Rangadó magyar főszereplőkkel és pécsi sikerrel

Hiába "repesztett" szünet után egy 20-0-s futást a Diósgyőr, a játékidő nagyobb részében a PEAC akarata érvényesült, így a pécsi együttes nyerte a rangadót. Ami a jövő évi magyar-román rendezésű női Eb kapcsán örömteli lehet, több válogatott játékos - Raksányi, Bálint, Czank, Szécsi - remekül játszott a rangadón. A pécsi csapat külföldi kosarasai sokkal jobban játszottak a diósgyőri légiósoknál, a lepattanócsatát pedig 51-36-ra nyerte a PEAC.

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK 78-74 (20-20, 27-16, 6-20, 25-18)

PEAC: Hurst 12/3, Raksányi 21/6, N. Jovanovics 5/3, T. Jovanovics 13, Kiss V. 4.
Cs: Williams 16, Orozovics 4, Kaposi 3/3, Szűcs, Raus.

Diósgyőr: Horváth B.5/3, Czank 17/6, Sznyicina 9/3, Bálint 16/6, Coulibaly 2.
Cs: Szécsi 16, Dubei 3/3, Bias 2, Szabó P. 4,

Óriási iramban, s hatalmas kosárzuhataggal indult a rangadó. Nevana Jovanovics triplájára Czank Tímea felelt hármassal, s ez igen jó alaphangot adott egy nagy dobópárbajhoz. 5-5 után Raksányi Krisztina hármasának is köszönhetően egy 7-0-s futást produkált a PEAC, ám a szakasz közepére a Diósgyőr egy Szécsi Orsolya vezette 6-0-lal 1 pontra feljött. Újra hazai percek következtek, a két Jovanovics egy 8-0-s "részhajrát" vezényelt a hazaiaknak. A negyed vége azonban a Diósgyőré volt, amely egységes csapatmunkával egy olyan 9-0-s rohammal dolgozta le hátrányát a negyed végére, amelyben volt egy tripla Kacsarina Sznyicinától, villant Szabó Petra, az egyenlítő kosarat pedig a frissen igazolt WNBA-bajnok Tiffany Bias szerezte.

A második szakasz a nagy kedvvel kosarazó, tarthatatlan Raksányi 3 duplájával, azaz 6-0-s PEAC rohammal indult, Bálint Réka faragott a miskolci hátrányon. Tina Jovanovics vezérletével a szakasz közepén tartotta pár pontos előnyét a PEAC. Igaz, Dubei Debóra triplájával 5 pontra felhozta a vendégeket, ám Sanja Orozovics dupláját Kaposi Pálma hárompontosa követte, s ekkor 37-27-re vezettek a hazaiak. A félidő hajrájában, büntetőkből szerezte első pontjait a Diósgyőr mali centere, a személyi hibáit gyorsan összeszedő Naignouma Coulibaly. A visszatérő Raksányi tett róla, hogy tovább ne fokozódjanak az izgalmak. Ha azok nem is, az indulatok fokozódtak, a vendégek padja ellen technikait ítéltek a játékvezetők. Sznyicina szerzett labdát, majd kosarat, ám állandósult a 10-12 pontos pécsi előny, szünetben 11 ponttal vezetett a PEAC.

Szünet után másfél pont nélküli perc után Bálint hozta egy Szécsitől kapott labda után 10 ponton belülre a vendégeket. Az előbbi "feladó" is betalált, s a 2 diósgyőri dupla után Djokics időkéréssel próbálta elejét venni annak, hogy még közelebb kerüljenek együtteséhez a vendégek. Kevés sikerrel tette, ugyanis a Szécsi-Bálint duó tagjai újabb kosarakkal vétették észre magukat, miközben a hazaiak több labdát eladtak. Leblokkolt, szétesett a PEAC, Bálint triplájával átvette a vezetést a DVTK, sőt a vendégek válogatott bedobója még egy hármast szórt. Bálint és Szécsi szétszedte a pécsi védelmet, egy rangadón ritkán láthatóan egyoldalú volt a játék a harmadik negyedben. 6 és fél perc alatt egy 20-0-s száguldást mutatott be a Diósgyőr, amely ezzel 9 pontos előnnyé alakította szünetbeli 11 egységnyi hátrányát. Destiny Williams törte meg a közel 7 perces pécsi kosárcsendet. A szakasz végén pontatlanná vált a Diósgyőr a negyedben addig szinte hibátlan támadójátéka, így egy 6-0-lal felzárkózott a PEAC.

A záró szakasz elején lendületben maradt Williams és a PEAC, az amerikai zsinórban 6 pontot szerzett, kosaraival visszaszerezte a vezetést a hazai csapat. Az első diósgyőri találatra több mint 3 percet kellett várni, de Sznyicina duplájára Nathalie Hurst révén hárompontossal felelt s 4-gyel meglépett a PEAC. Horváth Bernadett triplája után fokozódtak az izgalmak, erre Raksányi is betalált távolról, a szakasz közepén tehát potyogtak (be) a hármasok. A hajrában fogcsikorgató volt a küzdelem, Kiss Virág szerzett fontos kosarat, majd közel 2 perc "kollektív kosárcsendet" megtörve Williams úgy tűnt, megadta a kegyelemdöfést a vendégeknek. A Diósgyőr azonban letámadott, labdát szerzett, Czank triplájával még 2 pontra visszajött, de az utolsó percben Hurst 4 büntetőt is bedobott, így a PEAC nyerte a fordulatos, színvonalas rangadót.

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus