Visszavette pályaelőnyét a bronzcsatában a PEAC

Győri sikerével kiegyenlített a PEAC, így Pécsett a mindent eldöntő harmadik meccsen dől el a bronzérem. Szekszárdi előny a 7. helyért.

CMB-Cargo UNI Győr – PEAC-Pécs 62-68 (17-14, 18-17, 8-21, 19-16)
Győr, rájátszás, 3. helyért, 2. mérkőzés, vezette: Pálla, Gorka, Makovsky.

A két győzelemig tartó párharc első meccsén meglepetésre a Győr összességében simán nyert Pécsett a fáradtabb PEAC ellen, ráadásul tette ezt mindössze egy légióssal, hiszen Tamara Radocaj bokasérülés miatt hiányzott.

A szerb irányító ezúttal is a kispadról nézte a feleket, ahogy nagyon szoros első negyedet játszottak. A vendégek elsősorban a palánk alól voltak eredményesek a Williams, Tina Jovanovics duó révén, míg a győriek kiváló triplamutatójukkal 17-14-re vezettek tíz perc után.

A második negyedet stílszerűen egy triplával nyitotta Vajda és a győri kiválóság harmadik távolijával a 15. percben 25-18-ra nőtt a különbség. A túloldalon Pap Regina személyében jolly jokerre leltek és a magasember nyolc pontja tartotta látótávolságon belül a PEAC-ot. Úgy tűnt mindenre volt hazai válasz, hiszen Hurst ugyan megdobta az első pécsi triplát, de az ihletett formában játszó Laklóth rögvest válaszolt – a félidőben így 35-31-re vezetett a Győr.

A nagyszünet után alig telt el két perc és Völgyi Péternek időt kellett kérnie, hiszen alaposan felpörögve kezdett a PEAC: a két Jovanovics kosaraival egy 7-0-ás szakaszt produkáltak (35-38). Érezhetően szigorított csapata védekezésén Zseljko Djokics, mindössze nyolc pontot engedtek ebben a negyedben a Győrnek, miközben támadásban Hurst rutinjával növelték előnyüket (43-52).

A záró szakasz ugyanott folytatódott, ahol a harmadik véget ért: Tina Jovanovics faultos kosarával tíz fölé nőtt a távolság (43-55). Gyorsan kapcsolt a Győr, Laklóth vezetésével és a Radocajt helyettesítő Czirják pontjaival zárkóztak – időt is kértek a vendégek. A 38. percbe érkezve visszajöttek a győriek, akiknél a fiatalok, Horváth és Koch is kosárral állította be a minimális távolságot (62-63). Ekkor azonban megrázta magát a második félidőben jobban játszó PEAC, Hurst újfent betalált, a győri triplák ezúttal pedig leperdültek.

A PEAC ezzel visszavette pályaelőnyét és hazai pályán várhatja a mindent eldöntő harmadik mérkőzést.

Győr: Czirják 9, Horváth K. 5, Ivanovics 5/3, LAKLÓTH 21/6, VAJDA 14/12.
Csere: Koch 6, Vincze 2, Török Á.

PEAC: HURST 17/3, Raksányi 5, N. Jovanovics 10/6, Kaposi, WILLIAMS 11.
Csere: T. JOVANOVICS 15, Raus, PAP 10, Orozovics, Szücs.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Atomerőmű KSC-Szekszárd – Ceglédi EKK 70-65 (15-21, 18-15, 22-21, 15-8)
Szekszárd, rájátszás, 7. helyért, 1. mérkőzés, vezette: Radnóti, Lövész, dr. Páli

Ellentétes előjelekkel várhatta a két csapat a párharcot a 7. helyért: míg a Szekszárd a PEAC-ot és a ZTE-t is három meccsre késztette, addig a ceglédiek nem tudtak még nyerni a rájátszásban.

Ettől függetlenül valamelyest Cziczás László csapata járt előrébb az első félidőben. Szokás szerint Hadzsovics és Skorics vitte a hátán a CEKK-et, akik a 15. percben 15 ponttal is vezettek. A félidő előtt viszont ritmust váltottak a hazaiak és a nagyszünetre szinte le is dolgozták hátrányukat.

A fordulás után állandósult a néhány pontos ceglédi előny. Aztán az utolsó negyed elején Studer Zsuzsa öt pontjával fordított a Szekszárd és Mansare illetve Studer Ágnes kosaraival biztosították győzelmüket. A hazaiaknál Scsekics 12 ponttal, 12 lepattanóval és 8 gólpasszal tripla-dupla közelébe jutott.
    
Szekszárd: SCSEKICS 12/3, STUDER Á. 17/3, Theodoreán 8, MANSARE 15, Sztjepanovics 4.
Csere: STUDER ZS. 7/3, Hajdu 5/3, Kovalcsik, Boskovics, Simon A.

Cegléd: HADZSOVICS 19/6, Szepsi 6, Ruttner, SKORICS 17, BOZÓKI 11.
Csere: Serbán 4, Szabó D. 4, Kobolák 2, Lengyel 2.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Szekszárdnak.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus