Újabb diósgyőri vereség

Végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett vereséget a Közép-Európa Ligában az Aluinvent DVTK együttese, amely 61-57-re maradt alul a Pöstyén otthonában. Peresztegi Nagy Ákos csapata ezzel zsinórban másodszor kapott ki a sorozatban.

Pieš’anské Cajky – Aluinvent-DVTK 61-57 (19-17, 9-14, 16-13, 17-13)

Pöstyén, Közép-Európa Liga, 4. forduló

A legutóbb a Somorja ellen hazai pályán igen kellemetlen vereséget szenvedő Diósgyőr ezúttal a Pöstyén otthonában igyekezett javítani. Sajnos a kezdés nem sikerült viszont valami jól. A szlovákiai együttes közel 4 percig nem engedett kosarat a DVTK-nak (6-0) – szerencsére ekkor Bukovszi egy triplával fújt riadót, amely egy 8-0-as miskolci rohamot vezetett fel. A negyed vége előtt a sérüléséből felépülő Sverrisdottirt is pályára küldte Peresztegi Nagy Ákos. A DVTK Tobin révén hiába vezetett 16-11-re, a játékrész végén fordítottak a hazaiak (19-17).

Sajnos a második negyed elején is beragadt a Diósgyőr, de ekkor Sverrisdottir állt csapata élére és kosaraival sikerült is felzárkózni (26-25). Az addig pont nélküli Raven is végre hozzászólt a meccshez, így a félidőre átvette a vezetést a DVTK (28-31).

A folytatásban – sajnos úgy tűnt rossz szokásként – ismét pocsékul kezdett a DVTK. A hazaiak igen hamar visszavették a vezetést, olyannyira, hogy Krc-Turbova tempójával 38-33-ra vezettek a 24. percben. Peresztegi Nagy Ákos időkéréssel igyekezett átlendítenie csapatát a holtponton, és főleg Tobin személyében ebben „társra” is lelt, a center kosaraival 41-40-re fordított a Diósgyőr.

A záró negyednek 44-44-es állással vágtak neki a csapatok. Szabó Petra öt pontja kellett ahhoz, hogy egyenlő maradjon az állás. 51-49-es pöstyéni előny után hat miskolci pontra nem érkezett válasza a hazaiaknak, de a kiszenvedett előnyt nem tudta megtartani a Diósgyőr. A záró perchez érkezve a 15 pontos, 15 lepattanós dupla-duplánál járó Krc-Turbova kosarával 57-55-re ment a Pöstyén. Peresztegi Nagy Ákos időkérését követően Bukovszki hármasa maradt ki és mivel sem Bartonova, sem Fabianova nem hibázott a büntetővonal mögül, így fájdalmas vereséggel távozott a DVTK.

 

Pöstyén: Bartanusova 4, Bartonova 9/3, Fabianova 12/6, Zentkova 4, Krc-Turbova 15. Csere: Dudasova, Stehlikova 12/6, Palenikova 3, Pilatova 2.

Diósgyőr: Bukovszki 7/3, Raven 10, Bálint 6, Jansone 2, Tobin 18. Csere: Czank 3, Sverrisdottir 6/3, Vincze V., Dubei, Szabó P. 5/3.

Kipontozódott: Zentkova (37. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus