Visszavágott a Sopron a PINKK-nek

A tartalékosan felálló PINKK-Pécsi 424 nagyot küzdött az Uniqa-Euroleasing Sopron ellen, ám a Fegyverneky és Krnjics vezette soproniak összességében végig vezetve 71-55-re győztek, visszavágva ezzel az októberi soproni vereségért.

PINKK-Pécsi 424 – Uniqa Euroleasing Sopron 55-71 (14-22, 10-17, 14-13, 17-19)
Komló, Közép-Európai Liga, 13. forduló, v.: Cziffra, Hegedűs, Makovsky

Október elején nagy meglepetés okozott a PINKK-Pécs azzal, hogy a Sopron idei bemutatkozó mérkőzésén Iványi klasszisával 60-59-re győztek a regnáló bajnok otthonában. Meglepetés volt ez még úgy is, ha a soproniak kerete akkor még nem volt teljes. Azóta a PINKK keretében is történt változás, igaz csak néhány napja, hiszen már nem a baranyaiak játékosa Aulani Sinclair. Más hiányzója is volt a PINKK-nek, Louella Tomlinsonra ugyanis betegség miatt nem számíthattak.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, pörgősen, jó dobószázalékkal nyitottak a felek. Ruják hármasa után Hawkins révén a Sopron 10-5-re vezetett. A vendégek többször is Krnjicset keresték a palánk alatt, aki rendre pontokkal hálálta meg a bizalmat – nyolcadik pontja után 11-18-at mutatott az eredményjelző. Iványi újabb hármasával próbálta közelebb hozni csapatát, de a negyed végén nyolccal ment a Sopron.

A második szakasz Hawkins centergóljával és Zsovár triplájával indult, el is lépett a Sopron (14-27). Több labdaért is nagyot küzdöttek Iványiék, támadásban pedig Mincikova cikázott remekül a soproni védelemben, amellyel visszahozta tízen belülre csapatát. Miközben a negyed derekán Adamecz hibázott ziccert, Ajdukovics kapta el a fonalat, de néhány perccel később vérző sérülés miatt kellett lehozni a centert (22-30). Minden bizonnyal hatottak Igor Polenek szavai időkérése során, mert Licskai pontjai után ismét távolodni látszott csapata (22-37). Sok volt a pécsi eladott labda, így a félidőig nem változott a játék képe, biztosan vezetett a címvédő.

A nagyszünet után Tetemondova rögvest egy távolival hűtötte a PINKK kedélyeit. A hazaiak sorozatban szedték a támadólepattanókat, ám ez azt is jelezte, képtelenek a gyűrűbe találni. Ajdukovics három perces pécsi kosárcsendet tört meg, de Krnjics és Fegyverneky révén így is 22 pont volt közte (26-48). Sokáig nem tudott mit kezdeni a Sopron jó védekezésével a PINKK, aztán Győri két jó megmozdulása hozta húszon belülre csapatát, gyorsan időt is kért Polenek mester (32-50). A negyed vége viszont egyértelműen a hazaiaké volt, a közönsége által végig hajtott PINKK 38-52-re zárkózott.

Két perces gólcsenddel indult a záró negyed, aztán Tetemondova és Ruják pontváltása után felváltva estek a kosarak. Krnjics továbbra is lubickolt a palánk alatt, a túloldalon viszont a fiatal Katona szerzett duplát faulttal együtt (47-61). Amint közelebb férkőzött volna a PINKK, mindig jött valaki a túloldalon, aki fontos kosarat szerzett: a végjátékhoz közeledve Simon triplája végleg lezárta a találkozót. A pécsiek nagyot küzdöttek, de tartalékosan nem volt esélyük a végig biztosan vezető Sopron ellen.

PINKK: Iványi 6/6, Ruják 9/3, Sarok 3, Őri 4, Ajdukovics 12. Csere: Győri 4, Mincikova 6, Kováts N. 4, Adamecz 2, Katona 5.

Sopron: Fegyverneky 18/6, Faris 1, Zsovár 6/3, Hawkins 10, Krnjics 16. Csere: Simon Zs. 9/3, Tetemondova 6/6, Licskai 4, Sztankovics 2.

Kipontozódott: Hawkins (38. perc).

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus