ZTE bravúr a PEAC ellen

Hazai pályán bravúros, 66-64-es győzelmet aratott a ZTE NKK a PEAC-Pécs ellen, míg a nap másik találkozóján a Szekszárd magabiztosan nyert.

ZTE NKK – PEAC-Pécs 66-64 (17-26, 15-11, 11-13, 23-14)
Zalaegerszeg, NBI, 8. forduló, vezette: dr. Vígh, Boros, Kulcsár

Nevena Jovanovics parádés játékával dominált az első játékrészben a PEAC, amely kiegyenlítettebb első perceket követően fokozatosan növelte előnyét. A pécsiek a szerb kiválóság pontjai mellett Hurst triplájával 22-13-ra vezettek és igen hatékony támadójátékuknak köszönhetően a negyed végéig tartották is kilenc pontos előnyüket.

Nem lehetett túlságosan elégedett csapata védekezésével Gáll Tamás, ám eleinte a folytatásban sem tudott érdemben javítani ezen a ZTE. Ráadásul előbb éppen a zalaiak mester, majd Horváth Zsófia is technikai hibát kapott. A 16. percben Raksányi kosarával az addigi legnagyobb, 15 pontos PEAC előnyt lehetett feljegyezni (21-36). Innen kezdett szigorítani védekezésén a ZTE, a vendégek pedig csupán egyetlen pontot tudtak a félidőig szerezni. A hazaiak viszont Zele révén kezdtek zárkózni, majd MacKay triplája csupán négy pontos különbséget eredményezett.

Úgy tűnt jól is jött a nagyszünet a PEAC-nak és rendezte csapata sorait Zseljko Djokics. Jovanovics újabb hármast szerzett, Raksányi ziccere pedig újfent „közte” tízet jelentett (34-44). Bár hazai részről Zele továbbra is ponterős volt, de a negyed végéig őrizte megnyugtatónak tűnő előnyét a Pécs (43-50).

Ez az előny viszont tényleg csupán megnyugtatónak tűnt, ugyanis a hazaiak szinte pillanatok alatt eltűntették a különbséget, sőt Ambrus sportszerűtlen hibája ellenére átvette a vezetést a ZTE (51-50). Percekig nem tudott a gyűrűbe találni PEAC, Zelével viszont nem bírtak, de így is kiegyenlített volt a meccs. A végjátékhoz érkezve Raksányi triplájára Zele válaszolt hasonlóval – 62-62 után Nagy Dóra büntetői juttatták előnyhöz a hazaiakat, de három másodperccel a vége előtt úgy tűnt Williams duplája hosszabbításra menti a találkozót. A hazai időkérés után viszont Zele a dudaszóra betalált, így megkoronázta teljesítményét, a ZTE pedig bravúros győzelmet aratott.

ZTE NKK: Nagy D. 8/3, Darida, Varga Zs. 14, Zele 29/3, Horváth Zs. 2. Csere: Ambrus 6, Szélesy 2, MacKay 5/3, Velkey, Makitalo.

PEAC-Pécs: Hurst 9/3, Raksányi 7/3, N. Jovanovics 22/9, Kaposi 3, Williams 17. Csere: Orozovics 2, T. Jovanovics, Raus 4, Szücs.


Atomerőmű KSC-Szekszárd – MKB-Euroleasing Vasas 77-49 (20-14, 15-11, 29-10, 13-14)
Szekszárd, NBI, 8. forduló, vezette: Makovsky, Jurák, Lövész

Idei utolsó bajnokijára készült a Szekszárd hazai pályán a sereghajtó Vasas ellen. Magyar Gergely együttesébe visszatérhetett kisebb térdsérülése után Studer Ágnes, ám a hazaiak továbbra sem teljes kerettel készültek.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, a vendégek Farkas 2+1-ével a 8. percben még 11-10-re vezettek. Studer triplájával vette vissza a vezetést a Szekszárd, majd a negyed végén büntetőkkel növelték tovább azt (20-14). A folytatásban eleinte nem tudtak megnyugtató előnybe kerülni a tolnaiak, majd a 17. percbe fordulva Sztjepanovics pontjaival lépte át először a tízet a különbség (30-19), de a nagyszünetig jól tartotta magát a fiatal Vasas.

A fordulást követően Határ tartotta látóválságon belül a vendégeket, de 40-31 után nagyon beragadtak Krivacsevics Dragoljub tanítványai. A hazaiak öt percig nem engedtek kosarat szerezni a Vasasnak, miközben Theodoreán vezérletével egy 18-0-ás szakaszt produkáltak, amely rövid idő alatt eldöntötte a mérkőzést. Még ebben a játékrészben átlépte a 30-at a különbség (64-33). A záró szakaszban már csupán a különbség mértéke volt a kérdéses, végül magabiztosan, 28 ponttal diadalmaskodtak a hazaiak, akik ezzel harmadik győzelmüket könyvelhették el a szezon során.

Szekszárd: Scsekics 5, Hajdu 8/6, Theodoreán 15/3, Simon A. 12, Kovalcsik 4. Csere: Studer Á. 12/3, Sztjepanovics 11, Boskovics 4, Tamis 6/3, Lénárt, Süle.

Vasas: Aho 8, Cymmer 4, Bajnóczi, Bagi 4, Határ 17. Csere: Tóth T. 4, Farkas F. 8/3, Szalay 2, Gundel-Takács 2, Gocsmann, Müller, Solymosi.

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus