Papírforma PEAC-siker Cegléden

A papírformának megfelelően magabiztos, 79-49-es győzelemmel távozott a továbbra is nyeretlen Ceglédi EKK otthonából a PEAC-Pécs együttese a Közép-Európai Ligában.

Ceglédi EKK – PEAC-Pécs 49-79 (7-21, 16-16, 16-19, 10-23)
Cegléd, Közép-Európai Liga, 6. forduló, vezette: Farkas, Jakab, Vida

A nyeretlen Ceglédhez látogatott a két vesztes meccs után a Rózsahegy ellen ismét nyerő PEAC. Villámrajtot vettek a baranyaiak, olyannyira, hogy Jovanovics tripláját követően nagyon hamar 9-0-ra húztak el. Hosszú percek teltek el, amíg hazai oldalon csupán egyetlen Mányoky büntetőt lehetett feljegyezni. A túloldalon viszont Horváth Lilla már hat egységnél járt, a PEAC pedig 13-1-re ment. Zseljko Dokics sűrűn rotálta csapatát, és mivel a padról érkezők is tudtak pluszt hozzátenni a pécsiek játékához, így növelték előnyüket. A negyed végén Serbán büntetőivel alakult ki a 7-21-es állás.

A második negyedet sokkal összeszedettebben kezdte a Cegléd, Kobolák tempója után 26-16-ra zárkóztak fel – gyorsan időt is kértek a vendégek. Ez a játékrész jóval kiegyenlítettebb volt, igaz Williams ellen nem találták az ellenszert a hazaiak, így a 17. percben 37-20-ra ment a PEAC, és a félidőig megtartotta első negyedbeli előnyét.

Nagyon megnyomta a második félidő elejét a pécsi csapat. A fiatal Szűcs Réka négy pontja után nagy rohamot produkált a PEAC: ugyan Serbán dobott egy triplát, de a ponterős Horváth, Williams duó révén 51-28-ra elléptek. Ekkor megint összekapta magát Arkadiusz Koniecki csapata és Skobel vezetésével 11-2-es szakasszal valamelyest ismét látótávolságon belülre jöttek (39-53). A kedélyeket azonban Fűrész hűtötte egy triplával.

A záró negyedben a PEAC végképp lerázta magáról a Ceglédet, az első percekben ezúttal Rausnak voltak szép megmozdulásai. A különbség pedig közben már a harmincast súrolta, hiszen a pécsiek 11-0-ával indították a játékrészt (39-67). A negyed derekán aztán Nagy-Bujdosó hármasával meg is lett a közte harminc és végül a várakozásoknak megfelelően biztosan győzött a PEAC a továbbra is nyeretlen Cegléd otthonában.

CEKK: Skobel 19/3, Mányoky 5, Filipowicz D., Kobolák 2, Vilipics 7. Csere: Gorjanácz 3, Serbán 9/3, Frieson 4, Filipowicz V., Kmézics.
PEAC: Reid 3, Jovanovics 8/6, Horváth L. 14, Nagy-Bujdosó 7/3, Williams 16. Csere: Fűrész 5/3, Raus 10/6, Kiss V. 2, Orozovics 6, Pap 4, Szűcs 4, Kaposi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus