Remek hajrájával a PEAC nyerte a presztízscsatát

Végig szoros, igen-igen küzdelmes, helyenként színvonalas mérkőzésen az utolsó 5 percet 14-2-re nyerő PEAC-Pécs nyerte a női Magyar Kupa második negyeddöntőjét, s holnap az MTK-val játszik a döntőbe jutásért

Abby Bishop büntetőivel a PEAC szerzett vezetést, Sarok Nikolett bátor betörés után, bravúros kosárral egyenlített. Louella Tomlinson labdáját "nyelte be" a fehérvári gyűrű, majd a PEAC percei következtek: a letámadó egyetemiek a PINKK eladott labdáit, védekezési hibáit kihasználva Raksányi vezérletével egy 9-0-s futást bemutatva megugrott. A PINKK csapatát a hullámvölgyből az első labdaérintésére triplát dobó Kennedy próbálta kihúzni - sikerrel. Hármasára ugyan Nagy-Bujdosó még triplával felelt, de a PINKK a következő két támadását is hárompontossal zárta, előbb ismét Kennedy, majd Amber Holt talált be távolról, s e csak triplákat tartalmazó 9-3-as PINKK "részhajrával2 1 pontra csökkent a PEAC előnye. A negyed látványos, élvezetes, színvonalas játékkal zárult, s a padról remekül beszálló Kennedy bravúros duplájának köszönhetően - döntetlennel.

 

A második negyed Lucila Pascua második hibájával és Nevana Jovanovics két jó bünetőjével indult, majd a PEAC szerb hátvédje egy triplát is beemelt. A PINKK játékosai erőlködtek, eladták a labdákat. Az egyetemi "robogás" Maurita Reid kosár plusz büntetős akciójával folytatódott. 8 PEAC pont és 3 és fél perc után Iványi szerezte a PINKK első kosarát. Varázsütésre megváltozott a játék képe, megnyugodott, s csapatként játszva egy 7-0-s futással 1 pontra zárkóztak fel a feketében játszó "rózsaszínek". Bishop ugyan szerzett egy kosarat, ám a PINKK nagyon lendületbe jött. Tomlinson szerelte Kublina dobását, majd Őri erőszakos betörés utáni kosár plusz büntetős akciójával már a PINKK vezetett. Kublinát nem hatotta meg a nem sokkal korábban kapott sapka, a sarokból beemelt hármasával visszaszerezte a vezetést a PEAC. A félidő nagy büntetőpárbajjal és döntetlennel zárult.

A második félidő Tomlinson duplájával kezdődött. Azért sajnálhatták a PINKK szurkolói, hogy a bónusz büntetőt kihagyta, mert az ellenakcióból a PEAC Jovanovics triplájával átvette a vezetést. A centerek villantak, Bishop betörés után volt eredményes, Tomlinson viszont tőle nem igazán megszokott módon triplát dobott. A szakasz közepén szikrázóan kemény küzdelem mellett szűk előnyt állandósított a PINKK. A negyed hajrájában a hatalmas iram mellett mindkét csapat játékosai több tiszta helyzetet is elhibáztak. A negyed végén a PEAC nem tudott kosárra dobni, a túloldalon viszont Kennedy újra villant, s a záró szakasz előtt 4 ponttal a PINKK vezetett.

A befejező 10 perc elején közel 2 percig nem esett kosár. Ruják Nóra triplájával a PINKK 7 ponttal megugrott, időt is kért Dokics. Indítás után Reid faragott az egyetemiek hátrányán, ám a pontjait a jelek szerint a befejező szakaszra tartogató Ruják felelt rá. A negyed közepén ismét sok lett a pontatlanság mindkét együttes játékában, Raksányi egész pályás "szóló" utáni kosarával 4 pontra jött föl a PEAC. Raksányi ügyes befutás végén újra villant. A PINKK hosszabb kosárcsendjét ugyan Tomlinson megtörte, ám erre Reid duplával, az addig szinte észrevétlen Nagy-Bujdosó pedig csapatának a vezetést jelentő triplával felelt. Az utolsó percre fordulva 53-52-es PEAC vezetésnél Holt hagyott ki elvileg - főleg az ő szintjén - holtbiztos ziccert. A túloldalon Raksányi nem egészen fél perccel a befejezés előtt Raksányi viszont bedobta. A PINKK bedobásból eladta a labdát, így a PEAC jutott a négy közé.

Dokics Zseljko: - Amellett, hogy új csapatunk sok tapasztalatot szerzett, nyert is! A zónával megleptük  PINKK-et, de Kennedy tripláira nem számítottunk. Szünet után a PINKK kontrollálta a meccset, de játékosaim végig hittek a győzelemben, s hátrányból a végén felállva fordítottak és győztek. Gratulálok ellenfelünknek is, kollégám remekül felkészítette csapatát. Örülök neki, hogy szombaton kicsit körülnézhetek a gyönyörű Székesfehérváron, de nehéz csatára számítok egy felszabadult, veszítenivaló nélkül játszó MTK ellen.

Roberto Hernandez: - Magas játékosainknak hamar faultproblémái lettek, ezért nem tudtuk azt a kemény védekezést nyújtani, amit terveztünk. Ennek ellenére szünet után a kezünkben volt a meccs, de amikor lehetőségünk volt rá, nem tudtuk eldönteni a magunk javára, mert a végjátékban rossz döntéseket hoztunk és nagyon rosszul dobtunk. Tanulságos meccs volt, a hajrában előny birtokában egész egyszerűen nem szabad úgy leállnunk, leblokkolnunk támadásban egy ilyen remek csapat ellen, mint a PEAC, ahogy most tettük.

Raksányi Krisztina: - Ahogy arra számítottunk nagyon kemény, kiélezett szoros meccs volt. amely. A hajrában 7 pontos hátrányunknál, időkérésnél arról volt szó, hogy fel kell gyorsítani a játékot, de emellett sokkal fontosabb volt, hogy hinnünk kell a győzelemben. Hittünk és megcsináltuk, a végjátékban felülkerekedtünk egy kitűnő ellenfél ellen.

Louella Tomlinson: - Az elején sok faultot kaptunk, mi bent  palánk alatt, s emiatt kicsit puhább lett a védekezésünk. A folytatásban úgy érzem, jól játszottunk, a kezünkben volt a meccs. Nagy volt az iram, izgalmas mérkőzést játszottunk. A végjáték ezúttal sajnos ellenfelünké volt.

PEAC: Reid 9, Raksányi 11, Jovanovics 11/6, Nagy-Bujdosó 6/6, Bishop 16. Cs: Kublina 3/3, Fűrész 1, Kaposi.
PINKK: Iványi 6, Sarok 2, Holt 5/3, Őri 6, Tomlinson 13/3, Cs: Kennedy 12/6, Pascua 3, Ruják 5/3, Adamecz, Győri.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus