PEAC-parádé az első félidőben

A PEAC-Pécs kiváló első félidei játékával simán, 66-52 győzött a Közép-Európai Ligában a Pöstyén ellen. Nagy-Bujdosóék az első húsz percben 45-16-ra lépték le szlovákiai ellenfelüket. A sorozat pénteki mérkőzésén a DVTK kiütéssel nyert a Cegléd ellen.

PEAC-Pécs – Piestanske Cajky 66-52 (29-13, 16-3, 10-11, 11-25)
Pécs, Közép-Európai Liga, 13. forduló, v.: Györffy, Szabó G., Gál

Kimondva-kimondatlanul az Európa Kupában harcoló PEAC-Pécs számára a jövő szerdai Namur elleni mérkőzés áll a középpontban. Ettől függetlenül Zseljko Djokics csapata hazai pályán a győzelem reményében, és a Nantes elleni mérkőzés hibáinak kijavításának szándékával szállt harcba a Pöstyén ellen.

Nagy-Bujdosó Nóra parádéjával kezdődött a meccs, a bedobó alig három perc után már nyolc pontnál járt, csapata pedig 15-8-ra vezetett, amikor a vendégeknek időt is kellett kérni. Krc-Turbova vezetésével pillanatok alatt feljött ugyan a Pöstyén, de a negyed záró két percében sorozatos labdaeladásokba kényszerítette őket a PEAC. Egy 10-0-ás szakasszal pedig el is lépett a magyar együttes.

A második negyedben még szembetűnőbbé vált a PEAC fölénye. Egyszerűen nem tudott mit kezdeni a baranyaiak védekezésével a szlovák csapat, amely nyolc perc után szerezte meg első mezőnykosarát a negyedben. A különbség ennek megfelelően fokozatosan nőtt, Jovanovics triplájával előbb húszra (34-14), majd Williams negyed végi duplájával 29-re (45-16).

A PEAC önbizalomtól duzzadó játékával húsz perc alatt lerendezte a mérkőzést, így a folytatásban visszavettek valamelyest a tempóból a hazaiak. Krc-Turbova szinte egyedül tartotta a Pöstyént, de a különbség így sem változott jelentősen.

Zseljko Djokics szokásához hűen bátran küldte pályára fiataljait is, pihentetve ezzel kulcsembereit. A záró szakaszban aztán alaposan kozmetikázott a különbségen a Pöstyén, a közel harmincas távolságot a lefújásra 14-re csökkentették, ám a PEAC dolgát igazából nem tudtak megnehezíteni. A magyar csapat szenzációs első félidei játékával magabiztos győzelmet aratott.

PEAC: Reid 11, Fűrész, Jovanovics 6/6, Nagy-Bujdosó 15/9, Williams 6. Csere: Pap 5, Horváth L. 8, Orozovics 9, Nagy D. 4, Raus, Kaposi 2, Szűcs.

Pöstyén: Bartonova 3, Bartanusova 7/3, Fabianova 3/3, Felixova 5, Krc-Turbov 22/12. Csere: Tatham 5, Baburova, Pilatova, Dudasova 1, Zentkova 2, Stankova 4.

 


Pénteken egy mérkőzést rendeztek a Közép-Európai Ligában. A Diósgyőr a várakozásoknak megfelelően simán győzött a Cegléd ellen.

Aluinvent-DVTK – Ceglédi EKK 107-56 (30-6, 23-14, 34-10, 20-26)
Miskolc, Közép-Európa Liga, 13. forduló, v.: Ádám, Pozsonyi, Sallai

A továbbra is nyeretlen Cegléd a kettős terhelés közepén lévő Diósgyőrhöz látogatott. A DVTK a Közép-Európai Ligában három mérkőzés óta nem tudott győzni, így ideális ellenfélnek tűnt a CEKK.

Ennek megfelelően gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a mérkőzés, a hazaiak 14-0-ával kezdtek és már tíz perc után 24 ponttal mentek. A folytatásban sem változott sokat a játék képe, a félidőben 53-20-ra ment a DVTK. A nagyszünet után már-már kínos mértékű volt a különbség (91-42), amelyen a záró szakaszban kozmetikázott valamelyest a Cegléd.

A DVTK a szerdai Európa Kupa mérkőzésre így nem kapott túl nagy terhelést, amely jól jöhet még Peresztegi Nagy Ákos csapatának. A Nemzeti Sport információi szerint a lefújás után már nem Arkadiusz Koniecki volt a Cegléd vezetőedzője, a lengyel trénerrel nem nyert mérkőzést a szezonban a kék-sárga együttes.

Diósgyőr: Czank 7/3, Dubei 9/3, Sverrisdottir 17/9, Szabó P. 7/3, Tobin 6. Csere: Raven 15/3, Bálint 11/3, Jansone 13/3, Horváth B. 2, Bukovszki 10/6, Szabó B. 2, Vincze 8.

Cegléd: Skobel 4, Mányoky 3/3, Gorjanácz 17/3, Kobolák, Vilipics 25. Csere: Filipowicz D. 2, Serbán 2, Orbán, Szabó D. 3/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus