Soproni visszavágással kezdődött

A szombaton, Sopronban kezdődött Krasznai-kupa ezúttal egyidejűleg férfi és női felkészülési torna. A nyitó napon a soproni lányok visszavágtak a zalaegerszegieknek, akiktől a közelmúltban kétszer is kikaptak felkészülési mérkőzésen. Ma a ZTE NKK a Győrrel nézett farkasszemet, és a győriek is jobbnak bizonyultak az egerszegieknél.

Uniqa Euroleasing Sopron - ZTE NKK 71-64 (21-17, 18-10, 12-15, 20-22)

Ld: Simon 23/3, Sztankovivcs 18, Ciglar 9, ill. Zele 22, MacKay 12/9, Varga Zs. 11.

Lendületes, jó játékkal, s 8-0-lal kezdett a Sopron, majd Zele Dorina vezérletével feljött a ZTE. A félidő hajrája jól sikerült a hazaiaknak, akik így 10 pont fölötti előnyt szereztek szünetre.

A második félidő Simon parádéjával kezdődött, közel 20 pontra nőtt a különbség. Jött pár eladott labda hazai részről, 10 ponton belülre került a szívósan küzdő egerszegi csapat. Dragana Sztankovics gondoskodott róla, hogy a záró szakaszra ne maradjon túl sok izgalom, a soproni győzelem nem forgott veszélyben.

 

ZTE-NKK - CMB Cargo UNI Győr 68-75 (12-19, 18-20, 13-20, 25-16)

Ld: Nagy D. 26, Zele 14/3, ill. Takács 18/3, Vajda 15/6, Laklóth 14/9, Horváth L. 13.

Vajda és Laklóth tripláival 8-4-re elhúzott a Győr, majd több létszámfölényes, lerohanásos helyzetben eladták a labdát Völgyi Péter tanítványai. Egy 5-0-s "részhajrával" fordítottak a zalaiak, de a negyed hajrája a győrieké volt.

A második negyed elején egymás hibáiból éltek a csapatok. Mansaré leválások után jól lépett be, ügyesen játszották meg társai, tartotta előnyét a Győr. Zalai időkérés után Nagy Dóra és Varga Zsófia villanásaival a negyed közepén feljött a ZTE. Völgyi is időt kért, s Horváth Lilla és Vajda kosaraival 8 ponttal megugrott a Győr. Egy lepattanóért való harcnál Horváth Lilla terült el a parketten a bokáját fogva, de a kemény lány fél perccel később már saját lábán ment le a kispadra. Szünetig Takács szerzett labdák után, indításból szerzett kosaraival 11 pontra nőtt a különbség, Zele Dorina a dudaszó pillanatában dobott kosarával alakult ki a félidő végeredménye.

Szünet után közel 3 percig nem esett kosár. A Győr mozdult el a holtpontról, Takács vezérletével egy 6-0-s rohamot bemutatva 15 pontosra nőtt előnye. Sőt, Laklóth két, majd Török Ágnes 1 triplájával a szakasz hajrájában 20 pont fölé nőtt a különbség. A negyed végén Nagy Dóra ügyes kosaraival került 20 ponton belülre a ZTE.

A záró szakasz Zele hármasával indult, s Nagy újabb kosaraival a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel - vagy le, nézőpont kérdése - magát a ZTE. Győri részről ekkor a korábbi kisebb sérülését teljesen kiheverő Horváth Lilla tett arról, hogy ne legyen szorosabb a meccs. Zele kipontozódott, Vajda triplát dobott, s ezzel a küzdelmes meccs a záró szakasz közepére eldőlt, a hajrában már mindkét csapatban főleg a fiatalok játszottak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus