Sima soproni siker, hatalmas szekszárdi bravúr

A Sopron a második negyed végének és a harmadik elejének jó játékára építve fölényes győzelmet aratott a francia Lille ellen az Euroligában - de Jelena Milovanovicsra elképzelhető, hogy hosszabb időre nem számíthat a bajnok. A Szekszárd folytathatja! A hazai pályán összeszedett 5 pontos hátrány után a sorozatban veretlen Sleza Wroclaw otthonában óriási bravúrt végrehajtva, egy végletekig kiélezett párharcban idegenben nyert 10 ponttal, így továbbjutott a női Európa-kupában.

EUROLIGA

Sopron Basket - ESBVA Lille Métropole (francia) 82-56 (19-14, 29-14, 14-9, 20-19)

Sopron: Fegyverneky 4, TURNER 21/9, CRVENDAKICS 10/6, MILOVANOVICS 8/6, LANGHORNE 11. Cs.: T. Jovanovics 7, SALVADORES 17/9, Dubei, Határ 4, Weninger. 

Francia duplával kezdődött a meccs, ám ere Crvendakics révén triplájval, majd Turner jóvoltából duplával felelt a Sopron, amelynek e találatok lendületet adtak. Milovanovics két tripljára építve egy pazar, 13-2-es rohamot bemutatva 9 pontos előnyt szereztek a zöld-sárgák. A szakasz második felében pontatlanabbá volt a soproni csapat játéka, Akonga vezérletével feljött a Lille.

A második negyed elején 3 pontra csökkent a soproni előny. Salvadores, majd  Milovanovics is betörésből volt eredményes, ám a Lille-nek mindenre volt válasza, ráadásul egy palánk alatti kavarodásnál Milovanovics a kisujján megsérült. Kamba 2+1-es akciójával 2 pontra olvadt az előny. Jovanovics villant, majd Salvadores szerzett demoralizáló triplát a támadóidő utolsó pillanatában. T. Jovanovics és Gomis pontpárbaja zajlott a negyed közepén, majd Langhorne 2+1-es akciójával 10 pont fölé nőtt a zöld-sárga előny. Ettől megtört a Lille, a negyed hajrájában a Sopron egy 18-3-as roham formájában döntő csapást mért ellenfelére. A nagy futásban volt egy Crvendakics és egy, a félidő utolsó pillanatában beeső Turner tripla. A Sopron kerek 20 pont előnnyel zárta az első félidőt.

A második félidőt 10-2-vel kezdve jelezte a magyar bajnok: szeretné gyorsan eldönteni a meccset. Közel 30 pontosra nőtt a különbég, Az első félidő hajrájában, valamint a második elején mutatott sziporkázó játékkal eldöntötte a meccset a maga javára a Sopron, s e sikerrel biztosra vehető, hogy továbblép csoportjából, már csak az a kérdés: hányadik helyen.

EURÓPA-KUPA

Sleza Wroclaw - Atomerőmű KSC Szekszárd 74-84 (21-25, 23-22, 20-18, 10-19)

Szekszárd: STUDER Á. 11/9, THEODOREÁN 5/3, Erkic 4, BÁLINT 17/9, KRNJICS 14. Cs.:OBLAK 16/6, MCCALL 11/3, Gereben 4, Mansaré 2. 

Továbbjutott: Szekszárd 156-151-es összesítéssel

5 pontos hátránya ledoglozása reményében érkezett Wroclawba a Szekszárd. Az első negyedben végig fej-fej mellett haladtak a felek, a szakasz hajrájában Teja Oblak vezérletével egy 6-0-t bemutatva 4 pontos előnnyel zárta a szakaszt a magyar bajnokság éllovasa. A második negyed sikeres hazai büntetőkkel kezdődött, ám Studer hármasa, majd McCall kosara után a Szekszárd állt továbbjutásra. A félidő hajrájában volt már 9 - összesítésben 4 - pont is a Szekszárd előnye, de a félidő vége a Sleza csapatáé volt, amely egy 6-0-lal összesítésben 2-vel jobban állt a nagyszünetben, mint a Szekszárd.

A második félidő 10-2-es lengyel rohammal indult, a meccsen 5-tel, összesítésben 10-tel "ment" ekkor a Sleza. Studer újabb triplája adott lökést az NBI éllovasának, amely ledolgozta hátrányát, de újra meglépett 5-tel a Wroclaw. McCall, majd Oblak dobott hármast, s a visszavágón visszavette a vezetést a Szekszárd, sőt Oblak újabb hármasával, egy remek 9-0-s rohammal egyeten pontra volt a továbbjutástól Dokics Zseljko csapata. A szakasz hajrája is bővelkedett fordulatokban, visszavette a vezetést a Sleza, majd Oblak találata után 1 ponttal a Szekszárd vezetett, de összesítésben 4 volt a Wroclaw javára.

A befejező etap elején McCall büntetői, majd Studer újabb hármasa után ismét a Szekszárd állt továbbjutásra. A szakasz közepén az 5 pont körül "billegett" a meccs. A szakasz közepén Bálint Réka emelt be egy triplát, ekkor összesítésben 2-vel állt jobban a Szekszárd, amely a végén jobban bírta az idegek harcát. Bő 3 és fél perccel a vége előtt 75-72-re vezetett a magyar együttes, azaz összesítésben 2 ponttal még a Sleza állt jobban, de Theodoreán Alexandra hármasa után ismét a Szekászrdnak állt a zászló. Szűk másfél perccel a vége előtt egy duplával ismét a hazaiak álltak továbbjutásra, ám a végjátékra "elfogyott" a Sleza, Krnjics, majd Oblak is beemelt egy-egy duplát, Theodoreán büntetői pedig pontot tettek ennek a remek párharcnak a végére.

A Szekszárd az összecsapás előtt a sorozatban veretlen, a csoportmérkőzések során két török együttest is oda-vissza legyőzö Wroclaw otthonában 10 ponttal nyert, így összesítésben 5 ponttal jobbnak bizonyult, s ezzel az óriási bravúrral továbblépett az Európa-kupában.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus