Veretlen maradt a Sopron

Nem történt meglepetés a Sopron ceglédi vendégjátékán, a száz pontot ostromló soproniak simán győztek.

Ceglédi EKK – Uniqa-Euroleasing Sopron 64-99 (18-23, 8-26, 16-21, 22-29)
Cegléd, NBI, 3. forduló, vezette: Sallai, Hervay, Gyuris

Az eddig nyeretlen Cegléd hazai pályán fogadta a veretlen Sopront. Előbbieknél a jó formában lévő Bozóki, utóbbiaknál a továbbra is hiányzó Licskai mellett ezúttal az eddig kiválóan teljesítő Dragana Sztankovics sem szerepelt kisebb sérülés miatt a soproniaktól.

A CEKK-nél viszont ott volt a legutóbbi PINKK elleni meccset kihagyó Brankica Hadzsovics és ha már ott volt, akkor 6 pontjával a nyitó negyed elején vezetettek (10-7). A szerb irányítóval nem nagyon tudtak mit kezdeni a soproniak, így a 9. percbe fordulva továbbra is tartotta előnyét a hazai csapat. 18-14 után viszont fordult a kocka, az ihletett formában játszó, tíz perc alatt 14 pontnál járó McBride vezetésével egy 9-0-val zárta a negyedet a Sopron (18-23).

A folytatásban McBride továbbra sem szállt ki a pontszerzésből, újabb távolijával már a közte tízet ostromolták a vendégek. Szabó ugyan megtörte a hosszú ceglédi gólcsendet, de erre ismét egy soproni roham válaszolt. A 18. perchez érkezve megint McBride járt el a lehető legjobban: 22. pontjával 24-44-re alakította az állást. 

Hiába kezdett jól a CEKK, az esélyesebb soproniak már a félidőre tetemes előnybe kerültek (26-49). A nagyszünetet követően Skorics vette hátára csapatát, nyolc pontjával visszajöttek húszon belülre, de a Sopron hamar visszaállította a magabiztos különbséget, sőt a negyed végére harmincra is nőtt.

A záró szakaszban keveset törődtek a felet a védekezéssel, így pontgazdag perceket láthattak a nézők. A vendégeknél ekkor Simon és Crvendakics járt élen a pontszerzésben és már csak az volt a kérdés, hogy eléri-e a száz pontot a Sopron. Bár a végjátékban 13 pontot szóró Crvendakics nagyon iparkodott ez végül nem jött össze, de a Sopron magabiztos sikere igen.

CEKK: Hadzsovics 20, Lengyel 5/3, Gorjanácz 5/3, Skorics 16, Serbán 4. Csere: Kobolák 4, Szabó D. 2, Ruttner 2, Szepsi 6, Filipowicz V. Vezetőedző: Cziczás László

Sopron: Ciglar 5, Hartley 4, McBride 22/12, Kuttor 7, Krnjics 19. Csere: Simon Zs. 14/6, Crvendakics 21/6, Weninger, Zsovár 7/3, Kocsis. Vezetőedző: Igor Polenek

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus