Tükörsima MTK győzelem

Egy igazán hajtós, jó hangulatú mérkőzést láthattak ma délután az MTK csarnokába kilátogató nézők - öt perc erejéig. Eddig volt ugyanis szoros a KSC Szekszárd fellépése, utána viszont rákapcsolt a hazai csapat és volt, hogy több mint 30 pont is volt a különbség, végül 17 pontos győzelmet arattak a budapestiek.

MTK-Budapest - KSC Szekszárd 106-89 ( 31-21, 28-14, 26-24, 21-30)

Annak ellenére, hogy az "éles bajnokság" még csak pár hét múlva kezdődik egyáltalán nem játszott megilletődötten a két csapat. Kifejezetten pontgazdagon indult a találkozó. Némileg inkább a vendég Szekszárd dominált az első pillanatokban Scsekics és Studer révén, de a másik oldalon is akadtak jó teljesítmények, így négy perc játék után már az MTK volt előnyben. A jó teljesítmény nem is szakad meg, Vukov és Svitlica lendült bele leginkább a kosárszerzésbe, aminek meg is lett az eredménye: bő tíz pontos előny kilenc perc játék után. A bő tíz pont végül pontosan tíz pont lett, egy kosáresőt hozó első negyed után (31-21).

A folytatásban sem csökkent a lendület, sokkal inkább a támadásé volt a főszerep mintsem a védekezésé. Az első négy perc után, a fonalat jobban elkapó MTK ekkor már nem tíz, hanem több mint húsz egységgel vezetett és még a nagyszünet előtt elérte az 50 pontos határt, ami női meccseken nem túl gyakori (59-35).

A budapestiek még véghezvittek egy 8-2-es futást a nagyszünet után, amivel 30 pontra nőtt a két gárda közti különbség, ezzel tulajdonképen a lényeges kérdéseket le is rendezte a házigazda. A kék-fehér mezes KSC erejéből csak a kozmetikázásra futotta így nem lehetett más az eredmény mint vereség (106-89).

MTK-Budapest: Orsó 10, Svitlica 23, Medgyessy 8, Vukov 17/15, Reiner 29, csere: Zsilinszky, Varga, Szabó 4, Mihaczi 7, Bagi 8, Cymmer,

KSC Szekszárd: Studer 8/3, Hajdú 5/3, Scsekics 13, Zele 18, Kovalcsik 3, csere: Kalocsai 2, Tamis 9/3, Simon 6, Dusanic 14,

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus