Papírforma vereség a sztárcsapat ellen

A jekatyerinburgi Bajnokok Tornáján a hazai sztárcsapat a meccs elején állva hagyta a Sopront, amely később időnként felnőtt a feladathoz. 

 

UMMC Jekatyerinburg - Uniqa Sopron 77-50 (23-13, 19-16, 18-7, 17-14)

Sopron: Ciglar 3, Fegyverneky 8, Simon 11/9, Crvendakics 6, Krnjics 10.
Cserék: Zsovár 2, Halvarsson 6, Dubei 2, Határ 2.

Nem volt szerencséje a sorsolásnál a magyar bajnok és kupagyőztes soproni együttesnek, az évek óta az európai élvonalba tartozó, világsztárok sorát felvonultató hazai csapatot kapták ellenfélül Sterbenz László tanítványai. 

Talán a parádés, lézeres show-elemekkel is tarkított megnyitó miatt elég megilletődötten kezdtek a soproniak, miközben a hazaiak minden támadásukat kosarakkal fejezték be. 2 perc elteltével, 8-0-nál időt is kért Sterbenz László. Sajnos a játék képe ettől nem változott, az első soproni pontokat Crvendakics szerezte közel 4 perc eltéltével, 15-0-s hazai vezetésnél. Ez oldotta a feszültséget, ügyes, pontosan befejezett támadásokat vezetve egy 10-4-es 2 és fél percet produkált az Uniqa - tegyük rögtön hozzá, a cserék után azért jelentősen csökkent a "Jeka" játékának hatékonysága. 

A második szakasz elején Fegyverneky duplájával 10 ponton belülre került a Sopron, sőt Zsovár büntetőivel 25-19-re jött föl, a hazai szakvezető kénytelen volt időt kérni, s visszahozni csapata sztárjait.  Ekkor azonban már a Sopron - többek között Simon szép triplájának köszönhetően - tudta tartani a lépést a hazaiakkal. A félidő végén Diana Taurasi klasszis villanásainak köszönhetően nőtt 10 pont fölé a "Jeka" előnye. 

Szünet után alacsony színvonalú játék mellett tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a Jekatyerinburg, a szakasz közepén Beljakova triplájával nőtt 17 pontosra a különbség. A negyed hajrájában Határ Bernadett szerelte gyönyörűen Sandrine Gruda dobását, ám a francia sztár tekintélye egyelőre nagyobb a játékvezetőknél az ifjú magyar centerénél. Nem sokkal később ügyes balkezes duplával köszönt be a Jekatyerinburgnak, ám a hazai játékosok "belőtték" magukat távolról, s triplákkal 20 pont fölé növelték előnyüket a támadásban időnként tanácstalan Sopronnal szemben. 

A formalitássá váló záró szakasz elején felváltva estek a találatok, Dubei Debóra is betalált a híres Jekatyerinburg kosarába, a nyáron Európa-bajnokságot nyert Krnjics villant kétszer, ám a hajrára a legjobbjait a Jekatyerinburg szakvezetése a telt házas közönség kedvéért újra pályára küldte, s a sztárok ismét sziporkáztak. 

Összességében a várakozásnak megfelelően biztosan verte a Jekatyerinburg a Sopront. A meccs hamar eldőlt, az Uniqa fiataljai viszont saját bőrükön érezhették, milyen is világklasszisok ellen játszani, és egyes időszakokban a soproniak fel tudtak nőni a feladathoz. 

Az Uniqa szerdán kora délután, fél 2-kor a 3. helyért játszik. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus