Női Európa-kupa: Győr, Cegléd - fájó hazai vereségek

A Győr végig futva az eredmény, s ellenfele után, a Cegléd pedig még az első félidőben vezetve, de szünet után, különösen a záró etapra "elfogyva" kapott ki a női Európa-kupában.

CMB Cargo UNI Győr - Saint Amand 62-74 (16-23, 13-21, 16-6, 17-24)

Győr: Czank, Varga Zs. 11, Simon Zs. 7/3, KRIVACSEVICS 14/3, Goree 4. Cs.: Stepanová 9/3, FIELDS 17/6, Markó, Török Á. 

Elég hamar, 3 perc elteltével időt kellett kérnie Völgyi Péternek, 11-2-re vezetett a francia együttes, 7-0 után Varga szerzett kosarat. Ettől kezdve amolyan húzd meg-ereszd meg játék vette kezdetét. Feljött 5 pontra a Győr, majd ismét 10 fölé nőtt a francia előny, majd Fields villanásaival 4 pontra zárkózott föl a magyar együttes. Az első negyed végén 7 ponttal vezetett a Saint Amand.

A második szakasz elején tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a francia együttes, Fields és Krivacsevics próbálta versenyben tartani a Győrt. A szakasz közepén 10 pont fölé nőtt a gyengén védekező magyar együttes hátránya, Stepanová dobott triplát. Ez sem segített a győrieken, a félidő 9-2-es francia rohammal és 15 pontos vendég vezetéssel zárult.

Térfélcsere után állandósult a vendégek 15 pont körüli vezetése. A szakasz második felére magára talált a Győr, amely egy 12-2-vel a negyed végére 5 pontra feljött. A záró etap elején 10 pontosra nőtt a Győr hátránya. És ezt követően már nem tudta szorossá tenni a meccset a magyar együttes, amely végig hátrányban volt, s csak rövid fellángolásokra telt tőle.
 

VBW CKK Cegléd - Basket Landes 59-76 (22-16, 13-15, 13-20, 11-25)

Cegléd: MEDGYESSY 7, KATONA 16, Zsovár 2, MOKANGO 9, Makszimovics 8. Cs.: NAGY-BUJDOSÓ 9/9, Popovics 4, Kányási 2, Lelik, Ruttner, Filipowicz, Kobolák 2. 

Jól kezdett a Cegléd, jól "pörgött" az első negyedben a francia együttes ellen, amelynek otthonában csupán egyetlen ponttal kapott ki. Az első szakaszt követően még 6 ponttal Cziczás László együttese vezetett, s a küzdelmes, kemény második etap után is még ceglédi vezetést mutatott az eredményjelző, a szünetben 4 pont előnye volt a CEKK csapatának.

Sajnos a második félidő óriási fordulatot hozott, Dumerc igazolta, hogy még mindig kiváló irányító, s a Cegléden szép sikereket elérő Maja Skorics is otthon érezte magát - miközben a hazai játékosok fokozatosan elbizonytalanodtak. Fordított, s fokozatosan elhúzott a Landes, amely végül magabiztos győzelmet aratott. Megnézve a két csapat keretét, úgy véljük, azt a kinti egyetlen pontos vereséget szinte csodaszámba menőnek tekinthetjük, úgy látszik, azóta összeállt a több neves, válogatott kosarast felvonultató francia együttes játéka, amely Cegléden érvényre is juttatta, hogy több tapasztalt, nagyobb tudású játékosa van, mint a magyar együttesnek...


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus