Nyeretlenül búcsúzott a Győr

Jó első félidei játékát követően végül 82-59-es vereséget szenvedett Franciaországban a Győr, amely ezzel nyeretlenül zárt az Európa Kupában.

ESBVA-Lille Metropole – CMB Cargo-UNI Győr 82-59 (18-13, 22-24, 26-10, 16-12)
Lille, Európa Kupa, F-csoport

Tét nélküli összecsapásra utazott Franciaországba a Győr, hiszen az már a múlt héten kiderült, hogy Völgyi Péter együttese nem juthat tovább. Ennek megfelelően a már csoportelső Lille elleni tisztes helytállás mellett a hétvégi fontos bajnokira készült a magyar csapat.

Ennek megfelelően felszabadultan is játszott a Győr, bár Mahoney-val nehezen bírtak, de Vajda triplájával majd faultos kosarával a 8. percben 13-11 volt az állás. A második negyedben az óriási rutinnal bíró Wauters kosaraival ellépett a Lille, de 24-14 után rendezte sorait a Győr. Vajda, Takács és Ivanovics is újabb távolit értékesített, a jól dobó vendégek pedig a 16. percre három pontra zárkóztak és a nagyszünetig tartották is a távolságot Vajdáék (40-37).

A fordulást követően a továbbra is kiváló dobóformát mutató győriek a vezetés is átvették: Ivanovics triplája után 40-44 volt az állás. Gyorsan váltott ritmust a francia csapat, egy 7-0-ás rohammal máris náluk volt az előny, nem volt meglepő, hogy Völgyi Péter időt kért – miközben ügyelve játékosai frissességére igyekezett pihentetni kulcsembereit (56-45). A negyedet egyértelműen dominálták a hazaiak, akik a harminc perc után 66-47-re vezettek.

A záró szakaszban igazából csak a különbség mértéke volt kérdéses, hiszen a hazaiak biztosan őrizték előnyüket, amely a 37. percben elérte a húsz pontot is. Végül az esélyesebb Lille magabiztosan győzött, ám a Győr az első félidőben ezúttal is jelezte, hogy a csoportban elért mutatója ellenére jó erőkből áll. Völgyi Péter csapata végül nyeretlenül zárta a sorozatot és a továbbiakban a bajnokságra koncentrálhat.

Lille: Brémont 7, Gomis 9/6, Mahoney 17/3, Sacko 10, Wauters 12.
Csere: Amant 12/3, Ristic 5, Lokoka 8, Fagnez 2.

Győr: Radocaj 2, Ivanovics 12/12, Takács 13/6, Vajda 16/9, Wampler 9.
Csere: László 2, Czirják, Horváth K. 2, Török Á., Mansaré 1, Koch 2.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus