Somorján a Sopron, Pécsett a Rózsahegy

Hétközi fordulót rendeznek ma a női Közép-Európai Ligában. A bajnok és kupagyőztes, a nyitó hazai vereség után egyre inkább játékba lendülő Sopron Somorjára látogat, a PEAC-Pécs pedig a tavaly az Európa-kupában az elődöntőig menetelő, ám e sorozatban még nyeretlen rózsahegyi együttest fogadja. Nézzük a részleteket

PEAC-Pécs (5., 2-2) - Ruzomberok (10., 0-3)

A PEAC legutóbb kikapott Sopronban, s nyilván szeretne javítani. A tavaly nemzetközi porondon remekül szereplő rózsahegyi együttes minden bizonnyal igyekszik megszerezni első győzelmét. Az előjelek azonban inkább Dokics Zseljko csapata számára tűnnek kedvezőeknek, már csak azért is, mert mai ellenfele a Közép-Európai Liga égisze alatt eddig kétszer látogatott magyar földre, s mindkétszer vereséggel távozott, úgy Diósgyőrből, mint Komlóról. A tabella amúgy csalóka, nyilván erősebbek a rózsahegyiek, mintsem hogy az utolsó előtti pozícióban szerénykedjenek, de a hazai környezetben csupán másodszor pályára lépő Pécs nyilván a második strigulát is szeretné "behúzni" a hazai győzelem rovatba.

SBK Rücon Spisská Nová Ves (9., 1-3) - Ceglédi EKK (11., 0-3)

Alsóházi rangadó Iglón. Az iglóaiak eddig kétszer játszottak otthon, s mindkétszer kikaptak, eddigi egyetlen győzelmüket Somorján aratták. A nyeretlen Cegléd játéka Daliborka Vilipics érkezésével sokat erősödött, de ha csak a Vilipics - Skobel duó pontjaira hagyatkozik az együttes - a PINKK ellen dobott 55 pontból 36-ot jegyzett e két játékos - akkor azért sok jóra Iglón sem számíthat... Másoknak is fel kellene nőni a feladathoz, fel kellene venni a ritmust.

SBK Samorin (8., 1-3) - Uniqa Euroleasing Sopron (4., 2-1)

Egy roppant szeszélyes, kiszámíthatatlan együtteshez, akár úgy is fogalmazhatnánk, a végletek csapatához látogat a Sopron. A somorjaiak képesek voltak odahaza kikapni az Igló csapatától, ugyanakkor bravúros győzelmet arattak Miskolcon, a Diósgyőr otthonában. Nagy kérdés, ma melyik arcát mutatja a hazai környezetben még nyeretlen, legutóbb a Novi Zagreb gárdájával szemben odahaza simán alulmaradó somorjai együttes. A Sopron nyilván szeretné folytatni a hazai veresége után indított jó sorozatát. Ami ebben sokat segíthet Igor Polenek együttesének az az, hogy a jelek szerint az új játékosok egyre inkább képesek azt a meghatározó teljesítményt nyújtani, amiért a soproni klub szerzőtette őket, hiszen legutóbb a PEAC elleni siker alkalmával Simon Zsófia és Tianna Hawkins is nagyon alakított.

Novi Zagreb (1., 4-0) - PINKK Pécsi 424 (3., 3-1)

A Közép-Európai Liga tabellája alapján egyértelmű: ez az összecsapás lesz a hétközi forduló rangadója. Az Euroligára készülő zágrábiak eddig veretlenül menetelnek, Raksányi Krisztináék az eddig nyeretlen Rózsahegy otthonában aratott 2 pontos sikereket leszámítva minden meccsüket fölényesen, magabiztosan nyerték. A PINKK önbizalmát viszont jelentősen növelheti, hogy korábban a sorozat egy másik Euroliga-együttese, a Sopron otthonában is nyerni tudott. Biztos, hogy Iványi Dalmáék a horvát fővárosba sem feltartott kézzel utaznak, megpróbálnak újabb bravúrt elérni - veretlent verni. Biztos nagy csata lesz a zágrábi, éjszakába nyúló ütközet, amely este fél 9-kor kezdődik.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus