2-1-es mérleggel zárták az első napot a lányok

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta az első napot a magyar női 3X3 válogatott az andorrai Eb-selejtezőn - óriási a harc az osztrákokkal és a románokkal, de még az írek is dönthetnek.

Három mérkőzést játszott a mai napont a magyar női 3X3 válogatott az Andorrában rendezett Eb-selejtezőn

Magyarország - Románia 18-17 hosszabbítás után

Szabó Petra vezetésével szereztünk vezetést, de jött egy 6-1-es román szakasz 1+1-es akcióval, duplával megfűszerezve. Szerencsére Ruják Nóra és Szabó kosaraival 3 perc játék után visszajöttünk 2 pontra (4-6). Felváltva estek a kosarak, de Medgyessy Dóra duplájával közelebb kerültünk, Ruják pedig egyenlített is (8-8). Sok hiba után a románok duplával léptek el a holtpontról a 6. perc közepén, majd 1+1-es akciójuk után jött egy időkérés (8-12). Szabó és Medgyessí pontjaival jöttünk fel, majd egy román ziccer után 3 perccel a vége előtt még Szabó újfent kettőre csökkentette a távolságot (11-13). Újabb hibával tarkított időszak után Szabó és Theodoreán Alexandra kosaraival megvolt az egyenlítés, de azonnal visszavette az előnyt ellenfelünk, 1:15-tel a vége előtt (13-14). Medgyessy egyenlített egy távoli tempóval, majd egy büntető után ugyancsak ő talált be, már vezettünk. A románok 33 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, 23 másodpercnél pedig megint ők vezettek (15-16). Medgyessy büntetőtőjével megvolt az egyenlítés 15 másodperccel a vége előtt, a végén pedig Szabó büntetőzhetett, de nem talált be, jöhetett a ráadás. Ezt Ruják egypontosával mi kezdtük jobban, de a románok válaszoltak, az utolsó pont azonban megint Rujáké volt, így nyertünk 18-17-re.

Magyarország - Írország 15-12

Theodoreán és Szabó két ziccere után az írek fordítottak gyorsan, de zsinórban három magyar ponttal, Ruják vezetésével 2 perc után mi vezettünk (5-3). Elég könnyen estek a kosarak ekkor, az írek a palánk alól voltak eredményesek, de Ruják válaszolt egyszer (6-5). Medgyessy nagy passzából Szabó volt eredményes, az írek viszont egy szerencsés duplával egyenlítettek (7-7). Gyorsan szereztünk két pontot, négy perccel a vége előtt így ennyivel is vezettünk (9-7). Az írek nem adták fel, hiába volt időkérés is közben, egyenlítettek, viszont két és fél perccel a vége előtt megint mi kerültünk előnybe (10-9). Theodoreán középtávolijával, majd egy újabb szép Medgyessy-Szabó összejátékkal elléptünk ellenfelünktől (12-9). Szabó ziccerére azért feljöttek még, egy ziccert dobott ellenfelünk is, majd időkérés után szórtak egy duplát 7.6 másodperccel a vége előtt (13-12). Medgyessy mehetett büntetőzni pár másodperccel a vége előtt, mindkettőt bedobta, így 15-12-re győztünk.

Ausztria - Magyarország 14-12

Már az első percben 3-0 volt az állás az osztrákoknak, ez pedig szinte végig rányomta a bélyegét a találkozóra. Szabó büntetőivel kezdtünk meg a pontgyártást, 3-2 után 4-3-ra is a Szabó alakította az állást, ám az osztrákok egy büntetővel és egy duplával megint elléptek tőlünk (7-3). Medgyessy támadópattanó után szerzett ziccert két és fél perc elteltével, időkérés következett, majd másfél perc alatt felzárkóztunk ellenfelünkre 8-6-ra. Ezt követően jött egy osztrák ziccer, majd Theodoreán egypontosa (9-7), az ellenfél újabb könnyű kosarára pedig Ruják válaszolt (10-8). Szinte végig 2-3 pont között mozgott a távolság, Ausztria betalált, Magyarország pedig válaszolt - ezúttal Szabó, majd időkérés következett (11-9). Ekkor volt egy fordulat a meccsben, ugyanis Theodoreán büntetője után Ruják egyenlített, majd 2 perccel a vége előtt megint Ruják volt eredményes, ezzel először vezettünk a meccsen (11-12). Az osztrákoknak azonban a támadóidő utolsó másodpercében becsorgott egy dupla, több pontot pedig már nem szereztünk. A végén még ellenfelünk szerzett egy palánk alatti kosarat, így 14-12-re kikaptunk.

 

2-1-gyel kezdtünk tehát az első napon, de az Ausztriát és Lengyelországot legyőző Románia is, az osztrákok pedig Írország és a lengyelek legyőzésével 3-1-gyel be is fejezték a csoportkört. A románok holnap a lengyelek ellen diadalmaskodó, tehát 1-2-vel álló írekkel játszanak, míg mi a 0-3-mal csoportutolsó Lengyelországgal nézünk majd szembe, tehát könnyen elképzelhető, hogy három 3-1-es csapat lesz.

Elvileg a dobott pontok száma az első döntő tényező, hiszen egymás elleniben is 1-1 az osztrák, a román és a magyar csapat. Ausztria 55 dobott ponttal fejezte be a csoportkört, nekünk 45, a románoknak pedig 47 dobott pontjuk van, tehát elvileg ha 11 pontot szerzünk legalább, és le is győzzük a lengyeleket, akkor legalább a második helyen jutunk a negyeddöntőbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus