Újabb fontos rangadót nyert a Győr

Ezúttal az Aluinvent-DVTK otthonában nyert rendkívül fontos rangadót a CMB Cargo-UNI Győr együttese, amely 66-62-re nyert Miskolcon.

Aluinvent-DVTK Miskolc – CMB Cargo-UNI Győr 62-66 (17-12, 14-13, 10-22, 21-19)
Miskolc, Generali Aréna, NBI, 9. forduló, vezette: Kapitány, Balog, Praksch

Az Európa Kupából egyaránt búcsúzó csapatok csaptak össze Miskolcon – mindkét fél viszont már a hétvégi igen fontos rangadóra hangolódott. A hazaiaknál jó hír volt, hogy immár Ciappina mellett Dubei is újfent bevethető volt, ugyanakkor Sznicina a hírek szerint továbbra sem véletlenül marad ki a keretből: a fehérorosz játékos eddigi produkcióját megelégelték Miskolcon.

Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, 8-8 után viszont kissé beragadtak a vendégek: a hosszú gólcsendet Völgyi Péter egy időkéréssel próbált megtörni. Radocaj igyekezett leginkább szűkíteni a kialakult különbséget, de hazai részről szinte minden pályára lépő pontokkal jelentkezette, így a negyed végén Szécsi büntetőivel 17-12-re vezettek.

A folytatásban Ivanovics hozta vissza a Győrt egy pontra, de Horváth Bernadett és Bálint is triplát dobott – utóbbi ráadásul kettőt is ezekben a percekben, a különbség pedig tízre nőtt (28-18). Kiválóan céloztak távolról a diósgyőriek, a vendégeknél viszont a félidőhöz közeledve Vajda még pont nélkül állt, Wampler pedig begyűjtötte harmadik faultját, így a nagyszünetig tartotta előnyét a DVTK (31-25).

A fordulás után Radocaj révén megint látótávolságon belülre jött a Győr. Bálint hármasával még vezetett a Diósgyőr, de Ivanovics távolijával 8-8 után volt újfent egyenlő az állás. Sokkal jobb ritmusban kosaraztak a vendégek a második félidőben, Vajda is megszerezte első mezőnykosarát, mindez azt jelentette, hogy 39-36-ra vezettek a 26. percben. Bias kosarai ellenére még nőtt is a győriek előnye, hiszen a fiatal Török pontjaival a negyed végén 41-47 állt az eredményjelzőn.

A negyedik negyedben ott folytatta a Győr, ahol a harmadikban befejezte: Radocaj és Ivanovics pontjaival már kilenc ponttal „mentek”. Nem sokkal később már Völgyi Péternek kellet időt kérnie, ugyanis a nagyot játszó Bálint révén felzárkózott a DVTK, sőt két perccel a vége előtt már csupán három pont volt a különbség (57-60). 

Az utolsó percbe fordulva Maikel López időkérését követően Horváth szórt hármast (60-62), de Vajda a legjobbkor szedett támadólepattanót és növelte csapata előnyét. A végjátékban Bálint dobott újabb fontos kosarat, de a plusz egy büntetőt elrontotta. Czirják viszont nem hibázott a vonal mögül, amellyel biztosította a Győr újabb bravúros győzelmét. Völgyi Péter csapata ezzel 7-2-es mérleggel zárta az évet és őrzi második helyét a tabellán.

Diósgyőr: Horváth B. 6/6, Czank 4/3, Bálint 26/15, Szécsi 2, Coulibaly 10.
Csere: Bias 7, Dubei, Ciappina 3/3, Szabó P. 2.

Győr: Radocaj 20/3, Horváth K., Takács K. 7, Vajda 6/3, Wampler 4.
Csere: Czirják 6, Ivanovics 17/9, Mansaré, Török Á. 6, László, Koch.

Kipontozódott: Wampler (40. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus