PINKK-bravúr Belgiumban!

Jókora hátrányból remek játékkal fordítva, Ashley Key vezetésével 75-69-re győzött a belga Namur otthonában a PINKK-Pécs az Európa Kupában.

Belfius Namur Capitale – PINKK-Pécsi 424 69-75 (20-12, 16-21, 12-26, 21-16)
Saint-Servais, Európa Kupa, H-csoport, 2. forduló

A belga Namur egy idegenbeli sikerrel, míg a magyar bajnok PINKK egy hazai vereséggel kezdte az idei Európa Kupa sorozatot, így joggal fűtötte a javítás lehetősége a magyar csapatot, amely a múlt héten két fontos meccset is vesztett otthonában. A pécsieknél ismét a kezdőcsapatban kapott helyet a betegségből visszatérő Gémes-Sarok, Adamecz viszont el sem tudott utazni társaival.

Sajnos igen gyengén kezdett a magyar együttes. A hatékonyan dobó vendéglátók a nyitónegyed derekára 14-4-re elléptek. Joggal kért időt Roberto Hernandez, amelyre szerencsére jól reagált a PINKK és rendezték soraikat hat zsinórban dobott ponttal. Ám a negyed vége megint a hazaiaké volt, így 20-12-re vezettek tíz perc után.

A második szakasz elején Ruják révén született meg az első magyar hármas, ráadásul nem sokkal később ismét betalált a triplavonalon túlról. Sokat szigorított védekezésén a PINKK, így Key büntetői után időt is kértek a hazaiak, hiszen a különbség két pontra csökkent. Sőt, a svéd hátvéd egy hármast is dobott, ám Butler 2+1-e megtörte a Namur pocsék szakaszát. A félidő előtt így is felzárkózott a PINKK 36-33-ra.

A nagyszünet után mindkét csapat jó dobószázalékkal kezdett. A PINKK Key triplájával előbb egyenlített, majd Putnina távolijával a vezetést is átvette (42-43). Sőt, az elképesztő rohamba kezdő pécsiek 46-46 után 12 pontot dobtak zsinórban belga válasz nélkül. Főleg a svéd klasszis, Key parádézott, aki nem kevesebb, mint 14 pontot dobott csak a harmadik negyedben! Remekül védekezett a PINKK, a labdaszerzésekből pedig rendre eredményesnek bizonyultak, így 48-59 állt az eredményjelzőn harminc perc után.

Az utolsó tíz percben Aleksandravicius vezetésével 57-61-nél látótávolságon belülre jött a Namur. Ruják rendkívül fontos öt pontja (közte harmadik hármasa) után újfent tíz pont fölé nőtt a PINKK előnye, így 59-70 után időt is kértek a hazaiak. Ez megszakította a pécsiek jó periódusát, olyannyira, hogy az utolsó percbe érkezve Lawless triplájával egy kosáron belülre jött a különbség (68-71). De Ashley Key megint jókor volt jó helyen és vállára véve csapatát ismét fontos pontokat szerzett, amellyel biztosítatta a PINKK-Pécs győzelmét!

Namur: Dubuc 4, Butler 17/6, Lawless 7/3, Orekhova 8/3, Aleksandravicius 20. Csere: Deneil 9/3, Sissoko 4. Vezetőedző: Sébastien Dufour

PINKK-Pécs: Faulkner 16, Key 26/9, Gémes-Sarok 4, Őri, Stewart 5. Csere: Putnina 13/3, Nagy D., Ruják 11/9, Sánta. Vezetőedző: Roberto Hernandez

Fotó: pinkk.hu (a képen Jamierra Faulkner)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus