Sopron-siker a MEL "magyar elődöntőjében"

Küzdelmes, fordulatos mérkőzésen "gyűrte le" a PEAC-Pécs csapatát az Uniqa Euroleasing Sopron a Közép-európai Liga első elődöntőjében, Kassán. A végjátékban Fegyverneky Zsófiát nem tudták tartani a pécsiek, 52-52 után a végjátékban ő döntötte el a meccset

Uniqa Euroleasing Sopron - PEAC-Pécs 59-52  (14-18, 14-13, 16-11, 15-10)

Kassa, női Közép-európai Liga elődöntő

Fegyverneky mutatkozott be Jovanovicsnak egy blokkal, majd Krnjics és Hawkins köszönt be a PEAC-nak. Jobban kezdett a Sopron, Ciglar triplájával 7-2-re vezetett a bajnok. Jovanovics triplájával egy igen egyoldalú négy és fél perc vette kezdetét: Bishop és Nagy-Bujdosó eredményességére építve egy 12-0-s rohanással nemcsak fordított, tetemes előnyre is szert tett a PEAC. A támadásban tanácstalan, több labdát is eladó Uniqa közel 5 perces kosárcsendjét a negyed hajrájában Fegyverneky törte meg. Utána Ciglar egy újabb triplát emelt be, a fordulatos negyed végén 4 ponttal vezetett a PEAC.

A második negyed Reid kosarával kezdődött,. Közel másfél pont nélküli perc után Krnjics adott lendületet a Sopronnak, Hawkins kosár plusz büntetős akciója után 1 pontra jött föl az Uniqa.  A kritikus helyzetben Bishop villant pécsi részről, majd Nagy-Bujdosó két triplájával ismét megugrott a PEAC. A második negyed közepén is jött egy hosszú soproni rövidzárlat, ekkor több, mint 5 percig maradt eredménytelen a bajnok, a félidő hajrájában Tetemondová volt eredményes soproni részről. És az Uniqa kosár megint lendületet adott a bajnoknak, amely a félidő utolsó bő 2 percét egy 7-2-es futással - benne egy Fegyverneky tripla - zárta, s szünetig 3 pontra feljött.

A második félidő Jovanovics büntetőivel kezdődött, Raksányi kosara után pedig megint megugrott 7 ponttal a PEAC. A Sopron első kosarát Faris szerezte szünet után. Sűrűn potyogtak a kosarak, Bishop triplájára Ciglar válaszolt hárompontossal. Az Uniqa honosított irányítójának távoli találata egy Fegyverneky vezette 14-0-s soproni roham kezdetét jelentette. Ezzel 8 pontos hátrányát változtatta 6 pontos előnyre a bajnok. Közben Hawkins megkapta a 4. hibáját, a PEAC pedig közel 7 és fél percen keresztül nem szerzett pontot. A negyed utolsó fél percében azonban 4 jó büntetővel 2-re jött föl a PEAC.

A záró szakasz Bishop kosár plusz büntetős akciójával indult, ezzel visszaszerezte a vezetést a PEAC. A folytatásban szinte támadásonként változott a vezető csapat kiléte. Simon két triplája közé Reid is beékelt egy hárompontos kosarat. A 34. percben 52-50-re vezetett az Uniqa. A negyed közepén közel 2 percig nem esett kosár. Hawkins kipontozódása után Raksányi révén egyenlített a PEAC. Fegyverneky révén újra a soproni csapat jutott előnyhöz, majd több, mint 2 percig nem esett kosár. Bő másfél perccel a befejezés előtt Fegyverneky hárompontosával 5 pontra nőtt a különbség, Az utolsó percben a hajrá hőse egy újabb duplával megadta a kegyelemdöfést a pécsi csapatnak, az utolsó csaknem 5 percben csak ő szerzett kosarat s az ekkor dobott 7 pontjának köszönhetően a Sopron jutott a Közép-európai Liga döntőjébe


Sopron: Ciglar 9/9, Fegyverneky 19/9, Faris 4, Hawkins 5, Krnjics 6. Cs: Simon 6/6, Tetemondová 6, Zsovár 4, Sztankovics.
PEAC: Reid 10/3, Jovanovics 9/3, Raksányi 7, Nagy-Bujdosó 13/12, Bishop 13/3. Cs: Kublina, Kaposi, Nagy D., Raus, Szűcs.

Statisztika:
http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=2364&gameID=36946&lng=en

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus