Szép sorozat - méltatlan befejezéssel

Az utolsó magyar csapat, az Uniqa Euroleasing Sopron is elbúcsúzott a női Európa-kupától. A soproniak az izraeli 1 pontos vereség után még egyik legjobbjuk, a sérült McBride nélkül is bizakodva várhatták a Maccabi Bnot elleni visszavágót, de végig alárendelt szerepet játszva súlyos vereséget szenvedtek, így kiestek.

Uniqa Euroleasing Sopron - Maccabi Bnot Ashdod 60-87 (13-26, 15-19, 20-28, 12-14)

Látványos szurkolói koreográfia vezette fel a találkozót, drukkerek egy csoportja hatalmas zöld-sárga zászlót kifeszítve köszöntötte a soproni csapatot. A vendég Maccabit is buzdította vagy 30-40 szurkoló Izraelből.

Bovikina révén triplával nyitottak a vendégek, majd Hightower szerzett demoralizáló kosarat a támadóidő lejárta pillanatában. A túloldalon Krnjics előbb kihagyta az ajtó-ablak ziccert, majd vissaszerezve a támadó pattanót javított. Kezdetben "átjáróház" volt a soproni védelem, minden támadásából kosarat szerzett a Maccabi. Bovikina újabb triplájával 3 és fél perc elteltével 14-4-re vezettek a vendégek. S valljuk meg csak azért nem nagyobb különbséggel, mert az izraeli meccsen parádézó Jackson több ziccert is kihagyott. Zónára állt át a Sopron, Clark köszönte szépen, átdobta triplával. Nem volt ritmusuk a hazai akcióknak, egy-két passz után távolról "tüzeltek" Simonék - eredménytelenül. Ciglar ugyan betörésből betalált, de utána rövid időn belül a büntetőket is sorra mellé dobták a hazaiak. Zóna ellen is türelmesen, pontosan játszott a Maccabi, amely Clark, Hightower és Doron eredményes játéka révén 15 ponttal elhúzott, Az utolsó szó a negyed végén Crvendakics révén a Soproné volt - ezzel "jött föl" 13 pontra az Uniqa.

A második szakasz Krivacsevics kosarával kezdődött, Selwyn révén szerencsés találattal feleltek a vendégek. Nem változott a játék képe, továbbra is kapkodott az Uniqa, játékosai siettették a támadások befejezéseit, s ebbe amellett, hogy a dobások többsége pontatlan volt, egy-két jókora "homály" is be-becsúszott. A lepattanókért - mindkét oldalon - sokkal elszántabban, határozottabban mentek a vendégek, a negyed közepén előbb Doron, majd Hightower emelt be egy-egy triplát, 21 pontra duzzadt az Uniqa hátránya. Jött az újabb időkérés, amely után Ciglar emelt be egy hármast, 10 rontott triplakísérlet után ez volt az első sikeres soproni részről.

Szünetben a Sördögök a Thomas, Edwards, Boriszov, Tóth G., Poscic ötössel rövid kerekesszékes bemutatón vett részt a Soproni Tigrisek kerekesszékes csapata ellen. Mint kiderült, a Sördögök játékosai számára nemcsak a kosárba bedobni, még egymásnak passzolni is nehéz volt a labdát. Jött a Ruják, Takács, Dénes, Trepák, Molnár M. ötös. A bemutató nagy közönségsikert aratott, a Tigrisek játékosai számára pedig óriási élmény lehetett. A bemutató végén Molnár Márton szerzett kosarat a Sördögöktől.

Ahogy a meccs, a második félidő elején is minden támadását kosárral fejezte be a Maccabi, újra 20 pont fölé nőtt a soproni hátrány. Utána próbált keményíteni védekezésén az Uniqa, s hamar bónuszba került a Maccabi. Mind akaratban, mind mozgás és gondolkodás gyorsaságban messze felülmúlta a Sopront az izraeli együttes, a 27. percben 27 ponttal vezettek a vendégek, Doron parádézott. A befejező negyed előtt 25 pont volt a Sopron hátránya. Ennek elején Zsovár majd Hartley triplájával 20 pontra "feljött" az Uniqa. Időkéréssel rendezte sorait a Maccabi, a hajrát is uralta a vendég csapat, s fölényesen győzött, s jutott az Európa-kupa elődöntőjébe.

Sopron: Ciglar 5/3, Hartley 14/3, Simon 4, Krivacsevics 10, Krjnics 6. Cs: Crvendakics 4, Zsovár 7/3, Sztankovics 10, Licskai.

Maccabi: Doron 26/9, Hightower 16/3, Clark 12/3, Jackson 15, Bovikina 12/6. Cs: Selwyn 4, Diamant 2, Kolodny, Sasson.

Igor Polenek: - Gratulálok a Maccabinak, nagyon jól játszott, megérdemelten nyert, sok sikert kívánok neki az elődöntőben. Több oka is volt annak, hogy nem tudtunk felnőni a feladathoz, gondolok itt többek között betegségekre, sérülésekre. Összességében egy szép Európa-kupa szezont mondhatunk magunkénak, sajnálom, hogy a befejezés gyengén sikerült. Mostantól a hazai feladatokra, a bajnokságra és a Magyar Kupára koncentrálunk.

Eliyahu Rabi: - Védekezésünknek köszönhetjük a sikert. Egy nagyon jó csapatot győztünk le, sok meccsét láttuk a Sopronnak, mind az Európa-kupából, mind a magyar bajnokságból, amikor készültünk ellene, és sikerült megakadályozni gyors indításaikat és az elzárás-leválásos támadásaik ellen is  jól védekeztünk. Nagyon boldog vagyok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus