Veresége ellenére továbbjutott a Diósgyőr

57-54-es vereséget szenvedett a Wasserburg otthonában az Aluinvent-DVTK együttes az Európa Kupa csoportkörének záró fordulójában. A miskolciak ennek ellenére továbbjutottak a legjobb 16 közé, mivel hazai pályán nagyobb különbséggel verték a német csapatot.

TSV 1880 Wasserburg – Aluinvent DVTK 57-54 (14-12, 17-11, 9-13, 17-18)
Wasserburg, Európa Kupa, E-csoport, 6. forduló

Kedvező helyzetből várhatta a németországi fellépését a DVTK, amely győzelemmel biztosan bejut a legjobb 16 közé, de adott esetben még egy 16 pontos vereség is a továbbjutást eredményezte.

Az edzőváltáson átesett miskolciak kiegyenlített első perceket játszottak. Mindkét csapat meglehetősen sok hibával játszott, a negyed derekán még csupán 5-5-öt lehetett feljegyezni. Jansone kosarával már a DVTK volt előnyben, de a negyed végén a center Cannon kosarával 14-12-re vezetett a német csapat.

A második szakasz elején Sverrisdóttir triplájának örülhettünk, ám fájdalom négy percen át csupán ez volt az egyetlen diósgyőri kosár. Szerencsére a hazaiak sem remekeltek támadásban, de a 17. percben Brunckhorst révén így is 26-17-re léptek el. Sorozatos cserékkel próbált frissíteni csapatán Dubeiné Balogh Gabriella, de a nagyszünetre sem sikerült érdemben szűkíteni a különbségen, köszönhetően a gyatra támadójátéknak.

A térfélcserét követően összekapta magát a DVTK. Sverrisdóttir második hármasa után időt is kellett kérniük a németeknek. Ez sem törte azonban meg a magyar csapat lendületét, a ponterősen játszó Czank után végre Raven is betalált, ezzel pedig már előnyben is volt a Diósgyőr (33-36). A negyed utolsó percéig kiválóan védekezett a DVTK, ekkor azonban visszavette a vezetést a Wasserburg (40-36).

A záró szakaszba fordulva az biztosnak tűnt, hogy 16 pontnál többel nem kap ki a DVTK. A bátran játszó magyar fiatalok, Dubei és Horváth ráadásul egálra hozta vissza a meccset. A végjátékba érkezve is kiélezett volt a mérkőzés (52-52), ám a záró perc a hazaiaknak sikerült jobban, így a mérkőzést ugyan megnyerték, de a DVTK jutott tovább, miután hazai pályán 16 ponttal verték a Wasserburgot.

Wasserburg: Brunckhorst 5, Jeltema 2, Breitreiner 15/3, Sten 2, Cannon 14. Csere: Dover 2, Thoresen 9, Wagner 6/3, Roglics 2.

Diósgyőr: Bukovszki 3/3, Czank 12, Raven 7, Jansone 7, Tobin 11. Csere: Sverrisdóttir 9/6, Vincze V., Horváth B. 2, Dubei 3/3, Szabó P., Bálint.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus