Női Magyar Kupa: Az MTK az első elődöntős

Kemény, küzdelmes, fordulatokban gazdag mérkőzésen a végjátékban jobban koncentráló MTK legyőzte a Szekszárdot s a fővárosi együttes jutott a női Maygar Kupában a legjobb 4 közé. 

MTK Budapest - Atomerőmű KSC Szekszárd 63-58  (12-13, 16-15, 15-17, 20-13)

V: Farkas, Gál, Németh. 

Jó ötlet volt egy csomó, különböző zajkeltő eszközzel felszerelt kisiskolást kivezényelni az MTK-Szekszárd meccsre, az ifjúság gondoskodott a hangulatról. 

Medgyessy Dóra egy alapvonali bedobás után az MTK-nak szerzett vezetést, a Szekszárd Maja Scsekics büntetőivel egyenlített. A két csapat ideges játékosai a pontok helyett inkább a személyiket gyűjtögették. Orsó Viktória használta ki ügyesen magassági fölényét Studer Zsuzsával szemben - kosár plusz büntetős akciójára - hosszabb pont nélküli periódus után -  Scsekics válaszolt a nyolcas döntő első triplájával, így a negyed közepén 5-5 volt az állás. Megélénkült a játék, Zele Dorina szerzett labdát, ziccerével először vezetett a Szekszárd, Baksa ügyes támadás végén egalizált. A negyed hajrájában Latinka Dusanics szerencsésnek tűnő palánkos triplájával 4 ponttal a Szekszárd vezetett. Orsó szép duplával felezte meg csapata hátrányát, majd Baksa Bettina 1 jó büntetőjével minimálisra csökkent a Szekszárd előnye. 

A második negyed Reiner Dóra triplájával kezdődött - ismét fordult a kocka. Zelét nem tudták tartani a fővárosiak, kosaraival visszaszerezte a vezetést a Szekszárd. Az újabb fordulatot Orsó triplája jelentette. A forgatókönyv hasonló volt az első negyedéhez: "szenvedős" küszködés első percek után a szakasz közepétől kezdtek újra felváltva esni a kosarak, az MTK részéről Orsó triplákkal, a tolnai társulatból a palánk alatt többször is ügyesen megjátszott Zele vétette magát észre kosarakkal. A félidő vége igen mozgalmas látványos volt: bő 5 másodperccel a befejezés előtt Reiner kosár plusz büntetős akciójával 3 pontos vezetéshez jutott az MTK, de a hátralévő rövid idő elg volt ahhoz a Szekszárdnak, hogy tiszta helyzetet teremtsen Studer Ágnesnek, aki a dudaszó pillanatában dobott triplával egyenlített. 

A második félidő Zele távoli duplájával indult, Bagi Melinda felelt rá, majd Medgyessy megkapta 4. személyijét. Továbbra is öldöklő küzdelem folyt a pályán, váltott vezetés mellett. Svitlica villanásaival szűk előnyt állandósított a fővárosi együttes, a Szekszárd tapadt riválisára. A negyed hajrájában Dusanics triplájával fordított a Szekszárd, s Jovana Karkakasevics első kosarával egyenlő lett az állás. A negyed egy-egy támadó hiba után Scsekics bravúros kosarával s 2 pontos szekszárdi vezetéssel zárult. 

A negyedik negyed Medgyessy triplájával kezdődött, ismét a fővárosi együttesnél volt az előny. Egészen Scsekics triplájáig. Izgalmas volt a mérkőzés, Scsekics és Karakasevics dobópárbajába Baksa "szólt bele", kosarával fordított az MTK. A 34. percben Svitlica kipontozódott. A végjátékhoz közeledve fokozódtak az izgalmak: Baksa triplájával újra az MTK vezetett. Két "epizodista" lépett elő a hajrában, Bagi duplájával 3 pontra nőtt az MTK előnye, ám Hajdu triplával egalizált. Bagi előbb saját palánkja alatt egy blokkal, majd a túloldalon egy ziccerrel vétette magát észre. Magyar Gergely időkérése után Dusanics vesztett labdát, Orsó pedig értékesítette a büntetőket, 2 perccel a befejezés előtt 4 ponttal vezetett az MTK. A következő tolnai támadásnál Medgyessy is kipontozódott, Zele viszont csak 1 büntetőt értékesített. A túloldalon viszint 35 másodperccel a vége előtt Baksa mindkettőt kihagyta. Theodoreán Alexandra  tripla kísérlete sem sikerült, a túloldalon viszont az addig csapata számára túl sok hasznot nem hozó Cymmer bedobta a nyerő büntetőket. 

MTK: Baksa 11/3, Medgyessy 5/3, Orsó 17/6, Svitlica 8, Bagi 6. Cs: Cymmer 4, Vukov, Karakasevics 6, Reiner 6/3.

Szekszárd: Studer Zs 2., Scsekics 17/6, Theodorán, Singleton 2, Zele 19. Cs: Dusanics 12/6, Stder Á. 3/3, Hajdu 3/3, Kotnik.

Sztevan Csupics: - Nagyon kemény harcos, igazi playoff jellegű ki-ki meccs volt. A végjátékból mi jöttünk ki jobban. Történelmi siker ez a győzelem és a legjobb négy közé jutás a megújult MTK-nak, az elődöntőben is mindent megpróbálunk. 

Magyar Gergely: - Amint az várható volt, egy végig szoros, kiegyenlített, krmény küzdelmes meccset játszott a két csapat. A végjátékból nem mi jöttünk ki jobban, de úgy érzem, ez nem csak rajtunk múlt, voltak nekünk nem kedvező, vitatható döntések. Ezzel együtt az MTK ma jobb volt, megérdemelten nyert. 

Orsó Viktória: - Ránk fért egy szép siker, januártól nem sok szerencsénk és sikerélményünk volt. Most azonban az égiek is velünk voltak, sikerült nyerni s bejutni a négy közé. 

Zele Dorina: - Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült bejutni az elődöntőbe. Küzdöttünk, harcoltunk, de sokat hibáztunk, több büntetőt is kihagytunk, engem is ide értve. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus