Női NBI: A 4. forduló válogatottja

Parádézó magasemberek - tovább robogó győriek és ceglédiek - a női NBI 4. fordulójának legjobb teljesítményei.

A 4. forduló csapata:

Jelena Vucsetics (PINKK-Pécsi 424, 1) – Zele Dorina (PEAC-Pécs, 1) – Monika Grigalauskyte (CMB-Cargo UNI Győr, 2) – Jade Barber (Atomerőmű KSC-Szekszárd, 1) – Jelena Makszimovics (Ceglédi EKK, 2)

Jelena Vucsetics (PINKK-Pécsi 424)

Tartalékosan utazott Győrbe a PINKK és eddigi legjobbja, Binta Drammeh hiányában egy másik légiós, a montenegrói Vucsetics állt csapata élére. A végére elfogyó baranyaiaknál a hátvéd sokoldalú játékot nyújtva 20 ponttal, 9 lepattanóval és 7 gólpasszal tripla-dupla közeléig jutott. Pontjait 7/16-os mezőnymutatóval érte el, de volt 8 kiharcolt faultja és 2 labdaszerzése is, végül 33 VAL ponttal zárt.

Zele Dorina (PEAC-Pécs)

Kellett már egy magabiztos siker az idényt döcögősen kezdő pécsiek számára és az újonc BEAC ellen ez meg is valósult. A találkozó legjobbja egyértelműen a ZTE-től érkező Zele Dorina volt, a magasbedobó 32 perc alatt masszív 22 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát ért el. A társak kiszolgálásával sem fukarkodott (4 assziszt), de volt még 2 labdaszerzése is. A könnyed sikerből 34 VAL ponttal vette ki részét – jó játékára továbbra is építhetnek a PEAC-nál.

Monika Grigalauskyte (CMB-Cargo UNI Győr)

A PINKK elleni rangadón a siker egyik fő letéteményese volt a litván magasbedobó, aki idénybeli második dupla-duplájával segítette veretlensége megőrzéséhez a Győrt. 36 perc alatt 17 pontja és 11 lepattanója mellé ráadásul kiosztott 6 gólpasszt (az egész győri csapat nagyon jónak mondható 24 asszisztot adott) és 2 blokkot is. Végül 32 VAL pontig jutott.

Jade Barber (Atomerőmű KSC Szekszárd)

A tolnaiak nagyon magabiztosan verték az idény során már több csapat orra alá is borsot törő Vasast, és ebben kulcsszerepe volt a szezonban eddig rendre jól teljesítő amerikai centernek. Barber ezúttal ráadásul úgy jutott el 12 pontos, 15 lepattanós (közte 9 támadólepattanóval) dupla-dupláig, hogy csupán 19 percet töltött a parketten. Emellett kiosztott még 2 blokkot és volt 3 labdaszerzése is – 31 VAL pontot ért el.

Jelena Makszimovics (Ceglédi EKK)

Tovább robog a Cegléd, amely a Zalaegerszeg otthonában sem veszítette el veretlenségét. Szokás szerint tarthatatlannak bizonyult a szerb Jelena Makszimovics, aki ezúttal is alaposan kihasználta fizikai adottságait a palánkok alatt. Csaknem végigjátszva a mérkőzést 25 ponttal, 13 lepattanóval zárt és volt még 2 labdaszerzése is. Pontjait ráadásul igen hatékonyan érte el, hiszen mezőnyből 13-ból 9 dobása volt jó (közte 1/1-es triplával) és mind a 6 büntetőjét a helyére küldte. Mindez alaposan kompenzálta 7 eladott labdáját is, végül 35 VAL ponttal a forduló legértékesebb játékosa lett.


A 4. forduló magyar csapata:

Simon Zsófia (UNIQA Sopron, 2) – Varga Zsófia (CMB-Cargo UNI Győr, 2) – Adamecz Lilla (Vasas Akadémia, 3) – Zele Dorina (PEAC-Pécs, 2) – Krnjics Szara (UNIQA Sopron, 1)

Simon Zsófia (UNIQA Sopron)

A PINKK elleni vesztes rangadó után ezúttal egy újabb idegőrlő meccset játszott a Sopron, ám a DVTK ellen a hosszabbításban végül sikerült kiharcolnia a győzelmet a címvédőnek. Ebben ezúttal is fontos szerepet játszott a válogatott hátvéd, aki ismét eljutott 18 pontig (közte 3 triplával), 5 gólpasszig és 3 labdaszerzésig – végül 18 VAL ponttal zárt.

Varga Zsófia (CMB-Cargo UNI Győr)

A padról beszállva ismét fontos hatással volt a játékra a győriek bedobója, aki 20 játékperce alatt szorgoskodott össze 21 VAL pontot. Mindezt sokoldalú játékkal tette, hiszen 10 pontja mellé lekapott 5 lepattanót és kiosztott 6 gólpasszt is kipontozódásáig.

Adamecz Lilla (Vasas Akadémia)

Ezúttal nagyon kikapott a Vasas, ám joggal állandó szereplő a forduló csapatainak Adamecz Lilla, hiszen ezúttal is remek mutatókkal fejezte be a mérkőzést. Szekszárdon ezúttal neki sem ment igazán a dobás (14-ből csak 5 dobása volt jó), de 14 pontja mellé leszedett 15 lepattanót (!) is. Mindez végül 22 VAL pontot jelentett.

Zele Dorina (PEAC-Pécs)

Zele Dorina teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Szara Krnjics (UNIQA Sopron)

Soproni részről az idény eddigi részében a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja a honosított center, akinek a legutóbbi DVTK elleni meccsénél voltak már jobb mutatói is. Persze ezúttal sem lehetett rá panasz, hiszen 39 perc alatt 10 ponttal és 12 lepattanóval zárt, emellett kiosztott 3 gólpasszt és volt 6 kiharcolt faultja is. 24 VAL pontjával ismét csapata legjobbja volt, és egyelőre úgy tűnik, idén bátran építhet rá a soproni alakulat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus