Összeállt a legjobb négy mezőnye a női Magyar Kupa finálén

A Sopronban rendezett női Magyar Kupa nyolcasdöntőn lezajlottak a negyeddöntők, a "kicsik" szorongattak, de meglepetés nem történt végül

Elsőként a Győr jutott be a legjobb négybe a Zalaegerszeg 50-69-es legyőzésével.

A mérkőzés teljes statisztikáját ITT nézhetitek meg!

A találkozó összefoglalóját a wbasket.hu jóvoltából ITT olvashatjátok!

Edzői nyilatkozatok:

Gáspár Dávid: Igazából az egy elég beszédes adat, hogy a Győr 36 pontot dobott az eladott labdáinkból, mi viszont nullát. Ez többek között azt is mutatja, hogy ők keményebb védekezéssel rukkoltak elő ma. A mi játékunk elég silány volt és pontatlan, ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert az első öt és az utolsó öt percet leszámítva egál mérkőzést játszottunk egy bombaerős Győrrel. A végén, mikor már látszódott, hogy eldőlt a találkozó, és nem tudunk változtatni az összecsapás végkimenetelén, mindenkinek lehetőséget adtam, mert a fiatalok is megérdemlik, hogy pályára kerüljenek, keményen megdolgoztak érte. Gratulálok a Győrnek, megérdemelten győztek ma, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakra!

Sandro Orlando: Szerintem ha egy csapat 25% alatti triplamutatóval és 60%-os büntetőzéssel nyerni tud, az egy kisebb csoda, ráadásul sokkal több eladott labdánk volt érzésem szerint, mint amit a statisztika ír. Gratulálok Gáspár Dávid vezetőedzőnek, mert okosan és fizikálisan játszott a csapata, főleg Nadia Parker. Próbáltam az elmúlt pár napban egy kicsit alakítani a játékon a saját elképzeléseim szerint, de természetesen még sok a hiba. A legfontosabb az, hogy nagyobb intenzitással kell játszanunk a továbbiakban, ha tovább akarunk jutni. Hozzá kell tennem, hogy nem játszott az ellenfél legjobb játékosa, és előfordulhat, hogy vele máshogy alakult volna a találkozó.

 

Ezt követően a Szekszárd csak hosszabbításban gyűrte le a Ceglédet, 71-75-re.

A mérkőzés teljes statisztikáját ITT nézhetitek meg!

A találkozó összefoglalóját a wbasket.hu jóvoltából ITT olvashatjátok!

Edzői nyilatkozatok:

Djokics Zseljko: Először is szeretnék gratulálni a ceglédi csapatnak. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó meccset játszottunk és nyertünk meg. Nagyon elégedett vagyok a győzelem miatt, mert nagy dolog egy olyan meccset megnyerni, amin nem játszol jól és gyengén dobsz. Ez azt jelenti, hogy hatalmasat küzdöttél, és mi rengeteget fejlődtünk csapatként. Sok szituációt rosszul olvastunk egyébként a meccs folyamán, és egy idő után elkezdtünk izgulni is, de amit az utolsó negyedben láthattunk a pályán, az a szekszárdi szív volt.

Cziczás László: A kosárlabda ünnepe volt a mai mérkőzés. Mindkét csapat győzelme igazságos lett volna, de a végén kijött a Szekszárd mélyebb rotációja. Nagyon sajnálom, hogy Katona Szidónia a 3-4. percben megsérült, hiszen ő soproni, itt voltak a barátai, a családja, és nagyon szeretett volna előttük bizonyítani. Ha ő nem sérül le, és tovább tud játszani, talán még szorosabb lehetett volna a mérkőzés. Maximális tiszteletem a saját csapatom felé, és olyan erőket mozgósítottunk, ami legközelebb elég lesz a sikerre.

 

A harmadik negyeddöntőt a Sopron a papírformának megfelelően nyerte meg a PEAC-Pécs ellen 83-49-re.

A mérkőzés teljes statisztikáját ITT nézhetitek meg!

A találkozó összefoglalóját a wbasket.hu jóvoltából ITT olvashatjátok!

Edzői nyilatkozatok:

Gabriel Carrasco: Nem sok mindent lehet mondani egy ilyen mérkőzést követően. A legerősebb és legjobb formában lévő magyar együttessel találkoztunk a Sopron személyében, amely nagyon kiegyensúlyozott. Megpróbáltuk kizökkenteni őket, de már a mérkőzés elején komoly gondjaink voltak ellenfelünk fizikalitásával, és ennek, valamint a képzettségbeli különbségnek köszönhetően lett ilyen sima a vége.

Roberto Iniguez: Gratulálok ellenfelünknek, mert Imovbioh nélkül nagyon nehéz dolga volt a Pécsnek! Minden tőlük telhetőt megpróbáltak, keményen játszottak, de sikerült megcsinálnunk, amit elterveztünk. Jól kezdtük a találkozót, és koncentráltan kosárlabdáztunk. Az lesz a fontos, hogy a továbbiakban is ilyen ofafigyeléssel játszunk, mert nem egyszerű egy ilyen kupát megnyerni. Holnap nehéz összecsapás vár ránk, a döntőben pedig még nehezebb feladat előtt fogunk állni, ha eljutunk odáig. Három nap alatt kell három mérkőzést nyerni a trófea elhódításához, és ha valaki hibázik, az azonnal a kiesést jelentheti számára. Örülök a mai teljesítményünknek, mert a legfontosabb időszakban jól játszottunk.

 

A pénteki nap utolsó negyeddöntője parázs csatát és végül 62-59-es Diósgyőr-sikert hozott a remekül küzdő PINKK ellen.

A mérkőzés teljes statisztikáját ITT nézhetitek meg!

A találkozó összefoglalóját a wbasket.hu jóvoltából ITT olvashatjátok!

Edzői nyilatkozatok:

Laczka Miklós: Először is szeretnék gratulálni a Miskolcnak! Kőkemény ellenfelek voltak, és egy kemény, fizikális meccset játszottunk velük, de ez is volt a célunk. Rettentően büszke vagyok a lányokra. Nagyjából hat hete játszottunk Miskolcon, az akkori és a mostani csapat összehasonlíthatatlan. Óriási fejlődésen mentünk keresztül, ez sajnos ma ennyire volt elég. Ha kicsit higgadtabbak vagyunk a végjátékban, akkor megnyerhettük volna hátrányból is a meccset.

Stefan Svitek: Gratulálok én is a PINKK-nek. Kialakították a helyzeteiket, és be tudták fejezni ezeket. Egyetlen jó dolgot látok a mi szempontunkból a mai találkozóban, ez pedig a győzelem, más pozitívum nem volt. Sok hibát követtünk el, főleg a második félidőben nem tudtunk 24 másodpercig védekezni, valaki mindig lemaradt vagy beragadt, és ezt a PINKK folyamatosan kihasználta. Remélem, hogy holnapra összeszedjük magunkat.

Fotó - Tóth Zsombor - hunbasket.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus