Vereségek - emelt fővel

Mindkét nemzetközi porondon szereplő női csapatunk kikapott csütörtökön. A Sopron az Euroligában a címvédő orosz Dinamo Kurszk otthonában a harmadik negyed közepén 26 pontos hátrányba került, de volt tartása, s végül 20 ponttal kapott ki. Az Európa-kupában a lengyel Wroclawot fogadó Szekszárdnak volt egy három és fél perces rövidzárlata a félidő végén, a harmadik negyedben pedig már 16 pontos is volt a hátránya. Innen felállva még feljött 3 pontra, de fordítani már nem tudott a sorozatban eddig veretlen lengyel Sleza Wroclaw ellen. A szekszárdi szurkolók a vereség ellenére vastapssal jutalmazták kedvenceiket.

Euroliga

Dinamo Kuszk (orosz) - Sopron Basket 86-66 (22-17, 27-17, 18-16, 19-16)

Sopron: Fegyverneky 4, TURNER 13, CRVENDAKICS 11/3, Milovanovics 9/3, LANGHORNE 11. Cs.: Jovanovics 2, Dubei 10/6, Weninger 2, Határ 4.

A Kurszk legjobb dobói: Petrovics 22/9, McCoughtry 17/3, Ogwumike 15, Vagyejeva 10. 

Kapkodva, több ki nem kényszerített hibával, eladott labdával kezdett a Sopron a címvédő otthonában, két és fél perc elteltével 6-0-s Dinamo vezetésnél kénytelen volt időt kérni Roberto Iniguez. Sikerült rendeznie a sorokat, Langhorne megszerezte az első soproni pontokat. s ez egy 7-3-as soproni roham kezdetét jelentette. Langorne vezetésével tapadt a magyar bajnok az Euroliga győztesére, a hazaiak azonban Vagyejeva villanásaival tartották szűk előnyüket. Jovanovics kosárral "szállt be", sajnos a bónusz büntetőt kihagyta. A szakasz hajrájában Turner ügyes kosaraival tartotta a lépést a Dinamóval a Sopron.

A második negyed elején váltva estek a kosarak, Dubei Debóra is "beköszönt". A szakasz közepén érződött, hogy a Kurszknak ezen a szinten hosszabb a kispadja, néhány kihagyott soproni helyzetet könyörtelenül büntetve egy 7-0-lal 10 pont fölé nőtt a hazai előny. Időkérés után Turner és Langhorne egy-egy duplájával közelített a Sopron, Állandósult az 5 és 10 pont közötti Dinamo-előny, Crvendakics tartotta versenyben szemfüles találataival a magyar bajnokot. A félidő a McCoughtry, Ogwumike, Petrovics trió vezérletével egy 11-3-as Dinamo rohammal, s 15 pontos hazai vezetéssel zárult.

Ahogy a meccs, a második félidő is 6-0-s orosz rohammal indult, 20 pont fölé nőtt a Dinamo előnye. Szünet után is Langhorne szerezte az első soproni pontokat. A negyed első 4 és fél percét 14-3-ra nyerte a Dinamo, 26 pontra nőtt a különbség. Ettől kezdve a tisztes helytállás lehetett a Sopron célja, Volt tartása a magyar bajnoknak, egy 11-2-vel, benne egy Dubei triplával 20 ponton belülre került.

A záró etap 5 Petrovics ponttal indult. Milovanovics villant, majd Weninger Virág szerzett ügyes kosarat. Crvendakics triplájával 14-re apadt a hátrány. A hajrára a Kurszk szakvezetője visszavitte csapata sztárjait, McCoughtry vezérlerével egy 8-0-lal ismét 20 fölé növelte előnyét a Dinamo. A végjátékban állandósult a 20 pont körüli különbség, végül kerek 20 ponttal nyert a Dinamo.

 

Európa-kupa

Atomerőmű KSC Szekszárd - Sleza Wroclaw 72-77 (22-18, 8-21, 21-24, 21-14)

Szekszárd: Studer Á. 5/3, Theodoreán, ERKIC 12/6, Mansaré, KRNJICS 18. Cs.: OBLAK 16, McCall, BÁLINT 12/6, Kiss V., Gereben 9.

A Wroclaw legjobb dobói: Ursu 22/6, Zoll-Norman 18. 

Krnjics 1 jó büntetőjét, s Erkic tripláját követően 1 perc elteltével 4-0-ra vezetett a Szekszárd, ám a szakasz közepén a román Ursu villanásaira építve egy 11-3-as rohamot bemutatva 4 ponttal már  a lengyel együttes "ment". A negyed hajrájában Bálint és Gereben jóvoltából egy 7-0-lal fordított a Szekszárd, amely 4 pont előnnyel zárta az első 10 percet.

A második negyed elején Krnjics villanásaival tartotta előnyét a magyar ezüstérmes, amely ha szűken is, de küzdelmes játék mellett a negyed közepéig vezetett. 28-28-nál utolérte a Sleza a Szekszárdot, ám ekkor még Gereben révén újból előnyt szereztek Dokics Zseljko tanítványai.  Sajnos a félidő utolsó 3 és fél percét alaposan elrontotta a tolnai társulat, ekkor nem tudott pontot szerezni a Szekszárd, a Sleza egységes csapatjátékkal, egy 11-0-s rohammal fordított, s 9 pontos előnyt szerzett a szünetre.

A fordulás után magabiztossá vált a Wroclaw, a harmadik negyed közepén már 16 ponttal vezetett. Volt tartása a Szekszárdnak. nem esett szét, tartotta magát, ám 10 ponton belülre nem tudott kerülni, a záró etap előtt 12-vel vezettek a vendégek.

Bár a záró etap elején Krnjics kosarával 10-re feljött a Szekszárd, ám egy 5-0-lal ismét megugrott a Wroclaw. Ismét a Bálint-Gereben duó lépett elő, előbbi triplát, utóbbi duplát dobott. Kettejük villanása egy 11-2-es szekszárdi rohamot indított útjára, amelyben Oblak keze is "benne volt", három és fél perccel a befejezés előtt 6 pontra csökkent a Szekszárd hátránya. Másfél perccel később Erkic felezte ezt meg egy triplával, tűzbe jött a tolnai publikum. A végjátékban Zoll-Norman két ügyes betöréssel eldöntötte a meccset a Wroclaw javára.

A szekszárdi szurkolók vastapssal jutalmazták Studer Ágneséket a küzdésükért, hogy kiváló ellenfelükkel szemben, bár egészen nagy hátrányban is voltak, egy pillanatra sem adták fel, a lányok pedig megköszönve a biztatást s a tapsot, már a visszavágóra utalva azt kiáltották: ez még nincs lejátszva...

Foto, Slide - fiba.com, Jantner Zsolt

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus