Simán nyert a PEAC az Európa Kupában

A PEAC-Pécs együttese végig jobban játszva, nagy különbségű, 68-48-as győzelmet aratott az Európa Kupában a belga Namur ellen. A pécsiek a záró öt percben nem engedtek már kosarat a vendégeknek, akik az első negyed után csak futottak az eredmény után.

PEAC-Pécs – Belfius Namur Capitale 68-48 (15-20, 18-7, 21-12, 14-9)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Európa Kupa, F-csoport, 2. forduló

Hazai bemutatkozására készült az Európa Kupában a PEAC-Pécs együttese. A pécsiek ellenfele az első fordulóban a francia Villeneuve ellen otthon 67-60-re veszítő belga Namur volt. A korábban sokáig az Euroligában is vitézkedő belgák ellen a baranyaiak volt esélyesebbek, akik a múlt héten nagy csatában véreztek el a Nantes ellen (69-64).

Kiegyenlített csatát hoztak az összecsapás első percei. Kicsivel, de a PEAC járt előrébb a pontszerzésben, amelynek köszönhetően a negyed derekán 11-7-re vezettek Fűrész tempójával. Ezt követően viszont inkább a Namur percei következtek, igaz ehhez nagyban hozzájárult néhány pécsi labdaeladás is. A 8. percbe fordulva Wojta kosarával már a belgák jártak előrébb, a negyed végén pedig Sissoko talált be faulttal együtt, így 20-15-re a vendégek vezettek.

A folytatásban alaposan szigorított csapata védekezésén Zseljko Djokics. 22-20-nál még vezetett a Namur, de ezt követően hosszú gólcsend következett, mindezt szerencsére a pécsiek tudták lezárni két Jovanovics büntetővel. Továbbra is hatékonyan működött a PEAC védekezése, a 16. percben pedig Fűrész emelt be egy hármast, amellyel 27-22 volt már a magyar csapat javára. Nem volt nagy különbség a felek között, de a Pécs egyértelműen irányította a mérkőzést, Reid pedig ponterősen kosárlabdázott. A félidőben 33-27-es PEAC előnyt lehetett feljegyezni.

A nagyszünet után sem lankadt a baranyai védekezés. A labdaszerzések pedig szép támadójátékkal párosultak, így a 24. percbe érkezve Reid tempója egy 9-0-ás pécsi rohamot zárt le (42-27). A vendégek menetrendszerű időkérése után Wojta és Deneil is triplát szórt, de Reid szintén egy távolival hűtötte a kedélyeket. A PEAC csapatkapitány, Horváth Lilla is ponterősen játszott, így aztán a 28. percben az addigi legnagyobb, 17 pontos különbség alakult ki (51-34). Jovanovics egy távolival tartotta látótávolságon kívül a negyedben triplákkal operáló Namurt.

A záró szakasz elején mindent egy lapra feltéve igyekezett közelíteni a belga csapat. A 33. percben Wojta kosarával 11 pontra zárkóztak, Zseljko Djokics gyorsan magához is hívta játékosait. A negyed derekán a vendégek közelebb is férkőzhettek volna, de pocsékul céloztak a büntetővonal mögül, a PEAC pedig mindezt könyörtelenül megbüntette. Még közel 5 perc volt hátra az összecsapásból, amikor 60-48-as állás után megálljt parancsoltak a Namurnak a pécsiek. Nagy-Bujdosó pedig két hármast is beszórt, amellyel a lefújásra húsz pontra nőtt a magyar előny. A PEAC végig jobban játszva, minden mutatóban felülmúlva győzött a Namur ellen.

PEAC: Reid 19/3, Fűrész 10/3, Jovanovics 5/3, Nagy-Bujdosó 17/9, Williams 9. Csere: Horváth L. 8, Pap, Orozovics, Szűcs, Raus, Kiss V.

Namur: Wambe 6, Dubuc 5/3, Wojta 14/3, Sissoko 10, Van Malderen 4. Csere: Deneil 7/3, Papova 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus