3X3 Eb: Kikaptak a hölgyek Svájctól, de továbbjutottak

14-10-re kikapott ugyan a magyar női 3X3 válogatott Svájctól az Európa-bajnokság második csoportmeccsén, de már biztosan továbbjutott címvédő csapatunk.

3X3 Európa-bajnokság, Amszterdam, nők, csoportkör
Magyarország - Svájc 10-14

A meccs elején Theodoreán Alexandra révén megszereztük a vezetést, de rögtön jött rá egy svájci dupla, és hiába vettük vissza az előnyünket a 3. perc közepén Bozóki Bettina fordulásból dobott tempóját követően, megint jött egy svájci kettes. Nem igazán működött ezúttal a támadójáték a jól védekező Svájc ellen, és ellenfelünk egy újabb duplával a 7. perc elején megint vezetést szerzett (6-8). Egy svájci ziccer után Medgyessy Dóra és Bozóki játszottak össze tanárian, amiből utóbbi dobott ziccert. Svájc két büntetőt is a helyére küldött, majd egy pontváltás után két nagyon sima ziccert is behintettek, ezzel már 14-8-ra vezettek az utolsó percben. Bozóki kétszer is eredményes volt azonban a palánk alól, és bár 14-10-re így is nyertek a svájciak, ez két fontos kosár volt a továbbiak szempontjából.

Ez ugyan azt jelenti, hogy ha a románok legyőzik a mai nap utolsó mérkőzésén Svájcot, akkor állhat mindhárom együttes 1-1-es mérleggel, de a magyar csapat már 28 pontot szerzett a két találkozó során. Románia maximum ugyanennyit szerezhet, ha úgy nyer a svájciak ellen, hogy 20 pont után kettest dob (ellenünk 6-ig jutottak délután), de ha meg is egyezik a dobott pontok száma a két válogatottnál, akkor is mi vagyunk a jobbak, mert első kiemeltek vagyunk, Románia pedig csak a 9. ebben a rangsorban - ezért volt fontos a meccs végén Bozóki két dobása a palánk alól, így matematikailag is biztos a továbbjutásunk.

Hogy ki lesz a hölgyek ellenfele a negyeddöntőben, azt természetesen még nem tudni, hiszen az sem világos, hogy első vagy második helyen végzünk - ha Svájc nem dob 15 pontot a románok ellen, és így kap ki, akkor mi vagyunk a csoportelsők, de ha a svájciak eljutnak legalább 15 pontig, akkor mindenképpen ők, akár nyernek, akár veszítenek, és akkor is mindenképpen elsők, ha győznek, akár eljutnak 15 pontig, akár nem.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus