. Cs: Rodriguez 5/3, Blé. VITOLA 10, Pedrals, Liston 3/3.

Foto, Slide - wb-sopron.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus