Pécsett harcolta ki a döntőbe jutást a Diósgyőr

Megismétlődik a Magyar Kupa döntője a bajnoki fináléban. Egy végig kiélezett, izgalmas, fordulatos meccsen hiába nyújtott extra (dobó)teljesítményt a PEAC-ból Nevena Jovanovics, a DVTK csapatában több volt az átlagon felüli teljesítmény, a végjátékban pedig Rachel Allison megállíthatatlan volt. Jövő hétfőn tehát Sopron-Diósgyőr párharc kezdődik a bajnoki címért, a bronzéremért pedig a PEAC a Győrrel csatázik.

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK Miskolc 72-76 (18-18, 19-24, 17-10, 18-24)

Egy-egy elrontott akció után a két triplát is gyorsan a "helyére", azaz a diósgyőri kosárba küldő Raksányi Krisztina révén a hazaiak jutottak előnyhöz. A Diósgyőrt kezdetben Szécsi Orsolya és Lindsay Allison duplái tartották versenyben. Előbbi triplája 6-4-es PEAC vezetésnél jel volt egy 10-1-es diósgyőri "száguldásra", amelynek végén Bishop is beemelt egy hármast. A PEAC-ot Nevena Jovanovics próbálta kirángatni a hullámvölgyből. Triplája után Sanja Orozovics is megvillant, 2 pontra jött föl  hazai együttes. A szakasz hajrájában futott a PEAC az eredmény s a Diósgyőr után, a szakasz végén Tina Jovanovics kosarával utolérte, döntetlennel zárult a nyitó 10 perc.

Két magyar válogatott, Czank Tímea és Raksányi "váltottak" duplát, majd Destiny Williams találatával hosszabb idő után ismét a hazaiak vezettek, sőt N. Jovanovics előbb labdát, majd duplát szerzett, 4 ponttal megugrottak a 6-0-s "részhajrát" bemutató hazaiak, Mikael Lopez azonnal időt kért. Két cserejátékos, Coulibaly és Dubei 1-1 villanásával hamar ledolgozták hátrányukat a vendégek. A szakasz közepén váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A félidő közepén a két Jovanovics és az ezúttal jól büntetőző Coulibaly külön meccsét láthatta a pécsi közönség - jobbára szűk vezetés mellett. A félidő hajrájában a párharc első pécsi meccsén remeklő Czank emelt be egy triplát, majd Bishop is "hozzászólt" némi hallgatás után a meccshez, s újra fordult a kocka. A félidő hajrájában a tavaly még a pécsi együttest kupagyőzelemre vezető ausztrál center vezetésével 5 pontos előnyt szerzett a Diósgyőr.

Szünet után több mint 2 percig nem esett kosár, majd Williams a hazaiakat hozta közelebb ellenfelükhöz. Ez elsősorban N. Jovanovicsnak adott lendületet, az ő villanásaival fordított a PEAC, amely 9-0-lal kezdett szünet után, a szünetbeli 5 pontos hátrányt 4 pontos előnyre változtatva. Időt kért Mikael Lopez, Czank pedig közel 4 perc elteltével szerezte meg a második félidő első diósgyőri pontjait, egy tripla formájában. N. Jovanovics vezérletével tartotta szűk előnyét a PEAC, a küzdelem, a harc dominált, kevés volt a kosár, sok a rossz dobás. A negyed hajrájában Allison révén egyenlített a DVTK, ám ekkor a másik Jovanovics, Tina villant, s végül az ő duplája azt jelentette: 2 pontos hazai előnnyel fordultak a felek a záró szakaszra.

Közel 2 percet kellett várni a záró szakasz első kosarára, Allison révén egyenlített a Diósgyőr, sőt, Dubei triplájával fordított - Dokics pedig időt kért. Hurst duplájával, majd N. Jovanovics triplájával visszaszerezte a vezetést a PEAC, de jött egy újabb hármas Dubeitől. A szakasz közepén váltott vezetéssel haladtak a felek, Williams vette vállaira a PEAC csapatát, a túloldalon is a két center, Bishop és Coulibaly szállította a pontokat. Allison találatával 3 pontos előnnyel ment bele a Diósgyőr az utolsó 3 percbe. Amelyből az első pont nélkül telt el, majd ismét Allison villant, másfél perccel a lefújás előtt 5 ponttal vezettek a vendégek. Hazai időkérés után T. Jovanovics duplát, majd N. Jovanovics labdát szerzett, s triplával egyenlíthetett volna a PEAC. Ez nem sikerült, s az utolsó percre fordulva Allison újra betalált. A pécsiek faultoltak, Czank bedobta a büntetőket. Az extázisban kosarazó Nevena Jovanovics az utolsó percben még dobott két triplát, s 2 pontra felhozta a PEAC-ot, amelynek a kegyelemdöfést a végjáték hőse, Allison adta meg.

Nathalie Hurts-nek a dobás ugyan nem ment, de 10 gólpassza azt jelzi: jól szervezte csapata játékát. Williams 17 pontja mellé 9 pattanót szedett. A Diósgyőrnél a végjáték hőse, Lindsay Allison 20 ponttal és 9 pattanóval zárt, Bishop pedig izmos dupla-duplával (18 pont, 17 lepattanó) járult hozzá csapata döntőbe jutásához.

PEAC: HURST 2, N. JOVANOVICS 31/15, Raksányi 8/6, T, Jovanovics 10, Kiss V. Cs:. WILLIAMS 17, Orozovics 4, Kaposi, Szűcs.

Diósgyőr: CZANK 12/6 , Rasheed, ALLISON 20, Szécsi 5/3, BISHOP 18/3. Cs: COULIBALY 13, DUBEI 8/6.

Foto, Slide - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus