Női középszakasz: A PINKK nyerte a hétvége győri rangadóját

A hétvégén a női NBI-ben a PINKK-Pécs 59-54-re győzött idegenben a Győr elleni rangadón. Megszerezte második győzelmét a Szekszárdot verő Cegléd. A PEAC és a Vasas is két mérkőzést játszott 3 nap alatt, utóbbit a Diósgyőr is biztosan győzte le.

Hat-Agro UNI Győr – PINKK-Pécsi 424 54-59 (14-11, 7-20, 15-12, 18-16)
Győr, NBI középszakasz, 7. forduló, vezette: Földházi, Pálla, Tőzsér

A hétvége rangadóját játszotta a Győr és a PINKK együttese – előbbi a visszavágás reményében is várta a baranyaiakat, akik odahaza 19 ponttal verték Bencze Tamás csapatát.

A házigazda kezdett összeszedettebben és a padról remekül beszálló Ivanovicsnak köszönhetően 14-8-ra vezettek. Az első negyed végén Pascua hozta közelebb a PINKK-et, de az igazi fordulat a második játékrész derekát követően következett be. Egészen a 15. percig tartotta előnyét a Győr, amikor Tomlinson egy gól jó plusz fault kombinációval kiegyenlített. 21-16-os zöld-fehér előnyt követően a félidő előtti utolsó perceket 15-0-ra nyerte a PINKK, így a nagyszünetben Holt triplájával már ők vezettek tízzel (21-31).

A fordulás után is főleg Ivanovics remekelt hazai részről, de a Győr zárkózási kísérletét Ruják vetette vissza egy távolival. A PINKK azonban nem tudta igazán leszakítani magáról a hazaiakat, akik viszont Laklóth kosarai ellenére sem tudtak öt pontnál közelebb férkőzni, miközben Őri esett hatalmasat a reklámtáblákra. Szerencsére nem lett komoly baj a dologból. A záró negyedben már érezhető volt a feszültség a pályán, Tinkle akaszkodott össze Kováts Nórával egy elzárásnál, a halványan játszó center nem túl sportszerű jelenettel „gazdagította” a mérkőzést. Eközben a Győr távoli kísérletekkel hamar felzárkózott: Semsei, Laklóth és Gambiraza is eredményes volt, de 50-51 után újított a PINKK és végül a tripla-dupla közelébe jutó Iványi vezette vendégek fontos győzelmet arattak. A végjátékban előbb Ivanovics sántikált le a pályáról, majd Iványi hagyta el azt komoly orrvérzéssel egy könyököst követően. A pécsiek összességében végig kontrolláva a találkozót nyertek.

Győr: Gambiraza 5/3, Koch, Laklóth 15/9, Tinkle 10, Diamant 5. Csere: Semsei 3/3, M. Ivanovics 16/3, Török Á.

PINKK: Iványi 9/3, Katona Sz., Holt 14/3, Őri 4, Tomlinson 17. Csere: Pascua 6, Kováts N., Kennedy 2, Ruják 3/3, Erős, Győri 4.


Ceglédi EKK – Atomerőmű KSC-Szekszárd 75-64 (20-9, 18-25, 15-18, 22-12)
Cegléd, NBI középszakasz, 7. forduló, vezette: Balog, Fodor, Varga

Második győzelmét szerezte meg a Cegléd, miután hullámzó találkozón, jó záró negyedükkel verték a Szekszárdot.

Már az első játékrészben nagyobb előnyre tett szert Áron Balázsné csapata, az ismét a Hadzsovics, Vilipics duó vezette házigazda 18-7-re vezetett. A folytatásban a szezonbeli legjobb meccsét játszó Singleton révén igen hamar felzárkózott a Szekszárd, de 24-22 után ismét a CEKK tudott újítani; végül a félidőben Scsekics pontjaival 38-34 volt az állás.

A harmadik negyed ismét inkább a vendégek kedve szerint alakult. Singleton kosaraival egyenlíteniük is sikerült, ám a lélektanilag fontos vezetést nem tudták átvenni. A záró játékrészben ezt megbüntette a Cegléd, amely ismét ellépett. Egy utolsó hajrát még nyitottak a vendégek, de a nagyot játszó Hadzsovics triplája végleg eldöntötte a találkozót.

CEKK: Hadzsovics 30/9, Orbán 12, Gorjanácz 2, Serbán 2, Vilipics 19. Csere: Szabó D. 4/3, Jerkovics, Kobolák 6, Filipowicz D.

Szekszárd: Scsekics 12/3, Studer Zs., Dusanics 4, Zele 7, Singleton 18. Csere: Theodorán 2, Kothnik 5, Studer Á., Hajdú 7, Tamis 9, Simon A.


PEAC-Pécs – MKB-Euroleasing Vasas 65-38 (17-9, 16-9, 20-9, 12-11)
Pécs, NBI középszakasz, 8. forduló, vezette: Németh, Horváth, Szalai

A PEAC és a Vasas is három nap alatt második mérkőzésére készült vasárnap kora délután. A 8. fordulóból előrehozott találkozón mindkét együttesen érződött is a fáradtság, ráadásul továbbra sem teljes kerettel dolgozhattak a szakvezetők.

A feldobás után szépen tartotta magát a Vasas, aztán a negyed végére Jovanovics hármasával kezdte növelni előnyét a Pécs. A második szakaszban sem szakadtak azonban nagyon le a vendégek, a félidőben azonban Kublina és a fiatal Kaposi révén 33-18-ra ellépett a PEAC.

A fordulás után sem változott semmit a játék képe, a PEAC biztosan őrölte fel a fiatal fővárosiak erejét, miközben a záró játékrészben a pécsiek is fiatal sorral álltak fel, utóbbiak közül Szűcs Réka 8 pontig jutott. A hazaiak győzelemmel várhatják a hétvégi fontos Magyar Kupa nyolcas döntőt.

PEAC: Reid 3, Raus 2, Raksányi 5/3, Kublina 5/3, Bishop 12. Csere: Nagy-Bujdosó 8/3, Szűcs 8/3, Jovanovics 10/6, Kaposi 3, Nagy D., Pap 4.

Vasas: Aho 3, Farkas F. 2, Bajnóczi 7/3, Szabó F., Barnai 6. Csere: Müller, Süle 9/3, Szalay V. 5, Gocsmann 3/3, Wéber 3/3, Gundel-Takács.


Pénteken két mérkőzésre került sor a pontvadászatban: húsz percen át alaposan megnehezítette a jóval esélyesebb DVTK dolgát Krivacsevics Dragoljub csapata, a Vasas, ám végül érvényesült a papírforma. A PEAC a februári, jókora meglepetést okozó hazai vereségét követően Zalaegerszegen vágott vissza a ZTE NKK-nak.

MKB-Euroleasing Vasas – Aluinvent-DVTK 50-81 (14-18, 17-17, 7-28, 12-18)
Budapest, Pasarét, NBI középszakasz, 7. forduló, vezette: Surányi, Menyhárt, Válé

A fiatal Vasas egy félidőn át egészen kiválóan tartotta magát az idei kiírás éllovasával, aztán a harmadik negyedbeli játékával biztosan hozták újabb győzelmüket a miskolciak. 

Az első tíz percben komolyabb előnyt ugyan nem tudott kiharcolni a vendég Diósgyőr, de öt egységgel azért többet gyűjtött riválisánál. A második etap kiegyenlített játékot hozott a félidőre is marad a DVTK öt pontos előnye. A nagyszünet után viszont hengereltek Tobinék, gyakorlatilag állva hagyták ellenfelüket. A vendégek külföldijei jeleskedtek leginkább kosárszerzésben. Lényeges kérdések nem is maradtak, az utolsó negyed már formalitásnak bizonyult így megérdemelten vitte haza bajnoki pontjait Maikel López csapata.

Vasas: Aho 10, Farkas F. 7/3, Bajnóczi 4, Szabó F. 4, Barnai 14. Csere: Müller, Süle 8/6, Gocsmann, Szalay V., Rakolczai, Wéber 3/3, Gundel-Takács.

Diósgyőr: Horváth B. 8/6, Czank, Sverrisdóttir 22/12, Jansone 11/3, Tobin 9. Csere: Raven 14, Bálint 13/6, Bukovszki, Dubei 4, Szabó P., Vincze V., Szabó B.


ZTE NKK – PEAC-Pécs 68-75 (18-16, 18-21, 17-24, 15-14)
Zalaegerszeg, NBI középszakasz, 7. forduló, vezette: Papp, Jakab, Minár

A pénteki játéknap zalaegerszegi összecsapása lényegesen szorosabban alakult mint a Vasas-Diósgyőr mérkőzés. 

A hazai pályán játszó Zalaegerszeg jobban zárta első tíz percét két ponttal, a másodikat viszont elvesztette így minimális különbséggel ugyan, de a Pécs mehetett előnnyel a nagy szünetre. Nagy elánnal kezdődött a harmadik játékrész, nem panaszkodhatott a kilátogatott nézők a kosárszegény játékra. Leginkább Nagy-Bujdosó termelte a pontokat, kívülről és belülről egyaránt veszélyt jelentett a ZTE gyűrűjére. Az utolsó tíz percre is jutott izgalom bőven, Gáll Tamás lányai meg is tettek mindent, de a Pécs harcosabb volt ezen a meccsen, így ezúttal ők húzták be a győzelmet.

ZTE: Török 6/6, Fuisz 6, Varga Zs. 6, Czukor 10/6, Horváth Zs. 8. Csere: Darida 3, S. Ivanovics 22/3, Mányoky 7/3, Vágvölgyi.

PEAC: Reid 15, Raus 12/6, Raksányi 5/3, Nagy-Bujdosó 17/6, Bishop 15. Csere: Kublina, Kaposi, Szűcs, Jovanovics 11/9.

Fotó: Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus