Vasas-bravúr a hölgyeknél - Európa-bajnokok vezérletével

Meglepetéssel zárult a pasaréti női mérkőzés: a zömében 20 év alatti fiatalokkal felálló Vasas "elkapta" a Zalaegerszeget.

Vasas Akadémia - Zala Volán ZTE NKK 73 - 67 

"Nekiesett" a Vasas a zalai együttesnek, Bajnóczi triplájával indult a meccs, 5-0-ra, 9-2-re is vezettek a hazaiak. A ZTE a negyed hajrájára pörgött föl, 14-7-es hazai vezetés után Böröndy Vivien vezérletével egy 11-2-es rohammal fordított. A második szakaszban már végig az egerszegiek vezettek, a negyed közepén már 7 pont volt előnyük. Szünetig Adamecz Lilla és Tóth Tímea jóvoltából 3 pontra faragta hátrányát a Vasas. 

Térfélcsere után 8-2-vel indítva Aho Nina eredményessége révén 3 pontos előnnyé változtatta szünetbeli 3 pontos hátrányát a Vasas. Adamecz Lilla vezetésével a záró szakasz előtt már 5-tel "ment" a pasaréti együttes. A záró etap elején még Szélesy Judit és Böröndy jóvoltából ledolgozta hátrányát a ZTE. Ezt követően azonban - többek között Markó Dorina triplájával egy 9-2-t mutatott be a Vasas. A hajrában többször is feljött 2 pontra a ZTE, ám a kritikus helyzetekben hol Tóth Tímea, hol Adamecz villant - újra ellépett s végül a kritikus helyzetekből rendre jobban kikerülve nyert a Vasas. 

Adamecz 23/6 ponttal, 5-5 lepattanóval s gólpasszal zárt, s sokat tett a Halmai Gábor - Krivacsevics Dragoljub edzőpáros vezette Vasas bravúrjáért a két B33-as Európa-bajnok is: Tóth Tímea 13 ponttal s 8 lepattanóval, Aho pedig 11 ponttal zárt. A lepattanóharcot 43-29-re megnyerő, ám borzasztóan (3/26) triplázó ZTE csapatában Szélesy 19 ponttal, Böröndy 15/6 ponttal, 8 lepattanóval s 6 gólpasszal zárt.

Fotó: MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus