PINKK-bravúr Miskolcon 5 Iványi triplával

Két extra egyéni teljesítményt s fordulatos, küzdelmes játékot hozott hozott a PINKK vendégjátéka a Diósgyőr otthonában. A két Európa-kupa csapat csatáját a végjátékban nyugodtabb vendégek nyerték.

Aluinvent DVTK Miskolc - PINKK Pécsi 424  63-66  (11-22, 19-12, 24-18, 9-14 )

Alacsony szerkezettel kezdett a Diósgyőr, mégis Sverrisdottir két gyors triplájával a Diósgyőr kezdett jobban. Utána azonban egy Ajdukovics vezérelte 10-0-s PINKK-száguldás következett. Az érthető hazai időkérés után Raven "köszönt be", ám Ruják duplával, Őri pedig két triplával felelt, így a negyed végére 10 pont fölé nőtt a vendég PINKK előnye.

A második negyed Sverrisdottir büntetőivel kezdődött, majd a csapatát gyakorlatilag egyedül versenyben tartani próbáló izlandi "dobógép" bevágott egy újabb hármast - csapata első 16 pontjából 14 az ő nevéhez fűződött. Raven is kedvet kapott a kosárszerzéshez, miközben a PINKK megtorpant támadásban, sokat hibáztak játékosai. A Diósgyőr 9-1-es kezdve a második negyedet 3 pontra feljött. Sőt, a negyed közepén Horváth büntetői után minimálisra, 1 pontra csökkent a vendég vezetés. Ekkor Ruják adott lökést a PINKK csapatának két ügyes dupla formájában. A félidő végén a két tapasztalt irányító villant, Bukovszki duplájára Iványi triplával felelt, így szünetben 4 ponttal vezetett a PINKK.

Valóságos triplaesővel kezdődött a második félidő, Sarok, Sverrisdottir, Iványi majd Bukovszki talált be távolról rögtön szünet után. Az izlandi játékos büntetőivel a 24. percben hosszú idő után visszaszerezte  vezetést s Diósgyőr. Ami a hazaiaknál az első negyedben Sverrisdottir volt, az a harmadikban a PINKK-nél Iványi, aki káprázatos játékával egymaga próbálta versenyben tartani a vendégeket. A záró szakaszra 2 pontos hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A kőkemény küzdelemmel kezdődő záró szakasz elején több, mint 2 és fél percig nem esett kosár, majd Iványi ötödik (!) triplája a PINKK vezetését jelentette. A Diósgyőr a záró szakasz első felében pont nélkül maradt, Adamecz kosarával 3-ra nőtt a PINKK előnye. Czank törte meg a hosszú diósgyőri kosárcsendet. Az egyre markánsabb teljesítményt nyújtó Ruják két duplával  felelt. Sverridottir azonban újra a DVTK élére állt, két büntetőt majd egy duplát dobott be, s 2 és fél perccel a vége előtt1 pontra hozta fel a hazaikat. A végjátékban a hazaiak kapkodtak, több labdát eladtak,

Diósgyőr: Bukovszki 7/3, Czank 7/3, Raven 8, Sverrisdottir 31/15, Jansone 2. Cs: Bálint, Horváth B. 2, Dubei 4, Vincze, Szabó P 2.

PINKK: Iványi 21/15, Ruják 13, Sarok 5/3, Győri 6, Ajdukovics 11. Cs: Őri 6/6, Minciková, Tomlinson 2, Katona, Adamecz 2, Kováts N.

Fotó: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus