Tartalékosan is simán nyert a Kassa Pécsett

A Közép-európai Liga 3. helyezettje, a PEAC-Pécs 15 percig volt partiban a 2. helyen álló Kassával, amely Pécsett is magabiztosan győzött, Nagy Bujdosó Nórának, s társainak nem volt esélyük visszavágni a pár héttel ezelőtti nagyarányú vereségért. Az NB I-ben viszont a Szekszárd visszavágott a Vasasnak Pasaréten a pár héttel ezelőtti hazai vereségért.

Közép-európai Liga

PEAC-Pécs - Good Angels Kosice 56-76 (17-21, 11-20, 9-18, 19-17)

Nem tartott a kassai csapattal legnevesebb kosarasa, a fehérorosz center, Jelena Leucsanka. Az összecsapás Plenette Pierson kosár plusz büntetős akciójával kezdődött, Horváth Lilla felelt duplával, Maurita Reid kosara után pedig a PEAC-nál volt az előny. Jól védekezett a Pécs, a kassaiak csaknem 3 és fél percig nem szereztek pontot, a PEAC 9-3-ra elhúzott. A negyed közepén Kupciková kosaraival kezdte meg a felzárkózást a kassai együttes. Krivacsevics Tijana nem sokkal pályára lépése után kosárral jelentkezett, Miljana Bojovics büntetőivel pedig már a vendégek vezettek. 11-4-es pécsi vezetés után egy 12-2-es kassai futás következett. A negyed Krivacsevics kosár plusz büntetős akciójával s 4 pontos vendég vezetéssel zárult. 

A második szakasz két kassai kosárral kezdődött, Abdi és Hruscaková találata előtt is Krivacsevics adta a gólpasszt. Hogy nagyon le ne szakadjon a PEAC, arról Latoya Williams, az amerikai center gondoskodott. Bálintová hármasával 10 pont fölé nőtt a két csapat közötti távolság. Ekkor Nevena Jovanovics vette vállaira a PEAC-ot, vezetésével egy 6-0-lal szorossá tette a meccset a hazai együttes. A félidő vége azonban Pierson és Kupciková eredményessége révén a vendég kassaiaké volt. A félidő utolsó 2 percében nem tudott pontot szerezni a PEAC, a kassaiak viszont hetet is, így 13 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre. Amíg a pécsi padról csupán 2, addig a kassairól 16 pont érkezett

A második félidő Reid és Pierson pontpárbajával kezdődött, a vendégek tartották 10 és 15 pont közötti előnyüket. A szakasz hajrájában színmagyar ötös volt a pályán pécsi részről. A vendégcsapat egy Krivacsevics vezette 10-0-s rohammal 20 fölé növelte a különbséget. A záró szakasz elején amerikai játékosai révén ugyan 20 ponton belülre került a PEAC, s végül kerek 20-szal kapott ki - többek között, mert a kispadok párharcát 32-5-re elvesztette, s gólpasszok tekintetében is 16-4-re alulmaradt.

Krivacsevics Tijana 17 és fél percet játszott, 13 ponttal (4/7 dupla, 0/1 tripla és 5/5 büntető), 1 lepattanóval, 2 gólpasszal s 4 eladott labdával zárta az összecsapást.

 

Pécs: Reid 18, Jovanovics 14/3, Horváth L. 6, Nagy-Bujdosó 4, Williams 9. Cs: Fűrész, Orozovics 4, Kiss, Raus, Kaposi 1, Pap, Szűcs.
A kassaiak legjobb dobói: Pierson 17, Krivacsevics 13, Kupciková 12, Hruscaková 9/3.

 
 

Zele Dorina triplájával, majd Latinka Dusanics kosarával, azaz 5-0-s szekszárdi rohammal kezdődött a meccs. Süle Krisztina vezérletével 6 ponttal felelt a Vasas. Hullámzó volt a játék, egy 8-0-s szekszárdi futást egy 6-0-s hazai követett. A szakasz hajrájában Hajdu Zsanett dobott egy hármast, s a szakasz egy triplányi vendég vezetéssel zárult.

Határ duplájára Hajdu válaszként ismét beemelt egy hármast a második negyed elején. Zele tett róla, hogy egy olyan üldözőverseny alakuljon ki, amelyben a Szekszárd jár ellenfele előtt. A szakasz közepén Maja Scsekics rázta meg magát, kettejük villanásaival, egy 9-0-s rohammal 10 fölé növelte előnyét a tolnai társulat. A félidő végén Határ két duplájával kicsit közelebb került ellenfeléhez a Vasas.

Szünet után 4 percig csupán 1-1 dupla esett. A szakasz közepén Barnai Judit vezérletével, jó néhány labdaeladásba belehajszolva a támadásban leblokkoló vendégeket, egy 7-0-s rohammal fordított a Vasas. Ekkor lépett elő a szekszárdi légió, Dusanocs triplával, Scsekics duplával jelentkezett. Kalocsai Dorina is betalált, így a negyed egy 7-0-s szekszárdi részhajrával, s 6 pontos vendég vezetéssel zárult.

A záró szakasz elején Határ kosaraival próbálta beérni a Vasas a Szekszárdot, ám a vendégeknek mindenre volt válaszuk. A szakasz közepén ismét jött a Zele-Scsekics kettős, és csak Dusanics kihagyott büntetői miatt nem nőtt 10 pontra a vendég előny. A hajrában Határ kipontozódott, Müller Melinda indította meg az utolsó hazai rohamot, a 38. percben 5-re jöttek föl a hazaiak. Az utolsó perc nagy büntetőpárbajában mindkét oldalon akadtak rontott dobások, így küzdelmes, fordulatos meccsen a Szekszárd visszavágott a pasarétieknek a hazai vereségért.

Vasas: Határ (15 pont, 6 lepattanó (5 támadó)), Barnai (7 pont, 19 (!!!) lepattanó, 8 támadó)), Pál (6 p., 3 szerz. l., 4 gp.), Aho (6 p., 2 szerz. l., 3 ea.).
Szekszárd: Scsekics (17/3 p., 4-4 lep. és ea.), Zele (14/3 p., 9 lep.), Dusanics (6/3 p.,5 lep.), Kalocsai (6 p., 4-4 szerz. l., ea. és gp.), Hajdu (6/6 p., 3-3 szerz. l. és ea.), Kovalcsik (4 p., 11 lep.).

 

Foto, Slide - hir.ma

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus