Női Európa-kupa: Csalódásmentes, csodás csütörtök

A múlt heti vesszőfutás után ma kitettek magukért csapataink a női Európa-kupában: mindhárom pályára lépő magyar együttes győzött. A Győr és a Cegléd is remek második negyedének köszönhette hazai sikerét, a Szekszárd pedig egy rövid hullámvölgyet leszámítva az első negyed hajrájától irányította a játékot cseh földön.

CMB Cargo UNI Győr - Nantes Rezé 76-70 (20-20, 24-13, 14-11, 18-26)

Győr: CZANK 10/6, FIELDS 15, Varga Zs. 4, KRIVACSEVICS 18, GOREE 21. Cs.: Stepanová 8, Simon Zs., Török, Markó.

6-2-vel kezdett a Nantes, de a Krivacsevics Tijana, Goree Ceysha centerduó vezérletével magára talált a Győr, s a negyed középső részében egy 14-4-gyel fordított. A fordulatos negyed hajrája a francia csapaté volt. Döntetlennel zárult az első, Czank Tímea triplájával kezdődött a második szakasz, s a távoli találat egy szédületes, 15-0-s győri rohamot indított útjára. A vendégek több mint 4 perc elteltével szerezték első pontjaikat a negyedben. A félidő hajrájában ugyan magukra találtak a vendégek, de a Győr így is 10 pont fölötti előnnyel térhetett pihenőre.

Varga Zsófia büntetőivel kezdődött a második félidő, ám csakhamar 10 ponton belülre került a Nantes. Ismét Krivacsevics lépett elő vezérré, s találataival egy 10-2-vel megint megnyugtató lett a győri előny. A záró etap közepéig úgy tűnt, nem lehet gond, ám ekkor 2 bedobott triplára alapozva egy 8-0-s rohammal 6 pontra feljött a Nantes. Völgyi Péter időkéréssel rendezte csapata sorait, s Goree két duplájával ismét 10 pontosra nőtt a hazai előny. Bár a Nantes egy pillanatra sem adta föl a talán túlságosan is megnyugvó győriekkel szemben, de csak szorossá tudta tenni a meccset, így a Győr megszerezte első győzelmét az Európa-kupában.
 

VBW CEKK Cegléd - Lointek Gernika Bizkaia 80-68 (17-17, 27-11, 17-16, 19-24)

Cegléd: MEDGYESSY 4, Zsovár 6/6, KATONA 15/6, MOKANGO 24, Makszimovics 10. Cs.: Popovics 7, NAGY-BUJDOSÓ 10/6, Lelik, Kányási 4.

Katona Szidónia vezérletével 8-2-es rohammal indított a Cegléd, ám egy 7-0-lal gyorsan fordított a spanyol rivális. A folytatásban váltott vezetéssel haladtak a felek, a CEKK kongói centerét, Chanel Mokangót nem tudták tartani a vendégek. Döntetlennel zárult az első 10 perc. Közel másfél perc kellett a második negyed első kosarához, Katona szerezte. A szakasz elején a küzdelem dominált, majd a közepén Mokango kosaraival, valamint Katona és Nagy-Bujdosó egy-egy triplájával 8 ponttal ellépett a Cegléd. Fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe a Magyar Kupa ezüstérmese, Medgyessy jól szervezte a CEKK játékát, Zsovár újabb triplát dobott. Szünetig megnyugtató, 16 pontos előnyt szerzett a Cegléd.

A második félidő elején Kányási Veronika villanásaival 20 pontosra nőtt a magyar csapat előnye, amely a negyed végéig gond nélkül tartotta a 15 és 20 pont közötti vezetését. A záró etap nagy dobópárbajában valamit csökkent a ceglédi koncentráció és előny, de a győzelem nem forgott veszélyben.


Basketball Nymburk - Atomerőmű KSC Szekszárd 69-86 (15-21, 17-25, 17-17, 20-23)

Szekszárd: STUDER Á. 10/6, OBLAK 26/9, GEREBEN 11, McCall 15, Mansaré 1,. Cs.: Krnjics 14, Bálint, THEODOREÁN 8/6, Studer Zs., Kiss V.

6-0-lal kezdtek a hazaiak, de Studer Ágnes és Teja Oblak 1-1 triplájára építve egy 9-0-lal felelt a Maja Erkicet nélkülöző magyar ezüstérmes. A szakasz közepén fej-fej mellett haladt a két együttes, majd a negyed végén Oblak újabb triplájával, valamint Krnjics Szara kosaraival 6 pontos előnyt szereztek a szekszárdiak. Lendületben maradt a Szekszárd, s 6-2-vel kezdve a második negyedet 10 pontosra nőtt előnye. Ez a különbség állandósult a negyed közepén, majd a félidő hajrájában Oblakot képtelenek voltak szabályosan tartani a hazaiak, s a szlovén kosaras büntetőivel szünetre 14 pontosra nőtt a tolnai előny.

A második félidő elején a Nymburk "nekiesett" a Szekszárdnak, s egy 9-1-es 3 perccel 6 pontra jött föl. Djokics Zseljko időkérése, amely után Theodoreán Alexandra triplája része volt egy megnyugtató, 7-0-s szekszárdi "sziporkának". Ez megnyugtatta a magyar együttest, amely 14 pontos előnnyel várhatta a záró etapot. Ezt 7-0-lal - benne egy újabb Theodoreán hármas - kezdve 21 pontosra hizlalta a különbséget a magyar ezüstérmes, és ezzel eldöntötte a meccset, amelyet az első negyed hajrájától - a második félidő első perceit leszámítva - kézben tartott, s magabiztosan nyert meg.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus