Rangadót nyert a Sopron és a PEAC

Több nagyobb derbit is rendeztek a női bajnokság múlt hét végi fordulójában. A PEAC-Diósgyőr meccsről a szezon előtt is lehetett sejteni, hogy élcsapatok csatája lesz, a Sopron-Cegléd pedig a látogatók eddigi remek szereplése miatt lépett elő rangadóvá.

ZTE NKK–Atomerőmű-KSC Szekszárd 63–74 (19–21, 13–17, 19–14, 12–22)

Három negyeden át szoros, küzdelmes volt a mérkőzés, a ZTE elsősorban két hátvédje, irányítója, Nagy Dóra, valamint Gáspár-Szalay Virág jóvoltából partiban volt a stabil középcsapattá előlépő vendégekkel. A befejező negyed első felében aztán "robbantott" a Szekszárd, amelynek padjáról beszállva az ukrán Rimarenko remekelt. A harmadik negyed után 52-51-re vezető Szekszárd a záró szakasz első felében egy 14-2-es "száguldással" eldöntötte a meccset a maga javára.


Uniqa Sopron-Ceglédi EKK 95-73 (27-18, 20-24, 23-13, 25-18)

Kosarakban gazdag, látványos összecsapást hozott a két együttes találkozója. A Cegléd a bajnok otthonában is bizonyította: nem véletlenül érte el eddigi remek eredményeit. Szabó Dóra és a 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát jegyző Jelena Makszimovics vezérletével az első félidőben többször is nagyobb hátrányból kapaszkodott fel Cziczás László együttese, a második elején pedig 1 pontra feljött. A második félidő közepétől kezdett érvényesülni, hogy a bajnokcsapatnak ezen a szinten jóval hosszabb a kispadja, a soproniaktól 6 játékos is 10 pont fölé jutott, a 15 ponttal záró Dubei Debóra a rangadón nyújtotta soproni színekben a legjobb játékát.


ELTE-BEAC Újbuda - CMB Cargo UNI Győr 46-67 (15-14, 7-20, 11-19, 13-14)

A korábbi klubja ellen szinte extázisban kosarazó, csapata első 12 pontját szerző Süle Krisztina vezetésével a második negyed közepéig tartotta a lépést nemzetközi porondon szereplő riválisával hazai premierjén a BEAC. A második negyed második felében Laklóth Anna, valamint a győri csapat játékát ügyesen szervező, végül 12 pontja mellé 9 gólpasszig jutó Európa-bajnok szerb irányító, Tamara Radocaj vezérletével egy 18-2-es "száguldást" produkálva eldöntötte a meccset a maga javára a Győr. Szünet után légiós centerpárja, a Goree (19 pont, 13 lepattanó), Grigalauskyte duó jóvoltából még rátett egy lapáttal a Győr. A BEAC bár becsülettel küzdött, s a főként a befejező negyedben villogó Barnai Judit kosarainak (9 pont, 13 lepattanó) köszönhetően nem esett szét, de a magabiztos győri sikert nem tudta kétségessé tenni.
 

PINKK-Pécsi 424 - Vasas Akadémia 88-75 (29-22, 22-23, 24-14, 13-16)

Az első félidőben nem igazán védekezett a PINKK, a Vasas a remek napot és dobóformát (5/5 tripla) kifogó Farkas Fanni vezérletével tartotta a lépést a nemzetközi porondon szereplő riválisával. Így nyomás, tét nélkül egészen más arcát mutatta a pasaréti alakulat, mint egy hete, amikor esélyesként agyonnyomta a tét játékosait a BEAC ellen. A PINKK-ben Binta Drammeh - ha nem is olyan hatékonysággal, mint néhány korábbi extra meccsén - 26 pontig most is eljutott, mellé 8 pattanót megkaparintva. Összességében egy látványos meccsen az ismét a légiósai vezette PINKK - 69 pontot jegyeztek a külföldiek a 88-ból győztes oldalon - semmivel nem adott ki többet magából, mint amennyi a biztos győzelemhez kellett.


PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK Miskolc 70-65 (18-14, 22-15, 18-18, 12-18)

Raksányi Krisztina (16/9 pont, 5 gólpassz) remekelt, a PEAC pedig nyert. A két Európa-kupában szereplő, spanyol edző vezette csapat rangadójának első félidejében egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, szünetben 11 ponttal vezetett a frissebbnek tűnő PEAC. Szünet után Maikel Lopez zónával lepte meg a másik kispadon meccselő honfitársát, Roberto Hernandezt. A záró szakaszban elsősorban a volt csapata ellen nagyot alakító, s a Lauber Dezső sportcsarnokban magát otthon érző Tina Jovanovics (23 pont, 10 lepattanó) remeklésének köszönhetően a 39. percben fordított a Diósgyőr. Az utolsó perc elején azonban Pedrals triplája - amely újra hazai vezetést eredményezett - megtörte a vendégeket, a végén pedig 4-ből 4 büntetőt értékesítve a PEAC megnyerte a rangadót.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus