Továbbjutott a PEAC-Pécs!

A papírformának megfelelően 68-54-re győzött Belgiumban a PEAC-Pécs és mivel a Nantes is nyert, így a PEAC továbbjutott az Európa Kupában!

Lotto Young Cats – PEAC-Pécs 54-68 (12-19, 8-16, 16-14, 18-19)
Antwerpen, Európa Kupa, G-csoport, 6. forduló

A továbbjutásért lépett pályára Belgiumban a PEAC-Pécs, ám azt már tudni lehetett, hogy nem csupán a magyar együttes kezében van a továbbjutás. A nyeretlen belga Young Cats otthonában a győzelem egyértelműen szükséges a PEAC-nak, ám mindeközben talán nem is csak fél szemmel a Wasserburg-Nantes mérkőzés eredményét kellett figyelni. Itt a helyzet a francia győzelem esetén egyértelmű volt (Nantes és PEAC továbbjutás), ám 6 és 23 pont közötti német siker esetén búcsúzni kényszerülnek a pécsiek.

Jó hír volt, hogy Tina Jovanovics elfoglalhatta helyét a kezdőcsapatban és jó hír volt, hogy a papírformának megfelelően magabiztosan kezdett a PEAC (3-8). Ennél már csak az okozott nagyobb örömöt, hogy a másik találkozón a Nantes a nagyszünetben magabiztosan, 38-26-ra vezetett Németországban. A pécsiek pedig biztosan 19-12-re mentek egy negyedet követően.

A folytatásban még feljebb kapcsolt a PEAC, tovább szigorított csapata védekezésén Zseljko Djokics. Több mint 4 percig nem engedtek kosarat a hazaiaknak, miközben a túloldalon a fiatalok, Raus és Szücs kosaraival növelték a különbséget (12-28) és a nagyszünetig nem is változott a játék képe.

A fordulás előtt Németországra „pillantva” kicsit aggódva konstatálhattuk, hogy a Wasserburg a harmadik negyed végére három pontra zárkózott.

Nem valószínű, hogy emiatt, de figyelmetlenül kezdte a második félidőt a PEAC. A hazaiak kifejezetten jól dobtak, míg a pécsieknél csak egy Raus kosarat lehetett feljegyezni az első 5 percben – fel is jöttek a belgák 32-37-re. Szerencsére hamar jóra fordultak a dolgok: egyrészt a PEAC újított és Raksányi vezetésével ellépett, másrészt Wasserburgban az utolsó percben még mindig a Nantes-nál volt az előny.

A záró szakasznak 36-49-cel érkeztek a felek, ám ezúttal talán ennél is fontosabb volt, hogy a másik mérkőzésen idegőrlő csatában végül 62-61-re győzött a Nantes – amely azt jelentette, ha a PEAC győz biztosan továbbjut! Márpedig attól függetlenül, hogy nem alakult ki a várt nagyobb különbség, de a pécsiek biztosan tartották előnyüket, többek között Nevena Jovanovics hármasának köszönhetően, amellyel maradt tízen felül a különbség (49-62). Bár végül a PEAC elveszítette a második félidőt, ám ezúttal a legfontosabb sikerült: győzelem idegenben és továbbjutás az Európa Kupában!

Young Cats: E. Devliegher, S. Devliegher 13/3, H. Nauwelaers 5/3, A. Nauwelaers 6/3, Geldolf 4.
Csere: Iliaens 2, Verelst 8/6, Bastiaenssen 2, Goyvaerts 9, Lemmens 3/3, Mense 2.

PEAC-Pécs: Hurst 5/3, Raksányi 11/3, N. Jovanovics 9/3, T. Jovanovics 12, Williams 12.
Csere: Kaposi 4, Orozovics 4, Pap 2, Raus 7/3, Szücs 2.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus