Remek első húsz percével verte a Győr a PEAC-ot

Nagyszerű első félidei játékának köszönhetően 73-70-re győzött a Hat Agro-UNI Győr a PEAC-Pécs ellen a női középszakasz 5. fordulójában. A 28 pontig jutó Tinkle vezette győriek már 19 ponttal is vezettek, ám a végjátékban rájuk ijesztett a PEAC, de győzniük nem sikerült.

Hat Agro-UNI Győr – PEAC-Pécs 73-70 (24-16, 19-13, 12-14, 18-27)
Győr, NBI, Középszakasz, 5. forduló, vezette: dr. Vígh, Szabó G., Gorka

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, vendég részről a továbbra is maródi Fűrész és Horváth, mellett Orozovics, míg a túloldalon a hosszabb időre kieső Czirják nem vállalhatta a játékot.

Pécsi szempontból indult jobban a mérkőzés, Jovanovics és Raksányi is triplát dobott. A negyed derekán viszont átvette a vezetést a Győr, ezúttal is Tinkle járt élen a pontszerzésben. A 7. percben debütált Abby Bishop, a PEAC friss igazolás, néhány minutummal később kosárral is jelentkezett, ám ekkor többek között Laklóth távolijával 19-10-re is vezetett a Győr.

A második szakasz ugyanúgy folytatódott, ahogy az első zárult: győri hármassal. Ezúttal Koch talált be, a különbség pedig átlépte a kritikusnak mondható tízet, sőt 31-16-nál Zseljko Djokics időt is kért. Négy és fél percet kellett várni az első PEAC kosárra a negyedben, Kublina után Bishop is betalált, ám tízen belülre nem tudtak jönni. A félidő előtti percekben megélénkült a játék, Tinkle és Bishop vívott pontpárbajt, majd Jovanovics és Semsei triplaváltásával alakult ki a félidei 14 pontos különbség (43-29).

Alig három perc telt el a nagyszünet után, de ismét időt kellett kérniük a vendégeknek. Ivanovics majd Tinkle is hármast dobott, így csaknem 20 pont volt már közte (51-32). Ezt követően viszont hosszú, közel 6 perces győri gólcsend következett, a pécsiek igen lassan, de fel is jöttek 11 pontra.

Az utolsó negyed pontszegény indult, ez pedig nem a pécsiek számára kedvezett, hiszen nem csökkent jelentősen a különbség. A 35. percben Bishop villant ismét, öt pontjával hosszú idő után jött tízen belülre a PEAC (59-50), utána viszont egy kettős fault után kipontozódott. Ivanovics majd Tinkle triplája után úgy tűnt, lezárja a meccset a Győr, ám Reid még egy utolsó hajrát indított. A hazaiak pocsékul dobták a büntetőket a végjátékban, Kublina 71-65-nál triplát dobott, a túloldalon Koch pedig mindkét büntetőjét kihagyta. Felcsillant a remény a Pécs számára, ám nem sikerült egyenlíteni. Bencze Tamás csapata végül egyre javuló formát mutatva, kiváló első félidei játékával győzte le a PEAC-ot.

Győr: Koch 3/3, Gambiraza 12/3, Laklóth 9/3, Tinkle 28/9, Diamant 6. Csere: Semsei 7/3, Ivanovics 8/3.

PEAC: Reid 17, Raksányi 16/9, Jovanovics 15/6, Nagy-Bujdosó, Kaposi. Csere: Bishop 15, Szűcs, Kublina 7/3, Raus, Nagy D.

Kipontozódott: Semsei (38. perc), ill.: Bishop (36. perc), Reid (40. perc).

Fotó: gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus