Sopronban vette el a PEAC az Uniqa veretlenségét

25 percig jól tartotta magát az MTK a Diósgyőr otthonában, ám ekkor egy 21-0-s rohammal a DVTK eldöntötte a meccset a maga javára. Sopronban nem sikerült Krivacsevics Tijana visszatérése, a PEAC az első negyedben megugrott, s ettől kezdve az Uniqa végig futott az eredmény s ellenfele után. Többször is felzárkózott 5-6 pontra, de a kritikus helyzetekben a PEAC mindig tudott újítani, így megérdemelten nyert.

Aluinvent DVTK Miskolc - MTK Budapest 77-47 (15-10, 17-14, 29-10, 16-13)

Az MTK állományában történt némi változás, a kék-fehérek mostantól nem számíthatnak az anyai örömök előtt álló Semsei Barbara játékára, ugyanakkor leigazolták az elsősorban a négyes poszton bevethető szerb Iva Roglicsot, így már a városmajoriaknak is van idegenlégiósuk. Mindkét csapat - igaz ellenkező előjellel - részese volt egy-egy óriási meglepetésnek a közelmúltban. A Diósgyőr otthon kapott ki a Ceglédtől, az MTK viszont nyerni tudott Győrben. A vendég fővárosiakkal ellentétben a hazaiak szívesen eltekintettek volna e mérkőzés vonatkozásában a papírforma újabb borulásától.

Lehet, ezek voltak azok az előzmények, amelyek miatt idegesen, sok hibával kezdtek a csapatok. Az első kosár csupán a 4. percben született, Orsó révén az MTK szerzett vezetést. Erre a diósgyőriek 6 ponttal feleltek, s a Bálint-Szécsi kettősnek köszönhetően párpontos előnyt állandósítottak. A negyed hajtájában a Diósgyőr két padról érkező játékosa, Allison és Rasheed is villant, az MTK-t a csapat első 10 pontjából hetet szerző Medgyessy szinte egyedül tartotta versenyben.

A második szakasz elején elég ritkán, percenként estek a kosarak, Medgyessy duplájára Czank triplával felelt, majd Allison hármasával 9 ponttal ellépett a hazai együttes. Az MTK győri bravúrjában főszerepet vállaló Orbán Katinka is hárompontossal jelentkezett a szakasz közepén. A félidő hajrájában Czank eredményessége révén 10 pont fölé nőtt a hazai együttes előnye. A szakasz végén Orbán és Orsó villanásaival 10 ponton belülre küzdötték fel magukat a vendégek.

A második félidő kezdéseként Coulibaly megszerezte első kosarát. Nem sokkal később megtette ugyanezt az MTK új szerzeménye is, Roglics, tartotta 8-10 pontos előnyét a Diósgyőr. Orsó triplájával a szakasz közepén 6 pontra jött föl a vendég csapat, de Bálint azonnal felelt hármassal. A jó példa ragadós, Dubei, majd Rasheed is beemelt 1-1 triplát, s e három hárompontosból felépített 9-0-lal 15 pontosra nőtt a Diósgyőr előnye. A 3. negyed vége egyértelműen a Diósgyőré volt, amelynek lendületét az MTK időkérése sem törte meg. 38-32 után a harmadik negyed második felében egy 21-0-s "száguldással" leszakítva magáról ellenfelét eldöntötte a meccset a maga javára a vendéglátó alakulat.

A záró szakasz már csak formalitás volt, mindkét csapatban az általában kevesebb lehetőséghez jutó játékosok bizonyíthattak.

Diósgyőr: Czank 15//6, Dubei 8/3, Bálint 7/3, Szécsi 9, Coulibaly 6. Cs: Allison 10/3, Rasheed 11/3, Horváth B. 2, Ciappina 6/6, Szabó P. 1, Arad 2, Sikora.

MTK: Medgyessy 14/3, Orbán 5/3, Orsó 11/3, Túróczi, Barnai. Cs: Böröndy V. 7, Roglics 5, Baksa 5, Vukov, Szabó V., Zsilinszky, Suppán.

 

Uniqa Euroleasing Sopron - PEAC-Pécs 81-88 (16-26, 26-29, 19-16, 20-17)

A forduló rangadóját bő 3 perc elteltével 7 ponttal kezdő Williams vezérletével a vendég pécsiek kezdtek jobban, 11-6-ra ellépett a PEAC. A negyed közepén Hurst is "beindult",  tovább nőtt a különbség, 17-8-ra vezettek a pécsiek. A szakasz hajrájában a Sopron elsősorban McBride és Sztankovics eredményessége révén kiegyenlítetté tette a játékot, pécsi részről T. Jovanovics "gondoskodott" arról, hogy igazán közel ne kerülhessen a PEAC-hoz a veretlen éllovas. A negyed végén a csattanó Hurst kosara volt, amellyel 10 pontosra nőtt a pécsi előny.

A második szakasz elején Ciglar triplájával és Sztankovics kosarával megfelezte hátrányát a Sopron. A kritikus időszakon a két Jovanovics, valamint Hurst villanásai segítették át a pécsi együttest. Tették ezt oly sikeresen, hogy újra 10 pont fölé nőtt a PEAC előnye. A hét közepén visszatérő Krivacsevics Tijana is pályára lépett. Óriási dobópárbaj alakult ki, a taktikusan, szervezetten, felszabadultan játszó, igen jó dobóformát kifogó PEAC egységes csapatmunkával tartotta előnyét, s szünetben 13 ponttal vezetett.

Térfélcsere után nagyon "nekidurálta magát" s 6-0-lal kezdve 7 pontra jött föl a Sopron. Hurst triplája azonban megtörte az Uniqa lendületét, sőt, e találat egy 9-0-s pécsi roham kezdetét jelentette, amelyet követően 16 pontra nőtt a kitűnően játszó vendégcsapat előnye. A szakasz hajrájában McBride villanásaival feljött 10 pontra az Uniqa.

Sztankovics duplájával, majd Crvendakics triplájával szorossá tette a meccset az 5 pontra felzárkózó Sopron. Orozovics egy büntetőt értékesített, majd Hurst újabb triplájával ismét ellépett 9 ponttal a PEAC. Sőt, Nevana Jovanovics büntretőivel újra 10 pont fölé nőtt a pécsi előny, kezdhetett újra kapaszkodni a Sopron. Ez azonban már nem sikerült a hazaiaknak, a PEAC a két Jovanovics, valamint Hurst jóvoltából már nem engedte igazán közel magához a Sopront, s végig vezetve, megérdemelten győzött.

Hiába nyerte 45-40-ra a Sopron a lepattanóharcot, az igen gyenge, 3/21-es (14,3%) triplamutató megbosszulta magát a hazaiaknál.

Sopron: Hartley 7, McBride 21/3, Weninger 2, Crvendakics 9/3, Krnjics 6. Cs: Simon 5, Kuttor 4, Sztankovics 16, Ciglar 5/3, Krivacsevics 3.

PEAC: Hurst 24/6, N. Jovanovics 19/3, Raksányi 2, Kaposi 2, Williams 13/3. Cs: Raus, T. Jovanovics 16, Orozovics 7, Kiss V. 5, Szűcs.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus