Szép győri helytállás Kassán

A második  negyed elején még vezetett is a Győr az Euroliga-sorozat előző kiírásában negyedik helyen végző kassai csapat otthonában.  Összességében kitűnően, messze-messze erőn felül helytálltak Szentendrei Áron tanítványai, a Kassának a győzelemért meg kellett dolgoznia, és nagy szüksége volt Krivacsevics Tijana ponterős játékára 

Good Angels Kosice - HAT Agro UNI Győr 75-64 (18-17, 19-13, 23-14, 15-20)

Az előző körben 33 pontig jutó Pierson 2 perc alatt dobott 5 pontot, tehát ott folytatta, ahol az előző körben török földön abbahagyta.  Közben 4-0 után Vandersloot beköszönt a kassaiaknak, majd 9-2 után Ivanovics révén próbálta tartani a lépést a hazaiakkal a Győr.

Remekül tartotta magát Szentendrei Áron együttese, amely Tinkle villanásaival 11-8-ra jött föl. Ezt követően - többek között a pályára lépő Krivacsevics bünetőivel -  18-10-re elhúzott a Kassa, ám a negyed vége a győri csapaté volt: Vandersloot kosara után a szakasz utolsó percében Diamant triplájával, majd a magyar együttes első magyar pontjait jegyző Semsei duplájával 1 pontra jött föl a Győr.

Sőt, a második szakasz Diamant kosarával kezdődött, s az idei sorozat során először a győri csapat vezetett. felszabadulatan, bátran és jól játszott a győri csapat, időt is kért Maros Kovacik, a kassaiak szlovák női szövetségi kapitánnyá avanzsáló mestere. Be is mutatott egy 6-0-s rohamot csapata, ám Szentendrei Áron időkérést követően Laklóth Anna emelt be egy hármast, majd Tinkle kosara után a negyed közepén egálra állt a meccs.A félidő végén  Krivacsevics Tijana tett róla, hogy ne forduljon a kocka, Pierson mellett ő volt a kassai együttes legeredményesebb játékosa. Szünetben minden előzetes várakozást felülmúlva 7 pontos hátrányban volt a Győr. 

Leucsanka és Bojovics révén 4 kassai ponttal kezdődött a második félidő, Diamant hozta 10-en belülre a Győrt triplával. 41-33 után azonban Leucsanka és Pierson vezérletével egy 8-1-es futással ellépett a Kassa. A győri csapatban volt tartás,  Semsei, Vandersloot és Diamant révén, amikor már közel 20 pontra nőtt a hátrány, 15-ön belülre küzdötte vissza magát a magyar csapat. 

Sőt, lendületben is maradt. A záró szakasz elején Tinkle duplájával majd két triplájával a 10 pontra jött föl a negyedet 8-2-es rohammal indító Győr. A hajrában Tinkle szórta a hármasokat, igaz a túloldalon Pindrochová is villant távolról. Végig ott volt a 10 pontos határ környékén a győri együttes, amely kifejezetten kellemes meglepetést szerzett azzal, hogy helyenkéntnagyon ügyesen játszott, és végig volt tartása. Mindenképpen reményt keltő teljesítményt nyújtott Szentendrei Áron remek, 47,5%-os (9/19) triplamutatóval záró együttese. 

Győr: Vandesloot 14, Ivanovics 2, Laklóth 3/3, Mansaré 2, Diamant 13/6. Cs: Tinkle 18/12, Semsei 12/6, Dobos, Fejes,

A Kassa legjobb dobói: Pierson 22, Krivacsevics 14, Leucsanka 10, Pindrochová 8/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus