Tovább "maradt az öltözőben" így kikapott a Sopron

Az első félidő utolsó végén 6 pontos előnyt szerzett, s a második félidő első 5 percében erre még rátett 13-at, így nyerni tudott Sopronban a Wisla Krakkó a női Euroligában

A korábban Sopronban kosarazó lett center, Zane Tamane - már amennyire 600 embertől kitelt - óriási, a honosított, magyar válogatott Quigley Alexandria valamivel kisebb tapsot kapott a soproni közönségtől. Kedzésre aztán befutott vagy 30 krakkói szurkoló is befutott. 

Annak kevésbé örült a hazai publikum, hogy a lett center vezetést szerzett a lengyel együttesnek. Gyorsan fordított az Uniqa, nagy iramban kezdődött a meccs, sűrűn potyogtak mindkét oldalon a kosarak, váltva vezettek a csapatok. A negyed közepén kicsit túlpörgött, kapkodott az Uniqa, Szott vezérletével pár ponttal ellépett a Krakkó. Krnjics ügyes kosaraival a védekezését rendező Sopron tapadt ellenfelére, sőt Faris triplájával át is vette a vezetést. A fordulatos negyed végén Lavender majd Krezel szerzett kosarat, a Wisla zárta 2 pont előnnyel a nyitó szakaszt. 

Krnjics ügyes átadását Licskai váltotta pontokra, aztán a fiatal center messzebbről is betalált, hamar visszaszerezte a vezetést a Sopron. Időt kért Svitek, s zónát rendelt el. Tamane szerezte a vendégek első kosarát a 2. negyedben, de ekkor már a vendégek futottak az Uniqa után, köszönhetően Faris és Krnjics jó doboformájának, s annak, hogy Fegyverneky remekül őrizte Quigley-t. Ő csak a 14. percben szerezte első pontjait - igaz kosár plusz büntetős akciója egyenlítést ért. csapatának. 

A félidő vége Lavender és Hawkins dobópárbajának jegyében telt, s a második 10 perc vége is a vendégeké volt, Ouvina triplája s Tamane kosár plusz büntetős akciója jóvoltából a vendégek egy 6-0-s futással s 6 pont előnnyel zárták a félidőt.

Ahogy a meccs, a második félidő is Tamane kosarával kezdődött, ami egy másfél perc alatt "elővezetett 6-0-s krakkói roham kezdete volt. Hiába kért időt Polenek, jött még 5 krakkói pont, többek között egy Szott tripla "szottyant" a soproni gyűrűbe. Licskai törte meg a hazai kosárcsendet, a vendégek minden támadásukat eredményesen zártak, s közel 20-szal elhúztak, a negyed első felét 17-4-re nyerve - "bent maradt" az öltözőben" a Sopron. Rossz ritmusban,  a helyzeteket rosszul megválasztva játszott a Sopron, szünet után egyedül a fiatal Licskai kosarazott igazán tudáshoz méltón, sőt még jobban is annál. A negyed hajrájában Quigley triplájával kerek 20 pontra nőtt a krakkói előny, ebből faragott dudaszóra Krnjics. 

Fegyverneky és Krnjics révén két kosárral próbált a negyedik negyed elején hosszú hajrát nyitni a Sopron, Svitek azonnal időt kért. Lavender duplájára a magára találó Simon felelt triplával, de támadásban rendezték sorakait a vendégek, ráadásul volt egy akciójuk, amikor háromszor szedték vissza a lepattanót a soproni kosár alatt. Minden mindegy alapon alacsony szerkezetre állt át a Sopron. Tetemondová a 36. percben szerezte első kosarát. Nem dobtak jól a krakkóiak, de továbbra is vissza-visszaszerezték a lepattanókat a soproni kosárnál. Fegyverneky 11-re hozta fel az Uniqa együttesét, s Tetemonodvá hármasával 8-ra zsugorodott a kissé elbizonytalanodó Wisla előnye. Újabb Svitek-idő után Szott mutatott be kosár plusz büntetős akciót. A túloldalon Krnjics Faris inkább passznak beillő tripla kísérlete után kihagyta a ziccert, ezzel végképp eldőlt. A végn még Lavender sportszerűtlen hibája, majd a labdáért rohanó Simonnak és Szottnak óriási lendülettel a reklámtáblához való csapódása okozott még feszültséget, de végül a harmadik negyed elejének soproni rövidzárlata a Krakkó javára döntött. 

Uniqa Euroleasing Sopron - Wisla Can-Pack Krakkow 61-67 (13-15, 17-21, 12-24, 19-7) 
Sopron  700   néző. V: Tanacisz (görög), Adamovic (bosnyák), Panther (német)

Sopron: Fegyverneky 8, Faris 10/3, Tetemondová 10/6, Hawkins 4, Krnjics 12. Cs: Simon 9, Zsovár, Sztankovics, Licskai 8.

Wisla: Ouvina 3/3, Quigley 6/3, Szott 12/3, Lavender 24, Tamane 16. Cs: Krezel  2, Zirowska 2, Pawlak 2, McCray.

Igor Polenek: - Gratulálok a Krakkónak, egy nagyon erős csapattól kaptunk ki, amelyet Európa egyik legjobb edzője vezet. A harmadik negyed elején ellenfelünk jól,  mi pedig rosszul játszottunk, ez döntött. Azért volt ez döntő, mert úgy éreztük, ha végig szoros az eredmény, akkor lehetett volna esély nyerni. Nem sikerült, próbálunk tanulni a hibákból. 

Stefan Svitek: - Az első félidő végén sikerült meglépnünk hat ponttal. Szünetben megbeszéltük, hogy próbálunk rátenni egy lapáttal. Ez sikerült, keményen védekezve, labdákat és könnyű kosarakat szerezve elhúztunk. A Sopron jól küzdött, a végén csökkent a különbség, nagyon örülök, hogy sikerült egy nehéz meccset megnyerni.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus