Rangadónak indult, kiütéssel nyert a PEAC

Rangadónak indult, ám a második félidőben állva hagyta a PEAC-Pécs együttese az Aluinvent-DVTK-t a Közép-Európai Liga 10. fordulójában. A pécsiek végül jókora különbséggel, 78-54-re verték a Diósgyőrt.

PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK 78-54 (19-15, 15-15, 25-8, 19-16)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, MEL, 10. forduló. Vezette: Papp, Frányó, Makovsky.

Mindkét együttes agresszívan védekezve kezdte a fontos összecsapást. A vendégek kezdtek ponterősebben, aztán egy remek labdaszerzéseket követően Williams révén átvette a vezetést a PEAC (8-6). A kiváló formában játszó amerikai centerrel nehezen bírtak a miskolciak, ráadásul sok labdát is elszórtak a vendégek, így Nagy-Bujdosó távolijával 16-11-re vezetett a Pécs. A negyed végén Tobin pontjaival zárkózott a DVTK, de 19-15-re a baranyaiak vezettek.

Továbbra is igen pontatlan volt támadásban a DVTK, a hazaiaknál viszont jól szállt be a fiatal Kiss Virág és Pap Regina is, előbb támadólepattanója után faulttal együtt talált be, utóbbi pedig harcos kosárral jelentkezett (28-19). A túloldalon Czank két büntetővel tudta közelebb hozni övéit, de Reid éppen a diósgyőri irányítót becsapva válaszolt egy tempóval (32-25). Peresztegi Nagy Ákos időkérése után kiválóan zárt a félidőt a DVTK: Jansone kosaraival egészen közelre, 34-30-ra zárkóztak.

A nagyszünet után is inkább a Diósgyőr kezdett jobban. Czank kosara után már csupán egyetlen ponttal volt lemaradva a DVTK. A túloldalon viszont Fűrész szórt egy hármast, így a PEAC ismét megnyugtatóbb előnybe került (40-34). Hiába kért időt Peresztegi Nagy Ákos, Reid hármasa valamint Williams újabb kosarai után 15 pont volt közte (53-38). A játék minden elemében jobb volt ekkor a pécsi együttes, Orozovics bravúros tempója után a formán kívül játszó Raven adott el újabb labdát. A negyed végén Sverrisdottir dobott „homály” horogból, Jovanovics pedig az utolsó másodpercekben még ziccerezett, így 21 pontos pécsi előnnyel várhatták a felek a záró szakaszt (59-38).

A negyed negyedben is folytatódott a képlet: a pécsiek állva hagyták a DVTK-t, a szenzációsan játszó Orozovics ezúttal egy 2+1-gyel jelentkezett, a különbség pedig már a harmincast súrolta (68-40) – sokat nem is kellett várni az átlépésére, stílszerűen ismét Orozovics villant (71-40). A túloldalon a fiatal Horváth Bernadett kosara már csak harminc pontot belülre tudta hozni a DVTK-t (71-42). A tetemes előny birtokában visszavett a tempóból a PEAC, a vendégek pedig kozmetikáztak az eredményen, de a mérkőzés így is pécsi kosárral zárult, Fűrész hármasával alakult ki a 78-54-es végeredmény. A PEAC-Pécs nagyszerűen játszva, alapos verést mért a Diósgyőrre.

PEAC-Pécs: Reid 13/3, Fűrész 12/6, Jovanovics 4, Nagy-Bujdosó 7/3, Williams 20. Csere: Raus, Orozovics 17, Horváth L., Kiss V. 3, Pap 2, Nagy D.

Aluinvent DVTK: Czank 11, Raven 7, Bálint 2, Jansone 9/3, Tobin 12. Csere: Sverrisdottir 6, Bukovszki, Dubei, Szabó P., Vincze V. 2, Horváth B. 5/3.

Kipontozódott: Kiss V. (40. perc).

Fotó: peacpecs.hu (Rébay Viktor)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus