Női Európa-kupa: Nagy PEAC-fordítás és első győzelem

Ellentétes félidők mérkőzésén a PEAC - azok után, hogy az első félidő hajrájában 17 pontos hátrányban is volt - szünet után nagyot alakítva megszerezte első győzelmét az Európa-kupában. A Diósgyőr és a Szekszárd jól játszva idegenben nehezítette meg alaposan a csoportját veretlenül vezető francia, illetve olasz riválisa dolgát.

PEAC-Pécs - Rutronik Stars Keltern (német) 69-67 (11-19, 19-25, 20-10, 19-13)

PEAC-Pécs: Mandics 5, ROBERSON 13/3, Raksányi 12, VUCSOROVICS 12, IMOVBIOH 15. Cs.: LICSKAI 12/3, Szűcs R. 2, Tenyér.

Az első 3 percben dobott 2 triplával 10-4-re ellépett a Keltern. A szakasz közepén mindkét csapat sok hibával, pontatlanul játszott. A negyed hajrájában újabb triplát dobtak a vendégek. Megélénkült a játék, egy negyed után 8 pontos hátárnyban volt a PEAC. Német kosárral kezdődött a második 10 perc, majd négy játékosa egy-egy duplája révén elért 8-0-lal 2 pontra felzárkózott a pécsi együttes. Erre egy 21-6-tal felelt a vendég együttes. A félidő Roberson triplájával és 14 pontos vendég vezetéssel zárult.

A harmadik negyed elején váltva estek a kosarak. A szakasz második felében egy parádés 16-2-vel 2 pontra feljött a jól küzdő PEAC. A befejező negyed előtt 4 ponttal vezettek a vendégek. Ennek elején Vucsorovics és Roberson egy-egy kosarával ledolgozta hátrányát a hazai gárda, amely a szakasz közepén Imovbioh találatával át isvette a vezetést. A hajrában Raksányi duplát, Licskai pedig triplát dobott, másfél perccel a befejezés előtt 5 pontos pécsi vezetést mutatott az eredményjelző. Végül az izgalmas végjátékban nem adta ki kezéből a vezetést a magyar csapat, s megszerezte első győzelmét.

Carolo Basket - Aluinvent DVTK Miskolc 88-78 (23-21, 21-21, 22-19, 22-17)

Diósgyőr: NAGY D. 7/3, Burkholder 9/3, ENGELMAN 29/9, Pecková 6, MELNIKA 8. Cs.: SZABÓ F. 8, ZELE 9, Bach 2.

Esélyeshez méltón, 9-0-lal kezdett a veretlen Carolo, megilletődötten a Diósgyőr. Engelman triplája adott egy nagy lökést a Diósgyőrnek, amely egy 9-2-vel feljött. A negyed második felében Engelman, s az eredményesen beszálló Szabó Fanni jóvoltából tapadt ellenfelére a Diósgyőr. Az első negyed végén 2 ponttal vezettek a hazaiak. Az üldözőverseny a második negyedben is folytatódott, a szakasz közepén 7 ponttal ellépett a Carolo, de a Diósgyőrnek volt tartása. A félidő hajrájában egy 10-0-lal fordított is Stefan Svitek együttese, de a félidő végén 2 kosarat szerezve visszavette a vezetést a Carolo.

Ahogy a meccset, a második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, s egy 13-2-es rohammal jelentős előnyt szereztek. Zele mutatott be egy 2+1-s játékot, majd duplájával 10 ponton belülre került csapata, sőt a negyed hajrájában Burkholder majd Engelman triplájával 2-re csökkent a csoportelső előnye. Válaszul a hazaiak is dobtak egy hármast, 5 pontos előnnyel várhatták a befejező negyedet. Ezt 7-2-vel kezdve 10 pontosra növelte előnyét a Carolo. Két Diósgyőr-kosár következett, majd Svitek kapott egy technikait. A folytatásban tartotta 6-8 pontos előnyét a vendéglátó. Ez a hajrában 10 pont fölé nőtt, végül kerek 10 ponttal nyert a Carolo, de alaposan megizzadt a sikerért a jól küzdő, s jól is játszó Diósgyőr ellen.
 

Virus Ereine - Atomerőmű KSC Szekszárd 72-59 (12-15, 18-18, 24-17, 18-9)

Szekszárd: Studer Á, OBLAK 17/6, Gereben 6, McCall 7, Mansaré. Cs.: KRNJICS 20, Theodoreán 3/3, Bálint, Erkic 4, Kiss V.

Az első negyed közepén 4-4-ről Oblak és Krnjics vezérletével egy 11-2-t bemutatva megugrott a csoportot veretlenül vezető olasz vendéglátójától a Szekszárd. A negyed végén feljött a Virtus. A második szakasz elején fiatal magyar játékosai, Gereben és Theodoreán villanásaival tartotta szűk előnyét a magyar ezüstérmes. A hazaiak többször is kiegyenlítettek, ám a félidő hajrájában elsősorban a büntetőit biztos kézzel értékesítő Krnjics nem engedte fordítani az olasz együttest. Félidőben 3 ponttal vezetett a Szekszárd.

Szünet után gyorsan fordított a Virtus Ereine, ám a Szekszárd nem esett kétségbe, Krjnics, valamint Erkic jóvoltából visszavette a vezetést. A szakasz közepén sűrűn potyogtak a triplák, hazai részről a volt pécsi Kuster, a szekszárdiaktól Oblak talált be, de Consolini két hármasára nem volt válasza a tolnai társulatnak. Djokics időkéréssel rendezte a Szekszárd sorait, váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz hajrája a hazaiaké volt, 4 pontos olasz vezetéssel kezdődött a záró szakasz. Ennek közepéig tudta tartani a lépést vendéglátójával a Szekszárd. A meccs a  35. és a 36. perc között dőlt el, ekkor egy 7-0-s bő egy perccel lerázta magáról a jól küzdő magyar ezüstérmest az olasz együttes, de ez a találkozó jóval szorosabb volt, mint az első csoportmeccs, s ez mindenképpen dicséret a Szekszárdnak.


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus