Óriási hajrával a PEAC nyerte a döntősök csatáját

A PEAC-Pécs elképesztő hajrával 74-65-re nyerte a PINKK-Pécsi 424 otthonában a tavalyi döntősök szezonbeli első csatáját.

PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs 65-74 (17-17, 18-17, 19-20, 11-20)
Komló, NBI, 4. forduló, vezette: Papp, Frányó, Tőzsér

Az április végi bajnoki döntő óta először találkozott egymással a két résztvevő. A bajnok PINKK és a kupagyőztes PEAC számára sem sikerült jól a „főpróba”, hiszen mindkét csapat vereséget szenvedett a hétközi Európa Kupa mérkőzésen. A PEAC-nál a bokasérülést szenvedő ausztrál Hurst tudta vállalni a játékot.

A nyitópercek Putnina és Raksányi pontváltását hozták, miközben – ahogy az a tavalyi döntő ritmusa után is várható volt – sok személyi hiba tördelte a kissé ideges játékot. A 6. percben már mindkét szakvezető igyekezett sorozatos cserékkel alakítani csapatuk játékán, mindez kicsit fel is pörgette a játékot. Ellépni azonban egyik fél sem tudott a másiktól, továbbra is felváltva estek a kosarak (13-12). A negyed végén mindkét oldalon 8-8 személyi hibát lehetett feljegyezni. A PEAC-nál heten is betaláltak, a PINKK viszont hét eladott labdáját egészen kiváló dobószázalékkal ellensúlyozott.

A folytatatás kezdetben a PEAC-é volt, hiszen 22-19-re vezettek, amely a meccs addigi képét tekintve az addigi legnagyobb előnyük volt. A hazaiak Faulkner zsinórban dobott hét pontjával vették vissza a vezetést (26-24), időt is kért Zseljko Djokics. A vendégeknél továbbra is többen osztoztak a pontokon, viszont igazán nem is volt, aki vállára vegye övéit. A PINKK-nél Faulkner mellett az ekkor öt pontot jegyző Putnina is villant, így 33-26-nál újfent időt kellett kérnie a PEAC-nak, ráadásul Williams immár negyedik személyi hibájánál járt. Erre aztán Raksányi jó csapatkapitányhoz hűen reagált, így Orozovics hathatós közreműködésével a nagyszünetre 35-34-re visszajöttek a vendégek.

A nagyszünetet követően Tina és Nevena Jovanovics percei következtek, így a PEAC ott folytatva, ahol a félidő előtt abbahagyta át is vette a vezetést (38-42). Bár Key nagyon iparkodott a PINKK-nél, de Raksányi triplája után (az első vendég hármassal) Roberto Hernandez jobbnak látta időt kérni. Faulkner továbbra is ellenállhatatlanul játszott, előbb két hármast is bevágott, majd negyedvégi ziccerével 54-54-gyel mehettek rövid pihenőre a felek.

Az amerikai hátvéd extázisban kosarazott, ezt a szünet sem törte meg: negyedik hármasával 24 pontnál járt, gyors időkérésre késztetve Zseljko Djokicsot (59-54). A fiatal Nagy Dorottya pontjaival nőtt is a PINKK előnye, de a 38. percbe érkezve ismét Tina Jovanovics villant, így 64-61-nél újfent nyílttá vált a derbi. Olyannyira, hogy a PEAC elképesztő hajrába kezdett! Orozovics dobott kulcsfontosságú hármast, amellyel át is vették a vezetést, miközben a PINKK teljesen lefagyott támadásban. A vendégek egy egészen elképesztő 15-0-s szakasszal zárták le a rangadót! A PEAC utolsó pontjait pedig stílszerűen a legjobb teljesítményt nyújtó, végül 20 ponttal és 11 lepattanóval Tina Jovanovics szerezte. 

PINKK-Pécs: Ruják, Sánta 2, Key 11, Őri 3/3, Putnina 14. Csere: Stewart 6, Faulkner 24/12, Nagy D. 4, Adamecz, Katona, Sarok 1. Vezetőedző: Roberto Hernandez

PEAC-Pécs: Hurst 5, Szücs 4, Raksányi 14/3, Kaposi 2, Williams 7. Csere: T. Jovanovics 20, N. Jovanovics 11/3, Kiss V. 2, Orozovics 9, Pap, Raus. Vezetőedző: Zseljko Djokics

Kipontozódott: Key (40. perc).

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus