Világbajnoki döntőt játszik a magyar női 3x3 válogatott!

Egészen elképesztő, utolsó pillanatban elengedett bravúrkosárral verte a válogatott Ukrajnát. 21:00-tól vb-döntő!

Magyarország - Ukrajna 15-13

A magyar csapat szerzett először kosarat, de sorozatban dobott három ponttal fordítottak az ukránok. Nagy volt a hajtás, sok volt a hiba, de a folytatásban is Ukrajna akarata érvényesült, fizikálisan a magyar lányok fölé tudtak nőni. Féltávnál ennek ellenére csak két ponttal, 7-5-re vezettek, de bár beakadt végre egy magyar távoli, Pappék nem tudtak közelíteni - 9-8 után ismét meg tudott kicsit lépni az ukrán csapat, a mieink fáradtnak tűntek, voltak ki nem kényszerített eladott labdák is.

Lányaink azonban mozgósították még utolsó erőtartalékaikat is, felszívták magukat és másfél perccel a vége előtt, 11-11-nél utolérték ellenfelüket. Zarytska teljesen tarthatatlannak bizonyult a palánk alatt, az ukránok rendre megtalálták és gyakorlatilag az összes pontjukat ő dobta, de a rendes játékidő végén ő is hibázott, így rendkívül izgalmas pillanatok után 13-13 állt az eredményjelzőn, úgy tűnt, hogy jöhet a hosszabbítás.

Azonban volt még nem egészen egy másodperc hátra, amikor megkapta a labdát Theodoreán Alexandra, akinek ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy elsüllyessze a mindent eldöntő kétpontost - egy elképesztő bravúrkosárral megnyerte a meccset Magyarországnak, amely így bejutott a világbajnoki döntőbe!

A döntőt csapatunk 21:00-tól vívja majd.

Fotó, slide: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus